De mooiste boutique hotels in Alkmaar

Zoek je een boutique hotel in Alkmaar? Een sfeervol, kleinschalig hotel in het gezellige centrum van Alkmaar?

Ik ben op jacht gegaan en heb de 4 mooiste boutique hotels in Alkmaar voor je op een rij gezet!

Wat is een boutique hotel?

Een boutique hotel is een uniek ingericht hotel met een eigen sfeer. De inrichting kan verschillen van bijvoorbeeld hip met veel wit, tot meer klassiek met unieke hotelkamers. Boutique hotels zijn kleinschalig, horen niet bij een keten en de sfeer is persoonlijk, waarbij er veel aandacht is voor de hotelgasten.

Ook in Alkmaar zijn mooie en sfeervolle boutique hotels in het centrum te vinden. De vier mooiste boutique hotels van Alkmaar, met minimaal een 8,0 beoordeling op Booking.com, vind je hieronder.

Boutique hotels in Alkmaar

1. Boutique hotel Luttik – Alkmaar

Hotel Luttik - Boutique Hotel Alkmaar

Hotel Luttik is een nieuw boutique hotel in het centrum van Alkmaar met zes ruime hotelkamers. Deze hotelkamers zijn sfeervol ingericht in lichte tinten en hebben luxe faciliteiten. Zo hebben vijf van de zes kamers een vrijstaand bad. Heel bijzonder: alles wat je in het hotel ziet, is te koop. Je kunt in het hotel dus unieke wooninspiratie voor thuis op doen en ook meteen kopen om thuis van te genieten. Onderdeel van Luttik zijn ook een conceptstore en een hippe koffiebar. De gemiddelde beoordeling is een 9,0: top!

Boutique Hotel Luttik kun je boeken bij Booking.com.

2. Hotel ’t Fnidsen – Alkmaar

Hotel 't Fnidsen - Boutique Hotel Alkmaar

Hotel ’t Fnidsen is een viersterren boutique hotel in Alkmaar, vlakbij het Waagplein. Bij dit kleinschalige en hippe hotel horen ook een goed restaurant en een wijnlounge: je kunt hier echt culinair genieten van een luxe diner, een high wine of een wijnproeverij. De hotelkamers van ’t Fnidsen zijn sfeervol ingericht met authentieke elementen zoals oude plafondbalken. De gemiddelde beoordeling is maar liefst een 8,6.

Hotel ’t Fnidsen kun je boeken bij Booking.com.

3. Slapen bij Hofman – Alkmaar

Slapen bij Hofman - Boutique Hotel Alkmaar

Slapen bij Hofman is een boutique hotel aan het Kerkplein in Alkmaar. De hotelkamers zijn ingericht in donkere, warme tinten, hebben een luxe stortdouche in de badkamer en goede bedden. Bij Hofman kun je niet alleen slapen, maar ook uit eten gaan en borrelen. Het ontbijt is hier erg uitgebreid, het hotel krijgt dan ook niets voor niets gemiddeld een 8,4 beoordeling!

Slapen bij Hofman kun je boeken bij Booking.com.

4. Wolf Hotel Kitchen & Bar – Alkmaar

Wolf Hotel Kitchen Bar - Boetiekhotel Alkmaar

Nog zo’n fijn boutique hotel in Alkmaar is Wolf Hotel Kitchen & Bar. Hier vind je acht sfeervol ingerichte en comfortabele hotelkamers.  De naam van dit boutique hotel zegt het al: je kunt bij Wolf Kitchen & Bar ook lekker eten, drinken en borrelen. Erg leuk als je een avondje uit met een overnachting in een boutique hotel zoekt in Alkmaar! De gemiddelde beoordeling is een 8,4: erg goed.

Wolf Hotel Kitchen & Bar kun je boeken bij Booking.com.

Heb jij een tip voor een boutique hotel in Alkmaar?

Heb jij een tip voor een kleinschalig boutique hotel in Alkmaar, die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder of stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor de mooiste boutique hotels in Nijmegen en boutique hotels in Den Bosch.

Tip: wil jij zelf thuis ook een boutique sfeer creeren? Bij de kringloop kun je vaak hele mooie spullen hiervoor vinden! Check de blog van Mirjam over kringlopen in Alkmaar.

Meer tips voor boutique hotels en B&B’s:

Over de schrijver van dit artikel: