5x Campings met een waterspeeltuin in Nederland

Zoek je een camping in Nederland met een waterspeeltuin of spraypark? Ik heb vijf campings in Nederland met een waterspeeltuin op een rij gezet! Een waterspeeltuin is een speeltuin met waterfonteinen en andere waterspeeltoestellen, soms in een kleine laag water, waar kinderen lekker buiten kunnen spetteren en kunnen spelen.

De leukste campings met een waterspeeltuin:

1. RCN Toppershoedje in Ouddorp – Zuid-Holland

Waterspeeltuin RCN Toppershoedje - Camping met waterspeeltuin aan zee

RCN Toppershoedje ligt aan het breedste zandstrand van Nederland, in Ouddorp. Een heerlijke camping dus als je kinderen graag zandkastelen bouwen en in de zee spelen.  Nog meer waterpret is te vinden in de waterspeeltuin, met fonteintjes, een glijbaantje en andere speeltoestellen. Een erg leuk spetterparadijs voor de kinderen! Je kunt op deze RCN camping verschillende type kampeerplaatsen boeken, met en zonder privé sanitair. Ook kun je verschillende soorten mobil homes, chalets en gave safaritenten boeken!

RCN Toppershoedje boek je op de website van RCN.
RCN heeft nog meer campings met een waterspeeltuin: ook RCN De Noordster in Drenthe, RCN de Roggeberg in Friesland en RCN Zeewolde aan het Veluwemeer hebben een waterspeeltuin.

2. Ardoer Recreatiepark Kaps in Tubbergen – Overijssel

Waterspeeltuin op recreatiepark Kaps - Camping met waterspeeltuin in Twente

Ardoer Recreatiepark Kaps is een hele leuke familiecamping in Twente met veel faciliteiten voor alle leeftijden. Zo zijn er een grote buitenspeeltuin, een leuke indoor speeltuin en een buitenzwembad. Nieuw is de waterspeeltuin buiten, met glijbanen en andere leuke speeltoestellen! Je kunt op Familiecamping Kaps in Tubbergen kampeerplaatsen boeken, maar ook grote safaritenten huren en voor extra comfort kun je hier ook bungalows en kinderbungalows boeken.

Ardoer Recreatiepark Kaps boek je op de website van Ardoer.

3. Camping De Berenkuil in Grolloo – Drenthe

Waterspeeltuin op familiecamping Berenkuil - Camping met waterspeeltuin

Camping De Berenkuil is een fantastische vijf-sterren familiecamping in Drenthe, waar heel veel te doen is voor kinderen van alle leeftijden. Zo zijn er bijvoorbeeld een hele mooie binnenspeeltuin, een buitenzwembad, een zwemvijver met zandstrandjes en nu ook een nieuwe waterspeeltuin! In deze waterspeeltuin met speeltuin staan allerlei waterfonteinen en leuke watertoestellen. Deze waterspeeltuin is al leuk voor de allerkleinsten.

Camping De Berenkuil boek je op de website van Camping De Berenkuil.
Leestip: Elkeblogt zette 15 tips voor gratis uitjes in Drenthe met kinderen op een rij.

4. Ardoer Camping & Beach Resort Julianahoeve in Renesse – Zeeland

Spraypark Camping Julianahoeve - Camping met waterspeeltuin

Ardoer Camping & Beach Resort Julianahoeve is een famliecamping direct aan zee in Zeeland met veel faciliteiten, zoals een binnenzwembad met glijbaan en een indoor speeltuin.  En natuurlijk heeft deze camping ook een waterspeeltuin, want hij staat niet voor niets in dit overzicht van campings met een waterspeeltuin! In de waterspeeltuin op de Julianahoeve zijn veel waterfonteinen te vinden voor volop spetterplezier voor de kinderen. Je kunt op deze camping verschillende soorten kampeerplekken boeken, ze hebben hier zelfs kampeerplekken met privé sanitair met een bad. Ook kun je hier glampingtenten, chalets en bungalows boeken.

Ardoer Camping & Beachresort Julianahoeve boek je op de website van Ardoer.

5. Camping Slagharen in Slagharen – Overijssel

Camping Slagharen - Sunny Beach - Camping met waterspeeltuin

Slagharen is een attractiepark en een vakantiepark, maar óók een camping! Je kunt bij Slagharen een ruime staanplaats boeken voor je tent, caravan of camper. Natuurlijk kun je ook een Wigwam boeken, om lekker luxe te kamperen. Als campinggast heb je gratis toegang tot het attractiepark. Op zomerse dagen is waterspeeltuin ‘Sunny Beach’ in de Wigwamwereld geopend. Een geweldige waterspeeltuin voor kinderen t/m 12 jaar (zie foto hiernaast). Sunny Beach is inclusief voor alle campinggasten. Op het attractiepark zelf vind je ook het grote zwembadparadijs ‘Aqua Mexicana’. Dit is inclusief voor mensen die een accommodatie (zoals een lodge of wigwam) hebben geboekt, maar kampeerders betalen een kleine toeslag voor de Aqua Mexicana.

Camping Slagharen kun je boeken op de website van Slagharen.

Heb jij een tip voor een camping met waterspeeltuin?

Heb jij ook een tip voor een camping met waterspeeltuin in Nederland die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder of stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Tip: check ook mijn overzicht met de 12 leukste kindercampings van Nederland.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: