6x hotels in Friesland aan het water

Zoek je een hotel in Friesland aan het water? Check mijn 6 tips voor de beste opties als je een hotel aan het water in Friesland zoekt! Deze 6 hotels zijn allemaal bereikbaar per boot en hebben een aanlegsteiger of er is een (publieke) kade waar je aan kunt leggen. Heb je geen boot? Je kunt natuurlijk ook een sloep of bootje huren of genieten van het uitzicht op het water!

De beste tips voor een hotel aan het water in Friesland

1. Hotel Iselmar**** in Lemmer – Friesland

Hotel Iselmar - Hotel aan het water in Friesland

Hotel Iselmar is een 4-sterrenhotel tussen het IJsselmeer en de Friese meren. Het hotel ligt aan de jachthaven, waar je met je eigen boot kunt aanmeren.  In het hotel is genoeg te doen: zo zijn er o.a. een bowlingbaan, restaurant, zwembad en squashbaan. Ook kun je fietsen, e-bikes en sloepen huren.

Hotel Iselmar kun je boeken bij Booking.com en Hotelspecials.

2. Omke Jan – Woudsend – Friesland

Hotel Omke Jan - Hotel aan het water in Friesland

Omke Jan is een kleinschalig hotel in een verbouwde stolpboerderij in Woudsend .Je kunt hier je eigen sloep aanleggen aan de (publieke) kade. De hotelkamers zijn ingericht door Piet Hein Eek: sfeervol en modern, met behoud van de authentieke elementen. Je kunt bij Omke Jan lekker eten in het restaurant of op het gezellige terras aan het water.

Omke Jan kun je boeken op Booking.com.

3. Hotel Oostergoo** in Grou – Friesland

Hotel Oostergoo - Hotel Friesland aan het water

Hotel Oostergoo ligt in het dorpje Grou aan de Friese meren. Je kunt hier heel gezellig zitten op het terras en van de vele bootjes genieten die voorbij komen. Het hotel heeft eigen ligplaatsen voor je boot. Een goede optie als je een hotel in Friesland aan het water zoekt!

Hotel Oostergoo kun je boeken bij Booking.com.

4. Hotel Princenhof*** in Earnewâld – Friesland

Hotel Princenhof - Hotel aan het water in Friesland

Hotel Princenhof is een gezellig hotel aan het water Friesland in Nationaal Park ‘De Alde Feanen’. Je kunt hier kamers boeken met een balkon met uitzicht over het water. Erg leuk! In het restaurant en op het terras kun je heerlijk eten, een combinatie van traditioneel Fries met modern Frans.

Hotel Princenhof kun je boeken bij Booking.com

5. Schippershuis Terherne in Terherne – Friesland

Hotel Schippershuis TerHerne - Hotel aan het water in Friesland

Het Schippershuis in Terherne is een kleinschalig hotel aan het water in Friesland. Een fijne plek, vlakbij het Sneekermeer. De 10 kamers van het hotel zijn sfeervol ingericht in zachte tinten. Het hotel heeft een goed restaurant met een terras aan het water. Er is een eigen kade, maar ze reserveren geen plekken. In de buurt kun je wel veel passantenhavens vinden.

Het Schippershuis in Terherne kun je boeken bij Booking.com.

6. Hotel De Watersport*** in Heeg – Friesland

Hotel Watersport Heeg - Hotel Friesland aan het water

Hotel de Watersport Heeg ligt op een mooie locatie bij het Heegermeer, in het gezellige dorpje Heeg. Het hotel heeft een restaurant met een terras aan het water en je kunt je eigen boot hier aanleggen.

Hotel de Watersport kun je boeken bij Booking.com.

Extra tips voor een vakantie aan het water

Wil je een vakantie aan het water, maar hoeft het niet perse in Friesland te zijn? Check de tips voor overnachtingen met een aanlegsteiger of vakantieparken aan het water.

Heb jij ook een tip voor mooi hotel aan het water in Friesland die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder of stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *