De mooiste boshuisjes in Nederland

Zoek je een boshuisje in Nederland? Check mijn 8 tips voor de mooiste boshuisjes in Nederland. Deze boshuisjes liggen op prachtige plekken op een groot bosperceel, middenin een natuurgebied of op een bosrijk landgoed. De meeste boshuisjes in dit overzicht staan zelfs in een privébos. En natuurlijk staan ze op de plekken met de mooiste bossen in Nederland: op de Veluwe, in Twente en in de Achterhoek.

3x boshuisjes op de Veluwe

1. Vakantiehuis de 7 geweien in Emst – Veluwe

Boshuisje Veluwe - Emst

Op de Veluwe ligt middenin het bos een handgemaakt boshuisje van boomstammen. Er zijn drie kamers en je kunt hier met 8 personen slapen. Vanuit de veranda van het boshuis geniet je van eekhoorns, herten en zwijntjes die voorbij komen.

Dit boshuisje in Emst kun je boeken bij Booking.com en Natuurhuisje.

2. Boshuisje voor 6 personen in Epe – Veluwe

Boshuisje in Epe op de Veluwe

Op een prachtige plek op de Veluwe, middenin het bos, ligt een nieuw gebouwde boslodge. Deze duurzame boslodge ligt op een privé bosperceel van ruim 2100 m2. Buiten kun je genieten van de veranda, de hangmat en zelf eten maken in de houtgestookte buitenoven. Ook kun je gratis gebruik maken van de 4 steps (kickbikes) om de Veluwe te ontdekken.

Dit boshuisje in Epe kun je boeken bij Natuurhuisje.

3. Luxe bosvilla voor 6 personen in Nunspeet – Veluwe

Luxe huisje in het bos in Nunspeet - Veluwe

Op de Veluwe vind je ook in Nunspeet een hele mooie bosvilla op een groot bosperceel. Deze bosvilla is ontworpen en ingericht in scandinavische stijl. Dit boshuis is ook een hele fijn plek voor kinderen: zo kunnen ze zich uitleven in op de trampoline en op de glijbaan. Buiten staat een oven waar je zelf pizza’s kunt bakken.

Deze luxe bosvilla in Nunspeet kun je boeken bij Natuurhuisje.

3x boshuisjes in Twente

4. Boshuis voor 6 personen in Hezingen – Twente

Boshuisje in Hezingen - Twente

In Hezingen ligt middenin het bos een heel mooi natuurhuisje. Het hoort bij een park, maar ligt buiten het park in een eigen bos. Je hebt helemaal je eigen plekje. Ontdek ’s nachts de sterrenhemel en geniet van de konijnen en vogels die voorbijkomen.

Dit boshuisje in Hezingen kun je boeken bij Natuurhuisje.

5. Boshuisje voor 2 personen met hot tub in Lonneker – Twente

Boshuisje in Lonneker - Boshuisje in Twente

In het Twentse Lonneker ligt dit fijne boshuis met eigen hot tub. Dit boshuis ligt op een privé landgoed van maar liefst 1 hectare. Geniet bij het haardvuur of van de houtgestookte hot tub. Je bent hier echt even terug naar de natuur, er is geen wifi en geen tv.

Dit boshuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

6. Boshuisje voor 4 personen in Saksische stijl in Hezingen – Twente

Boshuisje Twente - Boshuisje in Hezingen

Nog zo’n fantastisch boshuisje in Twente is dit boshuis in Hezingen. Gebouwd in Saksische stijl, verscholen tussen de bomen. Vanuit het huis kun je mooie wandelingen maken in natuurgebied Springendal. Wil je toch wat vertier? Op 5 km afstand ligt het kunstenaarsdorp Ootmarsum.

Dit boshuis in Hezingen kun je boeken bij Natuurhuisje.

2x boshuisjes in de Achterhoek

7. Boshuisje voor 6 personen in Winterswijk-Ratum – Achterhoek

Boshuisje achterhoek - Boshuisje in Ratum bij Winterswijk

Ook in de Achterhoek vind je mooie huisjes in het bos. Zo ligt dit houten boshuis in Ratum op een rustige plek op een groot bosperceel. In de omgeving kun je wandelen door de bossen, zwemmen in de zwemplassen en wijngaarden ontdekken. Kinderen kunnen zich bij dit boshuis uitleven op de trampoline of de tafeltennistafel. Buiten kun je genieten van hangmatten, de bbq en de buiten vuur-kachel.

Dit boshuisje in Ratum kun je boeken bij Natuurhuisje.

8. Boshuisje voor 10 personen met hot tub in Tonden – Achterhoek

Boshuisje Achterhoek - Boshuisje in Tonden

Op een Natura 2000 locatie in de Achterhoek vind je deze luxe bosvilla middenin anderhalve hectare privébos. Je kunt hier met 10 personen verblijven. De luxe bosvilla heeft twee ruime terrassen, met een vuurkorf en een houtgestookte hot tub. En natuurlijk een rustige omgeving in het bos, met vogels en reeën.

Deze luxe bosvilla kun je boeken bij Natuurhuisje.

Meer tips voor een huisje in het bos

Heb jij een tip voor een boshuisje die eigenlijk echt niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor de mooiste natuurhuisjes met een hot tub en mijn tips voor bijzondere ecolodges in Nederland.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: