Sporthotels in Nederland

Zoek je een sporthotel in Nederland met veel sportieve en actieve faciliteiten? Check dan deze zeven sporthotels! De sporthotels hebben o.a. zwembaden, tennisbanen, een wellness en veel andere faciliteiten. Veel faciliteiten zijn gratis te gebruiken voor hotelgasten, soms wordt er een toeslag gevraagd.

7x hotels met veel sportfaciliteiten in Nederland

1. HUP Hotel**** in Mierlo – Noord-Brabant

Sporthotels in Nederland - Hotel HUP in Mierlo
Sporthotels in Nederland - Hotel HUP in Mierlo

Het vier-sterren HUP Hotel in Mierlo noemt zich het ‘grootste vrijetijdscentrum van Europa’ en dat is niet voor niets! Dit hippe sporthotel heeft heel veel faciliteiten. Zo zijn er een zwembad,  overdekte tennis- en squashbanen, een uitgebreid fitnesscentrum, bowlingbanen en mogelijkheden voor golf en basketbal. Je spieren weer ontspannen kan in de wellness, met meerdere sauna’s whirlpools en behandelingen. Ook de hotelkamers zijn hier helemaal ingericht in sportthema.

HUP hotel kun je boeken bij Booking.com.

2. Sporthotel Bruurs*** in Baarle-Nassau – Noord-Brabant

Sporthotels in Nederland - Sporthotel Bruurs in Baarle-Nassau
Sporthotels in Nederland - Sporthotel Bruurs in Baarle-Nassau

Sporthotel Bruurs is een gezellig sporthotel in Brabant. Hier vind je in totaal 5000m2 aan wellness en sport-plezier! Zo kun je hier tennissen, fitnessen, badmintonnen, squashen en  zwemmen in het binnen- en buitenzwembad. Ook kun je groepslessen en yogalessen volgen. Ontspannen kan in de wellness, waar je ook massages kunt boeken. Het hotel zelf is niet erg groot, er zijn in totaal 18 hotelkamers. Hier kom je echt om lekker actief te zijn!

Sporthotel Bruurs kun je boeken bij Booking.com.

3. Fletcher Resort-Hotel Zutphen**** in Zutphen

Sporthotel Nederland met tennisbaan - Fletcher hotel Zutphen - indoor tennisbaan
Sporthotel Nederland met tennisbaan - Fletcher hotel Zutphen - tennisbaan buiten

Fletcher Resort-Hotel Zutphen is een hotel met heel veel sportfaciliteiten. Zo zijn er 4 tennisbanen binnen, 6 tennisbanen buiten (gravel) en een all-weather buiten tennisbaan. Ook zijn er 10 bowlingbanen, squashbanen, een fitness en een binnenzwembad met sauna. Perfect dus als je een sporthotel in Nederland zoekt! Ook leuk is dat je hier de combinatie stad met natuur kunt combineren. Eerst een rondje hardlopen door de natuur en daarna neerploffen op een gezellig terrasje in de mooie binnenstad van Zutphen.

Fletcher Resort-Hotel Zutphen kun je boeken bij Fletcher.

4. Fletcher Hotel-Restaurant Victoria-Hoenderloo**** in Hoenderloo

Sporthotel Nederland - Fletcher Hotel Victoria Hoenderloo - Tennisbaan
Sporthotel Nederland met tennisbaan - Fletcher hotel Victoria-Hoenderloo - zwembad

Fletcher Hotel-Restaurant Victoria Hoenderloo is een bekend hotel in de sportwereld, hiet worden namelijk regelmatig trainingskampen georganiseerd. Niet zo gek, met zoveel sportfaciliteiten! Zo zijn er tennisbanen, een binnenzwembad, buitenzwembad, fitness, bowlingbanen, een voetbalveld, en een voet- en beachvolleybalveld. Op het terrein van het hotel vind je verschillende gebouwen waarin de kamers gevestigd zijn. En ook de faciliteiten liggen verspreid over het terrein. Dit geeft je ook een beetje het gevoel dat je op een vakantiepark verblijft.

Fletcher Hotel-Restaurant Victoria-Hoenderloo kun je boeken bij Fletcher.

5. Hotel & Wellness Zuiver*** in Amsterdam – Noord-Holland

Sporthotels in Nederland - Spa Sport Hotel Zuiver
Sporthotels in Nederland - Spa Sport Hotel Zuiver

Hotel & Wellness Zuiver staat vooral bekend om het uitgebreide wellnesscentrum. Hier vind je sauna’s, fijne baden, een beautysalon en nog veel meer om lekker te ontspannen. Maar je kunt ook hier ook goed actief bezig zijn! In het fitnesscentrum kun je vrij trainen en er worden ook veel groepslessen gegeven. Deze zijn inbegrepen voor hotelgasten. Denk bijvoorbeeld aan spinning, boksen, verschillende soorten work-outs, boksen en pilates. Voor nog meer sportplezier kun je in dit sportieve hotel ook tennisbanen, squashbanen en padelbanen huren.

Hotel & Wellness Zuiver kun je boeken bij Booking.com.

6. Aparthotel Delden**** in Delden – Overijssel

Aparthotel Delden - sporthotel met binnenzwembad

Aparthotel Delden is een heel sportief hotel in Overijssel. Zo vind je bij het hotel drie indoor Padelbanen, eigen sportvelden en een fitnesscentrum. Golfliefhebbers kunnen zich uitleven op de 9-holes golfbaan, de driving range of zelfs in het indoor golf centre. Liever meer ontspannen? Dan kan in de wellness, in het grote binnenzwembad en in het buitenzwembad. Ook de omgeving is ideaal voor actievelingen: er zijn genoeg mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Of iets sportiever: hardlopen en mountainbiken!

Aparthotel Delden kun je boeken bij Booking.com.

7. Hotel Papendal**** in Arnhem – Gelderland

Sporthotel Papendal in Arnhem - fitnessruimte
Sporthotel Papendal in Arnhem - fitnessruimte

Een bekend sporthotel in Nederland is hotel Papendal. Hier sporten veel topsporters. Als ‘gewone’ hotelgast kun je  gebruik maken van de sauna, de fitnessruimte en tennisbanen huren. Het is vooral een heel leuk sporthotel om rond te lopen en rond te kijken, omdat je over het hele terrein topsporters tegenkomt. Hier raak je direct gemotiveerd!

Hotel Papendal kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor een hotel met sportfaciliteiten

Heb jij een tip voor een sporthotel in Nederland dat echt in dit lijstje hoort? Stuur me dan jouw tip door via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Tip: check ook eens mijn tips voor hotels met een buitenzwembad en wellness hotels.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: