Home // Vakantietips // Camping // Overzicht: de 8 leukste kindercampings in Nederland

Overzicht: de 8 leukste kindercampings in Nederland

Zoek je een kindercamping in Nederland? Ik heb de 8 leukste kindercampings voor je op een rij gezet! De kindercampings in dit overzicht hebben allemaal in elk geval een gaaf zwembad, een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen en genoeg leuke dingen om te doen bij slecht weer, zoals een binnenspeeltuin.

De kindercampings zijn allemaal 5-sterrencampings en liggen verspreid door heel Nederland, o.a. in Zeeland, Overijssel, Drenthe en in Limburg. Je kunt op deze leuke kindercampings kamperen met je eigen tent, caravan of camper of een accommodatie boeken, zoals een glampingtent, stacaravan of chalet.

8x kindercampings in Nederland

De luxe 5-sterren Sprookjescamping in Rheeze is een magische kindercamping in Overijssel. Je ontmoet de sprookjesfiguren op de camping en in het Sprookjestheater. Er is elke dag, ook in het laagseizoen, animatie. Zwemmen kan in het zwemmeer, in het binnenzwembad en in het buitenzwembad (mét glijbaan). Er is een mooie binnenspeeltuin en er zijn veel speeltuintjes om te spelen. Je kunt op deze kindercamping kamperen met je eigen tent of caravan of een glampingtent, chalet of bungalowtent boeken.

Klik hier om naar de website van de Sprookjescamping te gaan.

Kindercamping Nederland - Sprookjescamping in Rheeze - Zwembad
Kindercamping Nederland - Sprookjescamping in Rheeze - Strand

Kindercamping Beerze Bulten is absoluut één van de leukste kindercampings van Nederland! De camping heeft een zwemparadijs met binnen- en buitenzwembaden en glijbanen. Ook zijn er een gigantische speeltuin van 10.000 m2 met water, zand en speeltoestellen, uitgebreide animatie, bowlingbanen en nog veel meer. Je kunt op deze kindercamping kamperen met je eigen tent of caravan of een glampingtent, bungalow of chalet boeken.

Klik hier om naar de website van Camping de Beerze Bulten te gaan.

Kindercamping Nederland - Camping Beerze Bulten in Beerze - Zwembad
Kindercamping Nederland - Camping Beerze Bulten in Beerze - Animatie

Kindercamping De Berenkuil in Grolloo heeft een gave nieuwe binnenspeeltuin én een gloednieuwe waterspeeltuin (buiten) met heel veel watersproeiers. Ook kun je hier spelen in de grote binnenspeeltuin en in de speelvijver en zwemmen in het buitenzwembad. Kindercamping de Berenkuil heeft een uitgebreid animatieprogramma, o.a. in het openluchttheater! Je kunt hier kamperen met je eigen tent of caravan of verblijven in bijvoorbeeld een Hans & Grietje huisje. Een erg leuke optie als je een kindercamping in Nederland zoekt!

Klik hier om naar de website van Camping de Berenkuil te gaan.

Kindercamping Nederland - Camping de Berenkuil - Binnenspeeltuin
derland - Camping de Berenkuil - Speelvijver

Recreatiepark de Leistert is één van de meest populaire recreatieparken van Nederland. Er is hier dan ook heel veel te doen! Zo kun je hier zwemmen in het verwarmde buitengolfslagbad met glijbaan en in het subtropische binnenzwembad met familieglijbaan. Spelen kan in de indoor speeljungle, in de waterspeeltuin en in de waterspeelzone bij het strandje. Je kunt hier verblijven in luxe bungalows, lodges en chalets, of kamperen met je tent, caravan of camper, ook met privé sanitair.

Klik hier om naar de website van Recreatiepark de Leistert te gaan.

Kindercamping Nederland - Recreatiepark de Leistert in Roggel - Zwembad met glijbaan
Kindercamping Nederland - Recreatiepark de Leistert in Roggel - Indoor Speeljungle

De Achterste Hoef is een uitgebreid recreatiepark en 5-sterren kindercamping in Brabant. Er is hier van alles te doen: van indoor speeltuin tot dierenweide en adventure minigolfbaan. Zwemmen kan in het binnenzwembad, het buitenzwembad en in de recreatieplas met strand en glijbaan. Heel bijzonder: je kunt op deze kindercamping ook leren duiken! Van volledige duikcursus voor volwassenen, tot een speciaal bubbelprogramma voor kinderen van 10 tot 14 jaar met een introductieduik. Je hebt hier kampeerplaatsen voor je tent, caravan of camper, ook met privé sanitair. Ook kun je in safaritenten of chalets overnachten.

Klik hier om naar de website van De Achterste Hoef te gaan.

Kindercamping Brabant - De Achterste Hoef - Glijbaan in zwemmeer
Kindercamping Brabant - De Achterste Hoef - Duiken

Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze is een 5-sterren kindercamping met heel veel leuke faciliteiten voor kinderen! Zo heeft deze kindercamping een subtropisch binnenzwembad én een verwarmd buitenzwembad met gave glijbanen. Natuurlijk ontbreken ook de binnenspeeltuin en heel veel speeltuintjes niet. Er is een uitgebreid animatieprogramma, ook in het laagseizoen. Je kunt hier verblijven in lodges, chalets en glampingtenten. Ook zijn er mooie kampeerplaatsen voor je camper, caravan en tent, met en zonder privé sanitair.

Klik hier om naar de website van Kampeerdorp de Zandstuve te gaan.

Kindercamping Nederland - Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze - Zwembad met glijbanen
Kindercamping Nederland - Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze - Binnenspeeltuin

5-sterrencamping de Julianahoeve in Renesse is een kindercamping aan zee met heel veel leuke faciliteiten! Uitgezwommen in zee? Je kunt hier ook zwemmen in het overdekte zwemparadijs met gave glijbanen en buiten spetteren in het spraypark. Er zijn meerdere grote speeltuinen en een leuke binnenspeeltuin. Je kunt hier kamperen met je eigen tent, caravan of camper, zelf met privé sanitair met eigen bad! Ook kun je in een luxe chalet, lodge of glampingtent verblijven.

Klik hier om naar de Ardoer website van Camping de Julianahoeve te gaan.

Kindercamping Nederland - Camping Julianahoeve in Renesse - Waterspeeltuin
Kindercamping Nederland - Camping Julianahoeve in Renesse - Binnenspeeltuin

Kindercamping de Kleine Wolf is een uitgebreide 5-sterrencamping in Overijssel. Voor waterpret zit je hier wel goed, zo zijn er een verwarmd binnen- en buitenzwembad met glijbanen en een zwemvijver met strandje met échte palmbomen! Er zijn veel speelplekken op de Kleine Wolf: van zand- en watertoestellen, tot kabelbaan, speeltuintjes verspreid over de camping en een indoor speeltuin. Je kunt op kindercamping De Kleine Wolf kamperen met je eigen tent, caravan of camper of verblijven in een glampingtent of chalet.

Klik hier om naar de website van  De Kleine Wolf te gaan.

Kindercamping Nederland - Camping de Kleine Wolf in Overijssel - Buitenzwembad met glijbanen
Kindercamping Nederland - Camping de Kleine Wolf in Ommen - Strand met Palmbomen

Heb jij een tip voor een kindercamping in Nederland?

Weet jij een kindercamping in Nederland die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me gerust een berichtje met de tip via Facebook of lieke@reisjager.nl of reageer hieronder. Ik werk dit overzicht met kindercampings in Nederland af en toe bij met bijvoorbeeld kindercampings die flink uitgebreid worden of door tips die ik ontvang.
Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg Reisjager dan via Facebook.

Tip: Maarten Fest van Papa’s Wereld schreef een leuke blog over campingcontact maken via de kinderen.

Meer tips voor een vakantie met kinderen:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.