10x Luxe hotels op de waddeneilanden

Zoek je een luxe hotel op de Waddeneilanden? Check dan mijn 10 tips voor luxe hotels op de Wadden! Voor elk eiland twee tips, op volgorde van de ligging van de eilanden (TVTAS). Wist je dat een hotel met veel sterren niet perse heel luxe en goed hotel hoeft te zijn? Sterren zeggen niets over hoe schoon de kamer is, hoe fijn de bedden liggen, hoe sfeervol de kamer is ingericht en hoe vriendelijk de service is. Het maakt voor de sterren niet uit of de verf van de muur bladdert of dat het meubilair gedateerd is.

In dit overzicht met tips voor luxe hotels op de Waddeneilanden vind je 10 luxe hotels op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog met mooie luxe ingerichte kamers met goede bedden, persoonlijke service en moderne faciliteiten.

2x tips voor een luxe hotel op Texel

1. Boutique hotel Op Oost Texel in Oost op Texel

Luxe hotel Texel - Op Oost Texel

Boutique hotel Op Oost is een luxe boutique hotel op Texel. Het is één van de weinige Nederlandse hotels die onderdeel zijn van ‘Small Luxury Hotels Of The World’. Een hele eer! Dit kleinschalige luxe hotel ligt op 150 meter van de Waddenzee en heeft 11 suites. Ik ben hier zelf ook geweest en heb ontzettend genoten van de luxe suite met de fijne bedden, de luxe badkamer met regendouche en de heerlijke koffie van de Texelse Branding. In de ochtend staat er een vers ontbijtje voor je klaar met eitjes van de eigen kippen, versgeperste sapjes en vers brood.

Boutique Hotel op Oost kun je boeken op de website van Op Oost.

2. Boutique Hotel Texel**** in de Cocksdorp op Texel

Boutique Hotel Texel De Cocksdorp - Luxe hotel Texel

Boutique hotel Texel is een luxe vier sterrenhotel in de Cocksdorp op Texel met een verwarmd binnenzwembad. Je kunt hier verschillende soorten kamers en suites boeken. Een deel van de suites heeft een mooi vrijstaand bad, lekker luxe!

Boutique hotel Texel kun je boeken bij Booking.com.

2x tips voor een luxe hotel op Vlieland

3. Hotel Zeezicht in Oost-Vlieland op Vlieland

Hotel Zeezicht op Vlieland - Luxe hotel Waddeneilanden

Hotel Zeezicht is een heerlijk luxe hotel op Vlieland. Het hotel heeft 41 kamers en voelt intiem en kleinschalig aan. Extra fijn: het hotel ligt op 2 minuten lopen van de haven. Ideaal, want Vlieland is een autovrij eiland. En natuurlijk heet het hotel niet voor niets ‘Hotel Zeezicht’: je kunt hier ook luxe kamers met zeezicht boeken.

Hotel Zeezicht kun je boeken op Booking.com.

4. Vlierijck**** in Oost-Vlieland op Vlieland

Vlierijck - Luxe hotel op Vlieland

Eigenlijk is Vlierijck geen hotel, maar een appartementencomplex. Maar dan wel lekkere luxe! De luxe appartementen kun je boeken tot maximaal 6 personen en een luxe ontbijtbuffet kun je gewoon bijboeken. Op ongeveer 10 minuten lopen vind je het strand. Je kunt hier ook genieten van het binnenzwembad, het bubbelbad, de sauna en het goede restaurant.

Vlierijck kun je boeken op Booking.com.

2x tips voor een luxe hotel op Terschelling

5. Hotel Paal 8 aan Zee**** in West aan Zee op Terschelling

Paal 8 Hotel aan zee - Luxe hotel op Terschelling

Nog z’n fijn luxe hotel op de Waddeneilanden: Hotel Paal 8 aan zee op Terschelling. Dit luxe hotel ligt aan de duinen, op een paar minuten lopen van het mooie brede zandstrand. De kamers en suites zijn sfeervol ingericht en hebben een privé terras of balkon, meestal met uitzicht op de duinen of de Noordzee. Je kunt hier ook luxe familiekamers boeken voor maximaal 5 personen, met twee slaapkamers. Ideaal als je een luxe hotel met kinderen zoekt!

Hotel Paal 8 kun je boeken bij Booking.com.

6. Westcord Hotel Schylge**** in West-Terschelling op Terschelling

WestCord Hotel Schylge Terschelling - luxe hotel op de Waddeneilanden

De meeste hotels in deze lijst met luxe hotels op de Wadden behoren niet tot een keten. WestCord Hotel Schylge hoort wel bij een keten, maar dat maakt het hotel zeker niet minder fijn. Hotel Schylge ligt aan een natuurlijke baai, met prachtig uitzicht over de haven  van Terschelling en de Waddenzee. Het hotel heeft een fijn zwembad met een sauna en er is ook een goed restaurant. De kamers zijn luxe ingericht met fijne faciliteiten en hebben een balkon of terras.

WestCord Hotel Schylge kun je boeken bij Booking.com

Extra tip: WestCord heeft nog een luxe hotel op Terschelling: WestCord Aparthotel Boschrijck.

2x tips voor een luxe hotel op Ameland

7. Van Heeckeren Apartments & Suites**** in Buren en Nes op Ameland

Van Heeckeren Apartments Suites Buren - Luxe Hotel op Ameland

Van Heeckeren Apartments & Suites liggen op twee locaties op Ameland: in Nes en in Buren. De luxe ingerichte suites in Nes hebben allemaal een bubbelbad. In Buren kun je ook luxe familiesuites boeken voor het hele gezin. Beide locaties liggen op loopafstand van het strand en hebben hele goede beoordelingen.

Van Heeckeren Apartments & Suites in Nes kun je boeken op Booking.com.
Van Heeckeren Apartments & Suites in Buren kun je boeken op Booking.com.

Tip: Van Heeckeren heeft nóg een luxe hotel op Ameland. Het Van Heeckeren hotel in Nes kun je ook boeken op Booking.com.

8. Nobel hotel**** in Ballum op Ameland

Nobel Hotel Ameland - Luxe hotel op de Waddeneilanden

Het Nobel hotel is een luxe vier sterren hotel in Ballum op Ameland met 19 kamers en twee kerksuites (appartementen). Bij het hotel hoort een gezellig restaurant, waar ook het ontbijtbuffet is. Het strand ligt op ongeveer 1,5 kilometer afstand.

Het Nobel hotel kun je boeken op Booking.com.

2x tips voor een luxe hotel op Schiermonnikoog

9. Strandhotel Om de Noord op Schiermonnikoog

Strandhotel Om de Noord Schiermonnikoog - Luxe hotel op de Waddeneilanden

Strandhotel om de Noord is een kleinschalig luxe strandhotel op Schiermonnikoog. Vanuit het hotel sta je direct op het strand. De luxe kamers zijn sfeervol ingericht en een deel van de kamers heeft fantastisch zeezicht.

Strandhotel Om de Noord kun je boeken bij Booking.com.

10. Landal Vitamaris op Schiermonnikoog

Landal Vitamaris - Luxe verblijf op Schiermonnikoog

Landal Vitamaris is eigenlijk geen hotel, maar een appartementencomplex. Maar Vitamaris verdient zeker een plekje in deze lijst met luxe hotels op de Waddeneilanden! Je kunt hier namelijk luxe appartementen boeken die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn ook luxe 2-persoonsappartementen met een woonkamer en een slaapkamer. Landal Vitamaris heeft een zwembad met sauna en peuterbad. Voor de kinderen zijn er ook een speelhoek, een speeltuin en een airtrampoline.

Landal Vitamaris kun je boeken bij Booking.com en bij Landal.

Meer vakantietips:

Heb jij een tip voor een luxe hotel op de Waddeneilanden die eigenlijk echt niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor de mooiste boutique hotels op Texel en de mooiste boutique hotels op Ameland.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: