Home // Vakantietips // Vakantiepark // De leukste tips voor een vakantiepark met subtropisch zwembad

De leukste tips voor een vakantiepark met subtropisch zwembad

Zoek je een vakantiepark met subtropisch zwembad in Nederland? Ik heb 7 tips voor vakantieparken met subtropisch zwemparadijs voor je op een rij gezet. De vakantieparken liggen verspreid door heel Nederland: van aan de kust in Zeeland tot aan de Duitse Grens in de Achterhoek.

Aqua Mundo Center Parcs Heijderbos - Center Parcs vakantiepark met subtropisch zwembad

De bekendste vakantieparken met subtropisch zwembad in Nederland zijn natuurlijk de Center Parcs vakantieparken. Alle Center Parcs parken hebben een aqua mundo: een groot subtropisch zwemparadijs met verschillende gave waterattracties! Zo hebben alle Aqua Mundo’s glijbanen, en hebben bijna alle Aqua Mundo’s op de Nederlandse parken een  wildwaterbaan (behalve Parc Sandur en Limburgse Peel). Er zijn zelfs twee parken in Nederland met een snorkelbad in het zwemparadijs (Center Parcs Kempervennen en Center Parcs Heijderbos).

De Center Parcs vakantieparken met subtropisch zwemparadijs kun je boeken op de website van Center Parcs.

Subtropisch zwembad Surfer Splash Bay op Landal Het Vennenbos - Landal vakantiepark met subtropisch zwembad

Landal Greenparks heeft twee vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs: Landal vakantiepark de Lommerbergen en Landal vakantiepark het Vennenbos. Eind 2019 is het subtropisch zwembad van Landal het Vennenbos uitgebreid met een hele gave en uitgebreide waterspeeltuin. Ook zijn er onder andere een wildwaterbaan en glijbaan. Het zwemparadijs van Landal het Vennenbos is dan ook goed alternatief voor Center Parcs.

De twee Landal vakantieparken met subtropisch zwemparadijs kun je boeken op de website van Landal.

Subtropisch zwembad Roompot Beach Resort - Roompot vakantiepark met subtropisch zwembad

Roompot heeft meerdere vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs. Ze zijn niet zo groot als de Aqua Mundo’s van Center Parcs, maar zeker leuk om met kinderen te zwemmen! Ik raad je vooral Roompot Beach Resort (en het naastgelegen luxe nieuwe Roompot Water Village) aan. Het subtropisch zwemparadijs van het Roompot Beach Resort heeft geen uitgebreide faciliteiten, maar wel een reuzenglijbaan, een golfslagbad, een leuk kinderbad, vernieuwde sauna’s en een buitengedeelte.

De Roompot vakantieparken met subtropisch zwemparadijs kun je boeken op de website van Roompot.

Glijbaan Marveld Recreatiepark - Vakantiepark met subtropisch zwembad

Marveld Recreatie is een groot vakantiepark in de Achterhoek met een subtropisch zwembad. Het zwembad van vakantiepark Marveld heeft meerdere gave glijbanen en in het voorjaar van 2021 wordt het subtropisch zwemparadijs uitgebreid met een spectaculaire wildwaterbaan, ‘space bowl’ glijbanen en een spraypark.

Bij Marveld kun je verblijven in verschillende typen bungalows: van Achterhoeks Chalet tot hotelappartement of Luxe Vijvervilla voor 8 personen. Je kunt op het park ook bowlen, tennissen en pitch-en-putt golfen.

Marveld Recreatie kun je boeken op de website van Marveld.
Tip: goede aanbiedingen voor Marveld vind je op de websites van bungalows.nl en bungalowspecials.nl.

Subtropisch zwembad Vakantiepark de Leistert in Roggel - Vakantiepark met subtropisch zwembad

De Leistert in Roggel is een vakantiepark met een subtropisch zwembad én indoor speeltuin. Perfect dus als je een vakantiepark met kinderen zoekt. Het subtropisch zwemparadijs heeft meerdere glijbanen en waterspeeltoestellen. Naast een subtropisch zwembad heeft Vakantiepark de Leistert ook een verwarmd buitengolfslagbad met glijbaan, een hele mooie waterspeeltuin en een zwemvijver. Natuurlijk voor gasten van het vakantiepark allemaal gratis!

Op dit vakantiepark kun je verschillende soorten vakantiehuisjes boeken: van chalet en glamping tent tot luxe bungalows. Je kunt hier ook speciale kinderbungalows en wellnessbungalows boeken.

Recreatiepark de Leistert in Roggel kun je boeken op de website van de Leistert.

Playa voor kinderen in Tikibad Duinrell - Vakantiepark met subtropisch zwembad

Het Tikibad is misschien wel het bekendste zwemparadijs van Nederland! Het is dan ook het grootste waterpark van de Benelux. Het Tikibad heeft 21 spectaculaire glijbanen, een golfslagbad en lazy river, maar ook een playa met glijbanen en speeltoestellen voor kinderen onder de 1.20m.

Het Tikibad hoort bij Duinrell, dat ook een attractiepark en een vakantiepark heeft. In Vakantiepark Duinrell kun je verblijven in Duingalows: van eenvoudige budget duingalow met alle basisfaciliteiten tot een extra luxe premium plus duingalow met sauna. Als gast op vaknatiepark Duinrell kun je, afhankelijk van de periode, 2 tot 4 uur per dag gratis zwemmen in het Tikibad. Verder is er ook genoeg te doen: zo heb je onbeperkt toegang tot attractiepark Duinrell.

Vakantiepark Duinrell kun je boeken op de website van Duinrell.

 

Glijbaan Hof van Saksen - Vakantiepark met zwemparadijs

Oké, het zwembad Vakantiepark Hof van Saksen is misschien niet subtropsich, maar wel een echt gaaf zwemparadijs met meerdere snelle glijbanen, zoals een 4-persoons bandenglijbaan en een trechterglijbaan. Ook is er een gave wildwaterbaan. Ik ben nu twee keer bij Hof van Saksen geweest en helaas heb ik beide keren moeten toekijken naar de glijbanen 😊. De eerste keer liep ik op krukken en de twee keer was ik zwanger. Dus ik wil zeker nog een keer terug!

Bij Hof van Saksen kun je verblijven in luxe vakantieboerderijen. Van romantische 2-persoons vakantieboerderij tot speciale newbornboerderij voor als je met een baby op vakantie gaat. Hof van Saksen is een vakantiepark in het luxere segment: zo kun je hier goed uit eten gaan en zijn er heuse kinderacademies, zoals de Mode academie en de Kook academie.

Vakantiepark Hof van Saksen kun je boeken via de website van Hof van Saksen.

Heb jij een tip voor een vakantiepark met subtropisch zwembad die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder of stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Ook interessant voor jou:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.