Glamping Slovenië – de 7 mooiste glampingvakanties

Laatst was ik op jacht naar Glamping in Slovenië, maar het is nog helemaal niet zo makkelijk om mooie, luxe glampings in Slovenië te vinden. Daarom heb ik zelf een overzicht gemaakt: 7 glamping vakanties naar Slovenië met een goede beoordeling. Met verblijf in prachtige luxe tenten, safaritenten, boomhutten of andere bijzondere accommodaties in de prachtige natuur van Slovenië!

7 tips voor glamping in Slovenië

1. Glamping Ljubno**** in Ljubno Ob Savinji (Slovenië)

Glamping Ljubno Slovenie Hottub
Glamping Slovenië - Glamping Ljubno

Glamping Ljubo ligt middenin de prachtige natuur en dat ervaar je ook direct. Op deze kleinschalige glamping mag je zelf groenten, fruit en kruiden plukken, is het eten biologisch en zijn er prachtige natuurlijke materialen gebruikt. Extra leuk: de glamping tenten hebben elk een eigen hot tub buiten.. (en natuurlijk ook nog een gewone douche en toilet). De beoordeling van deze prachtige natuurlijke glamping in Slovenië is dan ook niet voor niets een 9,2.

Glamping Ljubno kun je boeken bij Booking.com.

2. Glamping Olimia Adria Village***** in Podčetrtek (Slovenië)

Olimia village glamping tent eigen zwembad
Glamping Olimia Village Slovenië bovenaanzicht

Deze prachtige glamping ligt in het oosten van Slovenië, tegen de grens met Kroatië aan. De tenten zijn luxe en heel mooi ingericht, met natuurlijke materialen. Er zijn zelfs tenten met een eigen zwembad, hoe fijn is dat! Glamping Olimia Adria Village heeft een eigen waterpark met veel glijbanen & spa, waar je gratis toegang toe hebt.

Glamping Olimia Adria Village kun je boeken bij Booking.com.

3. Glampingtenten op Garden Village Bled in Bled (Slovenië)

Boomnut glamping Garden Village Bled Slovenië
Glamping tent met hottub Garden Village Slovenie

Garden Village Bled ligt op 300 meter van het meer van Bled. Je kunt hier blijven slapen in hele gave accommodaties: luxe glampingtenten met eigen hottub, maar ook in een boomhut of heuse riviertent. In de omgeving van Bled is genoeg leuks te doen, en je kunt zelfs nog een uitstapje naar Italië of Oostenrijk maken!

De glampingtenten bij Garden Village Bled kun je boeken bij Booking.com.

4. Piratenhutten bij Terme Catez (Slovenië)

Glamping Slovenië - Terme Catez - Piratenhut
Glamping Slovenië - Terme Catez - Piratenhut

Terme Catez is misschien wel het beroemdste waterpark van Slovenië. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat je hier ook in hele gave piratenhutten kan slapen! De piratenbungalows zijn geschikt voor 5 personen en ik denk de droom van ieder kind (en de papa’s en mama’s). Bovendien heb je ook nog eens gratis toegang tot het gigantische waterpark. Terme Catez is ideaal als je een grote glamping in Slovenië met veel faciliteiten voor kinderen zoekt.

De piratenhutten en glampingtenten bij Camping Terme Catez kun je boeken bij Suncamp.

5. Glampingtenten op Camping Bled (Slovenië)

Glamping Slovenië - Camping Bled aan het meer van Bled
Grand Lodgetent camping Bled

In het Noorden van Slovenië vind je Camping Bled, direct aan het kristalheldere meer van Bled. Je kunt hier verblijven in ‘Grand Lodgetenten’, met eigen sanitair. Het meer is schoon en heel geschikt om te zwemmen, kanoën, watersporten, etc. Ook kun je in de omgeving o.a. wildwatervaren, bergbeklimmen en rodelen; voor de echte avonturiers.

De glampingtenten op Camping Bled kun je boeken bij Suncamp.

6. Glampinghutten op Slovenia Eco Resort – Kamnink (Slovenië)

Glamping Slovenië - Eco Resort Beneath Velika Planina
Glamping Slovenië - Eco Resort Beneath Velika Planina

Slovenia Eco Resort is een oase van rust en heel geschikt voor natuurliefhebbers. Op dit ecologische glampingresort vind je o.a. herten, ezels en varkens en kun je zelf groente en kruiden plukken uit de grote groentetuin. Het zwembad is klein; maar er is wel een rivier waar je lekker in kunt zwemmen! Ook kun je gratis en privé een sauna afhuren.

De Glampinghutten op Slovenia Eco Resort kun je boeken bij Booking.com.

7. Glampingtenten op Glamping Sun Valley Bio Terme in Mala Nedelja (Slovenië)

Glamping Slovenië - Camping Bio Terme - Glamping tent
Glamping Tenten Bio Terme Slovenie

In het oosten van Slovenië vind je het nieuwe glamping resort Camping Bio Terme. De glamping hoort bij een hotelresort met wellness, waarvan je ook gebruik kunt maken als campinggast. In het afgesloten glamping gedeelte kun je als campinggast ook gebruikmaken van een natuurzwembad met thermaal water. Bij Camping Bioterme kun je Glampingtenten met 2 slaapkamers voor maximaal 4 personen en glampingtenten met 3 slaapkamers voor maximaal 6 personen boeken.

Glamping Sun Valley Bio Terme kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor glamping in Slovenië

Zoek je nog meer opties voor een mooie glamping in Slovenië? Check dan ook eens Ribno Luxury Glamping in Bled en Wine Paradise Glamping Resort.

Heb jij een tip voor een glamping in Slovenië, die eigenlijk echt niet mag ontbreken in dit overzicht? Ik werk dit overzicht met glampings in Slovenië regelmatig bij! Dus stuur gerust jouw tip door via een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Tip: check ook eens mijn tips voor de mooiste glampings in Oostenrijk.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: