Overnachten in Giethoorn: de 6 leukste tips

Zoek je een overnachting in Giethoorn? In een comfortabel hotel aan het water in Giethoorn, een luxe vakantiepark of misschien wel op een boot? Ik heb de 6 leukste tips voor een overnachting in Giethoorn voor je op een rij gezet! Al deze accommodaties liggen aan het water – want dat is natuurlijk waar je voor komt in Giethoorn! Ook zijn de beoordelingen goed: minimaal een 7.5.

Hotels in Giethoorn – De 3 leukste tips

1. Hotel de Pergola*** in Giethoorn

Hotel de Pergola - Hotel in Giethoorn

Hotel de Pergola is een modern hotel in Giethoorn met sfeervol ingerichte kamers. Het hotel ligt aan het water in het centrum van Giethoorn en heeft een gezellige brasserie. Ook kun je hier een bootje huren.

Hotel de Pergola kun je boeken bij Booking.com.

2. Hotel Restaurant De Dames van de Jonge**** in Giethoorn

Hotel Giethoorn aan het water - De Dames van de Jonge Hotel Restaurant - Overnachten in Giethoorn

Hotel Restaurant de Dames van de Jonge in Giethoorn wordt gerund door – hoe kan het ook anders – de dames van de Jonge. Dit hotel is door hun oma opgericht en wordt nog steeds door de familie gerund. Het hotel ligt op een rustige plek aan het water in Giethoorn en heeft ook een restaurant.

Hotel Restaurant de Dames van de Jonge kun je boeken bij Booking.com.

3. Hotel de Harmonie**** in Giethoorn

Hotel de Harmonie - hotel in Giethoorn

Aan de rand van Giethoorn, aan het water, ligt Hotel de Harmonie. Een fijn vier sterren hotel in Giethoorn, waar je ook bootjes kunt huren. Want je kunt natuurlijk niet naar Giethoorn gaan, zonder een bootje te huren! Het hotel heeft een mooi terras aan het water, waar je kunt lunchen en dineren. Ook fijn: ze hebben hier hotelkamers met terras aan het water.

Hotel de Harmonie kun je boeken bij Booking.com.

Vakantieparken in Giethoorn – De twee leukste tips

4. Waterresort Bodelaeke in Giethoorn

Waterresort Bodelaeke Giethoorn - Overnachten Giethoorn op een vakantiepark

Waterresort Bodelaeke is een luxe vakantiepark in Giethoorn. Het ligt aan een meer in Nationaal Park Weerribben-Wieden op loopafstand van Giethoorn. De perfecte plek dus voor een overnachting in Giethoorn! Je slaapt hier in luxe vakantiehuizen met eigen aanlegsteiger.

Waterresort Bodelaeke kun je boeken bij Booking.com.

5. Vakantiepark Giethoorn in Giethoorn

Vakantiepark Giethoorn - Overnachten in Giethoorn

Vakantiepark Giethoorn is een leuk vakantiepark in Giethoorn met vakantiehuizen aan het water. Bij de meeste vakantiehuizen is je sloep inbegrepen van 1 maart t/m 1 november (m.u.v. types Tiny House 2 en Lepelaar Hotelchalet 4)*. Er zijn verschillende nieuwe vakantiehuizen en ook speciale kindvriendelijke vakantiehuizen. Voor kinderen is er ook een hele leuke speeltuin.

Vakantiepark Giethoorn kun je boeken op de website van Vakantiepark Giethoorn en bij Roompot.

*De data of het type vakantiehuizen waarbij een sloep inbegrepen is kunnen veranderen, check dit tijdens het boeken

Tip voor een bijzondere overnachting in Giethoorn

6. Bed-on-a-boat in Giethoorn

Bed-on-a-boat Giethoorn - bijzonder overnachten in Giethoorn

Als je aan Giethoorn denkt, denk je natuurlijk aan water. Waarom dan ook niet overnachten in Giethoorn óp het water? Het kan bij Bed-on-a-Boat Giethoorn! De eigenaren, Marjolein en Marco ontvangen je heel graag op deze knusse woonboot. De boot ligt op een rustige plek, op loopafstand van het centrum. Je kunt ook bij de buren een bootje huren en naar het centrum varen.

Bed-on-a-Boat kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips om te overnachten in Giethoorn

Heb jij een tip voor een hotel, vakantiepark of andere overnachting in Giethoorn die eigenlijk echt in dit lijstje hoort? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor vakantiehuizen met sloep in Nederland en vakantieparken aan het water in Nederland.

Tip: check Giethoornvillage om een bootje te huren in Giethoorn

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: