4x overnachten in een Watertoren

Wil je overnachten in een watertoren? Dat snap ik helemaal! Want waarom zou je een saai hotel boeken, als je ook in zo’n gave verbouwde watertoren kan slapen?

Hieronder vind je 4 tips voor watertorenhotels: van een lekker luxe en nieuwe watertorenhotel in Groningen tot een watertoren met dakterras in Strijen, die je helemaal voor jezelf hebt!

Tips om te overnachten in een watertorenhotel

1. Watertorenhotel in Nes (bij Akkrum) – Friesland

Watertorenhotel Nes - Overnachten in een watertoren

De voormalige watertoren van Nes in Friesland is een aantal jaar geleden omgebouwd tot een bijzonder watertorenhotel met twee luxe suites. Ontspan samen in het heerlijke tweepersoons bubbelbad, boek een lekker ontbijtje bij en geniet natuurlijk van het prachtige uitzicht!

Watertoren hotel Nes kun je boeken bij Booking.com.

2. Hotel de Watertoren*** in Dordrecht – Zuid-Holland

Hotel de Watertoren in Dordrecht - Watertorenhotel

Aan de rand van Dordrecht ligt Hotel de Watertoren. In de watertoren vind je twee luxe suites op de hogere etages en 4 kamers op de lagere etages. Een bijzondere plek, waar ook veel aandacht is voor duurzaamheid. In de watertoren is ook een restaurant, waar elke dag vers gekookt wordt.

Hotel de Watertoren in Dordrecht kun je boeken bij Booking.com.

3. Hotel Watertoren West in Groningen – Groningen

Hotel Watertoren West - Overnachten in een watertoren

Nog zo’n bijzonder watertorenhotel: Hotel Watertoren West in Groningen. En ook nog hartstikke nieuw, want het is in februari 2023 geopend! De watertoren is helemaal gerenoveerd met een mix van authentiek en modern, heel bijzonder om te zien. Je kunt hier slapen in één van de 12 appartementen en genieten van een drankje in de skylounge.

Hotel Watertoren West kun je boeken bij Booking.com.

4. Watertoren van Strijen – Zuid-Holland

Watertoren Strijen - Overnachten Watertoren

In tegenstelling tot de drie vorige watertorenhotels, heb je de watertoren van Strijen helemaal voor jezelf. Verspreid over de 5 verdiepingen vind je een fitnessruimte (ja echt!), een keuken, een woonkamer en badkamer, een slaapkamer én een dakterras. Echt bijzonder om een nachtje te slapen in deze watertoren!

Je overnachting in de watertoren van Strijen kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor een overnachting in een watertoren

Heb jij een tip voor een watertorenhotel dat echt in dit lijstje hoort? Stuur me dan een berichtje via Facebook of Instagram.

Tip: check ook eens mijn tips voor bijzondere overnachtingen in Friesland en kasteelhotels in Nederland waarbij je echt in het kasteel kunt slapen.

Meer bijzondere overnachtingen:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *