5x de leukste hotspots en to do’s in Boedapest!

De stad die nooit verveelt: Boedapest. De stad waar ik al een aantal keer ben geweest en elke keer weer nieuwe plekken blijf ontdekken. Hieronder lezen jullie mijn vijf favoriete hotspots en to do’s!

Gelarto Rosa 

Ijsbar-Gelarto-Rosa-boedapest

Tegenover de Sint-Stefanusbasiliek is de bijzondere ijsbar Gelarto Rosa te vinden. In deze ijssalon wordt ieder ijsje zorgvuldig in de vorm van een roos gemaakt. Prachtige creaties waarvan het bijna zonde is om het op te eten.

#tip: staat er een rij bij de locatie tegenover de basiliek? Loop dan 50 meter verder, hier is namelijk nog een filiaal te vinden waar het vaak veel minder druk is!

Fietsen door Margitsziget

De leukste manier om Boedapest te verkennen vind ik per fiets, lekker Hollands! Bij mijn laatste bezoek aan Boedapest hebben wij fietsen gehuurd bij Bikebase Budapest. Boedapest is een fietsvriendelijke stad met meer dan 200 km aan fietspaden in de stad. Maar zoals bovenstaande subtitel al zegt; fietsen door Margitsziget (Margaretha-Eiland) is écht een aanrader. Een groot, autovrij, stadseiland midden in de Donau. Je vindt er onder andere zwembaden, prachtige tuinen en een openluchttheater.

#tip: Margitsziget is de perfecte plek voor een picknick!

Gozsdu-Udvar

In de allerleukste wijk van Boedapest, het Zevende District, zijn de Goszdu-Udvar te vinden. Een reeks van zeven binnenhoven vol met terrassen en restaurants. Overdag een fijne plek om bij te komen van een stadswandeling en ’s avonds bruist het er van de mensen. Mijn favoriete restaurant in Goszdu-Udvar is Spíler. Spíler is niet alleen mijn favoriet, maar ook die van de locals! Wanneer je bij dit restaurant bent kan je kiezen uit twee gedeeltes; Spíler Original of Spíler Shanghai. Dus of je zin hebt in een lokaal biertje in combinatie met street food of een aziatische cocktail, breng vooral een bezoekje aan Spíler!

Street Food Karaván

Onder het welkomsbord van Street Food Karaván hangt een banner met ‘street food & beer garden’ klinkt al erg goed toch?! Street Food Karaván bestaat uit tien foodtrucks met bijvoorbeeld burgers, crêpes, ijs én niet te vergeten de hongaarse specialiteiten Lángos en Kürtöskalács. Een perfecte plek voor zowel lunch als diner.

Szimpla Kert

Szimpla-Kert-Boedapest

Boedapest staat bekend om haar Ruin Pubs. Tijdelijke bars die je vindt in oude gebouwen die leegstaan en vaak ook nog zonder dak. Szimpla Kert is mijn favoriete Ruin Pub. Gelegen naast Street Food Karaván en in in het Zevende District. Szimpla is dan ook Boedapest’s bekendste en oudste Ruin Pub en van bezoekers hoor je alleen maar positieve verhalen. De bar is zo populair geworden omdat er een speciale, relaxte sfeer hangt en overal in de bar zie je wel iets opvallends. Deze Ruin Pub is dus echt een bezoek waard!

Hoteltip

Wanneer ik een bezoek breng aan Boedapest, boek ik altijd een appartement bij Mango Aparthotel and Spa. Dit aparthotel ligt in het hart van Boedapest, in de Gozsdu-Udvar. Alle bezienswaardigheden, restaurant en winkels zijn perfect te bereiken vanaf deze locatie.

Tip: ga je naar Boedapest in de winter? Simone van Sims Cup of Tea scheef een artikel over 72 uur Boedapest in de winter.  En ben je benieuwd of het een beetje betaalbaar is in Boedapest? Cindy van Backpackfever schreef een uitgebreide blog die antwoord geeft op de vraag: is Boedapest duur?

Auteur

Joyce-fotografeert-eibergen-fotografie-winterswijk-haaksbergen-doetinchem-trouwfotograaf-bruidsfotograaf-dinxperlo-ulft-silvolde-trouwen-bruiloft-enschede-lievelde-lichtenvoorde-groenlo-aalten2-300x300

Joyce (25) is een fotograaf met een liefde voor reizen.

Benieuwd naar haar portfolio? Neem een kijkje op www.joycefotografeert.nl.

Over de schrijver van dit artikel: