Overzicht 8 mooiste kasteelcampings in Frankrijk

Zoek je een kasteelcamping in Frankrijk? Ik ben op jacht gegaan en heb een overzicht gemaakt met 8 charmante kasteelcampings in Frankrijk met een goede beoordeling. In bijvoorbeeld de Ardèche, Bretagne en Bourgondië. Het zijn zowel kleinschalige kasteelcampings met een persoonlijke service als wat grotere kasteelcampings met mooie zwembaden; er zit voor iedereen een mooie kasteelcamping in Frankrijk tussen! Je kunt onder andere verblijven in een safaritent, luxe lodgetent of stacaravan, maar ook kamperen met je eigen tent, caravan of camper.

8 tips voor een kasteelcamping in Frankrijk

1. Camping Château Du Gibanel**** (Corrèze/Limousin)

Kasteelcamping Frankrijk - Camping Château Du Gibanel
Kasteelcamping Frankrijk - Camping Château Du Gibanel

Kasteelcamping Château Du Gibanel ligt in de regio Limousin (Corrèze), op de grens met de Dordogne en is omgeven door een prachtig meer. Deze vier-sterrencamping heeft onder andere een verwarmd zwembad. Je kunt hier in verschillende typen stacaravans en glampingtenten verblijven. Ook kun je kampeerplaatsen boeken.

Camping Château Du Gibanel kun je boeken bij Vacanceselect en Allcamps.

2. Château-camping de La Grange Fort*** (Auvergne)

Kasteelcamping Frankrijk - Camping Chateau La Grange Fort - Zwembad
Kasteelcamping Frankrijk - Camping Chateau La Grange Fort

Het kasteel op Château-camping de La Grange Fort is echt een sprookjeskasteel! Op deze camping is genoeg te doen voor kinderen, zo zijn er onder andere een binnen- en een buitenzwembad met glijbanen. Je kunt hier in verschillende soorten (XL) stacaravans en bungalows verblijven.

Château-camping de La Grange Fort kun je boeken bij ACSI Eurocampings en Suncamp.

3. Camping Domaine Des Ormes***** (Bretagne)

Kasteelcampings Frankrijk - Domaine Des Ormes - Overzicht
Kasteelcamping Frankrijk - Domaine des Ormes - Zwembad met glijbanen

Op de luxe 5-sterrencamping Domaine Des Ormes is van alles te beleven en een heel leuke kasteelcamping om met kinderen heen te gaan. Mijn oud-collega Susan ging in augustus 2022 naar deze camping en was erg enthousiast. Zo is er een geweldig zwembadencomplex met binnenzwembaden, buitenzwembaden, (12!) glijbanen, kinderbaden, een lazy river en een golfslagbad. Je kunt hier verblijven in een stacaravan, cottage of bungalowtent.

Camping Domaine Des Ormes kun je boeken bij TUIRoanVacanceselect en Allcamps.

4. Camping Le Château de Montrouant (Bourgondië)

Kasteelcamping Frankrijk - Château de Mountrouant
Zwembad Kasteelcamping Frankrijk - Château de Montrouant

Camping Le Château de Montrouant is een prachtige kleine kasteelcamping met goede beoordelingen en vriendelijke en gastvrije eigenaren. Ook heel leuk: je kunt hier eigen geproduceerde wijn kopen. Overnachten kan in bungalowtenten of in luxe lodgetenten met eigen sanitair.

Camping Le Château de Montrouant kun je boeken bij Suncamp.

5. Camping Château la Foret*** (Vendée)

Kasteelcamping Frankrijk - Camping Château Le Foret
Zwembad - Kasteelcamping Frankrijk - Camping Château Le Foret

Kasteelcamping Château la Foret is een knusse familiecamping, met leuke faciliteiten. Zo is er onder ander een verwarmd en overdekte zwembad met een glijbaan en animatie in het hoogseizoen. Je hebt veel keuze qua accommodatie: o.a. bungalowtenten, luxe safari- en logementen of een stacaravan.

Camping Château La Foret kun je boeken bij Allcamps.

6. Château Le Verdoyer**** (Limousin)

Kasteelcamping Frankrijk - Château Le Verdoyer
Kasteelcamping Frankrijk - Château Le Verdoyer

Kasteelcamping Château Le Verdoyer is een gezellige camping met Nederlandse eigenaren. Het kasteel is prachtig gerestaureerd en hier is onder andere het restaurant te vinden. Er is van alles te doen op de camping. Zo zijn er meerdere zwembaden, een verwarmd overdekt zwembad, een glijbaan van maar liefst 37 meter, een zwemvijver, tafelvoetbal en nog veel meer. Je kunt hier onder andere verblijven in een safaritenten, lodgetenten en stacaravans.

Camping Château Le Verdoyer kun je boeken bij Suncamp en ACSI Eurocampings.

7. Le Petit Trianon**** in Saint-Ustre (Loire-Atlantique)

Kasteelcamping Frankrijk - Loire - Le Petit Trianon - Kasteel
Kasteelcamping Frankrijk - Loire - Le Petit Trianon - Zwembad

Kasteelcamping Le Petit Trianon is een kleinschalige camping op het landgoed van een 18e eeuws kasteel. Deze camping ligt in de Loire, een Franse regio met veel kastelen. Voor kasteelliefhebbers is het hier dus een walhalla! Ook de camping zelf is fijn: er zijn een verwarmd zwembad met een kinderbad en leuke speeltuintjes. Je kunt bij de kasteelcaming o.a. luxe glampingtenten boeken.

Kasteelcamping Le Petit Trianon kun je o.a. boeken bij Villatent en Allcamps.

8. Camping Château de l’Epervière***** in Gigny-sur-Saône (Bourgogne)

Kasteelcamping Frankrijk - Domaine Chateau L'Eperviere - Kasteel
Kasteelcamping Frankrijk - Domaine Chateau L'Eperviere - Zwembad

In het Zuiden van de Franse streek Bourgogne (Bourgondië) ligt kasteelcamping Château de l’Epervière. Het kasteel stamt uit de 16e eeuw en in het kasteel zelf vindt je o.a. een restaurant en wijnkelder. Op de camping ligt een leuk zwembad met glijbaantjes voor kinderen en er is ook een binnenzwembad. Je kunt bij Château de l’Epervière overnachten in luxe glampingtenten.

Kasteelcamping Château de l’Epervière kun je o.a. boeken bij Villatent en Allcamps.

Heb jij een tip voor een kasteelcamping in Frankrijk?

Heb jij een tip voor een kasteelcamping in Frankrijk, die eigenlijk echt niet mag ontbreken in dit overzicht? Ik werk dit overzicht af en toe bij, als er bijvoorbeeld nieuwe kasteelcampings bij zijn gekomen. Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl met jouw tip!

Meer campingtips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *