Goedkope autohuur op vakantie: tips & goede websites

Ben je op zoek naar een huurauto voor je vakantie? Bij autohuur moet je altijd goed opletten wat wel en niet inbegrepen is. Zelf kies ik er altijd voor om het eigen risico volledig af te kopen. Ik wil tijdens mijn vakantie niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Sunnycars is ideaal, want daarbij is je eigen risico altijd €0. In sommige gevallen wordt er wel borg afgeschreven. Mocht er iets gebeuren, dan krijg je van Sunnycars het geld terug.

Wel is het altijd de moeite waard om prijzen te vergelijken voor het huren van een auto om de beste aanbieding te vinden. Ik doe dat altijd via vergelijkingssites, zoals Skyscanner Car Hire. Bij beiden kun je ook je eigen risico afkopen via de website i.p.v. bij het autohuurbedrijf. Dat scheelt vaak best wat geld, dus de moeite waard om te checken!

Tip voor GPS voor autohuur:

GPS is vaak onwijs duur om bij te boeken. Mijn tip? Download de gratis offline navigatie-app ‘Here we go’ op je mobiele telefoon (klik hier voor Apple en hier voor Android).  Thuis even de kaarten van de landen die je nodig hebt via de wifi downloaden en daarna kun je offline navigeren. Ik ben o.a. met deze app naar Zwitserland en Italië gereden en zelfs met mijn richtingsgevoel (van 0) ging dat prima. Wel handig om een autolader mee te nemen (kun je o.a. goedkoop bij Action kopen), want het vreet wel de accu van je mobiel leeg.

Aandachtspunten autohuur:

  • Let altijd goed op wat een extra bestuurder kost (als je dat wilt), dat is niet altijd inbegrepen
  • Vul de aankomst- en vertrektijden goed in. Je ziet dan meteen of er nog een toeslag is voor ophalen/wegbrengen buiten openingstijden
  • Meestal moet je een creditcard hebben die op naam van de hoofdbestuurder staat
  • Let goed op of bij afkoop eigen risico ook bandenschade en glasschade is inbegrepen, soms betaal je daar apart voor
  • Wil je met de huurauto de landsgrenzen over? Check altijd of dat mag en of er geen toeslag bijkomt.

Over de schrijver van dit artikel: