Luxe hotel aan zee in Nederland – de 5 beste tips

Zoek je een luxe hotel aan zee? Ik heb de 5 meest luxe hotels in Nederland voor je op een rij gezet! Van luxe 5-sterrenhotel aan zee in Noordwijk tot splinternieuw hotel met hotelkamers met bubbelbad in Scheveningen. Perfecte opties als je bijvoorbeeld een romantisch weekendje aan zee wilt boeken of iets speciaals te vieren hebt. En natuurlijk kun je bij al deze hotels kamers met zeezicht boeken.

Tips voor luxe 5-sterrenhotels aan zee

1. Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen*****

Grand Hotel Amrath Kurhaus Scheveningen The Hague - luxe hotel aan zee - 5-sterren
Grand Hotel Amrath The Hague Scheveningen - hotelkamer met zeezicht

Het Kurhaus in Scheveningen is misschien wel het bekendste luxe hotel aan zee in Nederland. Dit 5-sterren hotel ligt direct aan het strand in Scheveningen. Het hotel is gevestigd in een authentiek, statig pand met veel historie. Er zijn o.a. een binnenzwembad, sauna en een goed restaurant.

Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague-Scheveningen kun je boeken bij Booking.com.

2. Hotel Van Oranje***** in Noordwijk aan zee

Hotels van Oranje - luxe hotel aan zee in Noordwijk aan zee
Hotels van Oranje - Luxe hotel aan zee in Noordwijk - Suite

Hotel van Oranje een erg luxe hotel in Noordwijk aan Zee en bekend van het tv-programma ‘Business Class’. Dit 5-sterren hotel heeft 6 restaurants en meerdere bars. Ook zijn er een wellnesscentrum en een groot subtropisch golfslagbad. Dit maakt het hotel ook heel geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Tijdens de schoolvakanties worden er regelmatig activiteiten voor de kids georganiseerd!

Hotel van Oranje kun je boeken bij Booking.com.

3. Grand Hotel Huis ter Duin***** in Noordwijk aan Zee

Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan zee - Luxe hotel aan zee
Grand Hotel Huis ter Duin - Luxe hotel aan zee in Noordwijk - hotelkamer met zeezicht

In Noordwijk aan Zee ligt nog een luxe 5-sterren hotel aan zee, namelijk Grand Hotel Huis ter Duin. Misschien ken je dit hotel, omdat tot 2018 hier het Nederlands Elftal vaak verbleef. Het hotel ligt direct aan het strand en heeft een restaurant en een fijn wellnesscentrum.

Grand Hotel Huis ter Duin kun je boeken bij Booking.com.

Nog meer luxe hotels aan zee

4. Inntel Hotels Den Haag Marina Beach**** in Scheveningen

Luxe hotel aan zee - luxe hotelkamer met sauna met zeezicht
Luxe hotel aan zee - luxe hotelkamer met bubbelbad en zeezicht

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach is een luxe hotel direct aan het strand in Scheveningen. Het hotel is nog lekker nieuw, het is namelijk eind 2020 geopend.  De kamers zijn modern en sfeervol ingericht en je kunt hier ook kamers met een groot bubbelbad boeken. Vanuit dat bubbelbad heb je dan uitzicht op zee. Ik heb in de zomer van 2022 zo’n luxe wellnesskamer bij dit hotel aan zee geboekt en ultiem genoten! De faciliteiten van het hotel zijn ook fijn: zo zijn er een zwembad, wellnesscentrum en goed restaurant.

Inntel Hotels Den haag Marina Beach kun je boeken bij Booking.com en Hotelspecials.nl.

5. Hotel de Blanke Top**** in Cadzand-Bad

Hotel de Blanke Top in Cadzand-bad - Luxe hotel aan zee in Zeeland
Hotel de Blanke Top in Cadzand Bad - Luxe hotel aan zee in Zeeland - hotelkamer met zeezicht

Hotel de Blanke Top ligt helemaal in het zuiden van Zeeland, vlakbij de Grens met België. Een prachtig sfeervol en luxe 4-sterrenhotel aan het strand met goede beoordelingen. Het hotel heeft een luxe wellnesscentrum met o.a. een sauna (met uitzicht op het strand!) en een zwembad.

Hotel de Blanke Top kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor luxe hotels aan zee

Ik werk dit overzicht met de mooiste luxe hotels aan zee regelmatig bij, want er worden bijvoorbeeld nieuwe hotels bijgebouwd. Heb jij een tip voor een luxe hotel aan zee die eigenlijk echt niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder, stuur me een berichtje via Facebook of mailtje via lieke@reisjager.nl.

Tip: is iets minder luxe ook goed? Check mijn tips voor de leukste hotels aan zee en de mooiste boutique hotels in Zeeland.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *