Home // Vakantietips // Insider Tips // Oradea Roemenië tips – Goedkope stedentrip

Oradea Roemenië tips – Goedkope stedentrip

Heb je een goedkoop retourticket van Düsseldorf Weeze naar Oradea gespot (retourtje €10, check hier!)? Deze stad in Roemenië is echt de moeite waard voor een stedentrip! Oradea ligt in het westen van Roemenië en staat bekend om de kuuroorden die in de omgeving liggen. Maar ook zonder het bezoeken van een kuuroord, is de stad de moeite waard. Ze zijn Oradea erg aan het opknappen, de straten aan het verbeteren en de gevels aan het schilderen.

Ik ben er zelf eind februari met een vriendin een weekendje weg naar Oradea geweest. Wij hebben zelf vooral rondgelopen, mooie gebouwen bezichtigd en genoten van de vele lekkere restaurantjes en gezellige cafeetjes. Een paar tips:

Eten & Drinken
Eten en drinken kun je in Oradea goedkoop en lekker! Je kunt je helemaal vol eten (en drinken) voor minder dan een tientje. Een aanrader is Butoiul de Aur, een restaurant in een prachtig historisch gebouw, met hoge, kleurrijke plafonds. Hou je van gezond & vegan, of gewoon van lekkere koffie? Check dan eens The Spot by Sweet Magnolia. Niet bijzonder qua inrichting, wel heerlijke vegan taartjes!

Prachtige plafonds bij restaurant Butoiul de Aur in Oradea
Prachtige plafonds bij restaurant Butoiul de Aur in Oradea

Taartje bij The Spot - by Sweet Magnolia - Oradea
Taartje bij The Spot – by Sweet Magnolia – Oradea

Prachtige gebouwen
In Oradea zijn heel veel mooie gebouwen te vinden. Dwaal vooral lekker rond door de stad en stap af en toe een mooi gebouw binnen; dat is het allerleukst en je bent eigenlijk overal wel welkom. De ‘Moon Church’ (Biserica cu Luna) op de grote markt is bijvoorbeeld interessant om een kijkje te nemen (gratis). De Neolog Synagage kun je voor voor 5 lei p.p. (iets meer dan €1) bezoeken en is leuk om even doorheen te lopen. Eigenlijk ligt alles in Oradea op loopafstand: het is dus niet nodig om een openbaar vervoer kaart aan te schaffen.

Prachtige gebouwen in Oradea
Prachtige gebouwen in Oradea

Links op de foto de Moon Church
Links op de foto de Moon Church

Oradea Zoo
De Oradea Zoo is leuk om een uurtje of twee rond te lopen. Verwacht zeker geen grote dierentuin. Eerder een grote kinderboerderij, maar dan wel met tijgers en beren. De verblijven zijn ruim opgezet, dus dat is fijn om te zien! De dierentuin ligt aan de rand van het centrum, maar je kunt er prima naartoe lopen. Een entreekaartje kost 15 lei per persoon, dat is ongeveer €3,25.

Oradea Zoo
Oradea Zoo

Ingang Oradea Zoo Roemenie
Ingang Oradea Zoo
Astoria-Grand-Hotel-Oradea-Roemenie
Astoria Grand Hotel Oradea – Rechts op de foto – dat leuke gebouw

Hotel in Oradea
Tijdens onze stedentrip naar Oradea verbleven we in het 4-sterren Astoria Grand Hotel. Dit hotel ligt op een toplocatie, heeft nog echt een statige, klassieke inrichting en is ook nog eens heel goedkoop. Wij vonden het geweldig!

Vliegveld
Het vliegveld is klein, maar overzichtelijk. Bij aankomst kun je direct geld pinnen. Echter alleen grote biljetten, dus die moet je wel weer wisselen bij het winkeltje of via de chauffeur wisselen om een buskaartje naar de stad (a 3 lei, ca €0,65) te kunnen kopen. Een taxi kost zo’n 25 lei (iets meer dan €5) per taxi. Wel goed onderhandelen of zorgen dat ze de meter aanzetten.

Bij de terugvlucht, kom je de douane direct in de ‘departure lounge’ van jouw vlucht terecht, waar je niet meer weg kunt. Stel je hier niets bij voor en ga vooral niet te vroeg door de douane! De ruimte is namelijk eigenlijk te klein voor alle passagiers. Ideaal is wel dat er een rookgedeelte buiten is. Hoewel we niet roken, hebben wij hier wel van genoten en lekker op een plastic stoeltje in het zonnetje gezeten.

Wil jij ook goedkoop naar Oradea? Ik vond de goedkoopste vliegtickets voor je, slechts €10 retour!
Check de deal hier. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.