7x de mooiste boutique hotels in Maastricht

Ben je op zoek naar een boutique hotel in Maastricht? Ik ben voor jou op jacht geweest en heb 7 tips voor de mooiste boutique hotels in Maastricht voor je op een rij gezet!

De kleinschalige boutique hotels in dit overzicht zijn gevestigd in historische panden in het centrum van Maastricht. De boutique hotels (boetiekhotels) horen niet bij een keten en de sfeer is ongedwongen en persoonlijk. Het zijn trouwens geen ouderwetse boutique hotels, maar  hippe en sfeervolle plekken om te overnachten!

7x tips voor boutique hotels in Maastricht

1. Bouteaque Hotel in Maastricht

Boutique hotel Maastricht - Bouteaque Hotel - Hotelkamer
Boutique hotel Maastricht - Hotel Au Quartier - Hotelkamer

Bouteaque Hotel Maastricht ligt aan het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht, vlakbij het Vrijthof. Dit boutique hotel hoort bij de Teazone, een conceptstore waar alles draait om thee. Daarom heet het hotel ook BouTEAque hotel. Het hotel heeft maar 5 kamers, die heel sfeervol zijn ingericht. En met een 8,7 beoordeling zit je hier sowieso goed!

Het Bouteaque Hotel Maastricht kun je boeken bij Booking.com.

2. Fitz Roy Urban Hotel, Bar & Garden**** in Maastricht

Boutique Hotel Maastricht - Fitz Roy Urban, Hotel, Bar & Garden
Boutique Hotel Maastricht - Fitz Roy Urban, Hotel, Bar & Garden

Het luxe viersterren Fitz Roy Urban Hotel, Bar & Garden heeft een goede 8,5 beoordeling. Dit moderne boutique hotel ligt op een goede locatie in het centrum van Maastricht. Toch kun je hier ook de rust op zoek in de binnentuin, de ‘Urban Garden’. De kamers zijn modern, maar wel gezellig ingericht met veel groen.

Fitz Roy Urban Hotel, Bar & Garden kun je boeken bij Booking.com.

3. Hotel Au Quartier*** in Maastricht

Boutique hotel Maastricht - Hotel Au Quartier - Hotelkamer
Boutique hotel Maastricht - Hotel Au Quartier - Hotelkamer

Boutique Hotel Au Quartier ligt in het centrum van Maastricht, op 5 minuten lopen van Het Vrijthof. Dit 3-sterren hotel is gevestigd in een authentiek herenpand uit de 18e eeuw en die sfeer komt ook terug in de 14 kamers van het boutique hotel, bijvoorbeeld in de houten plafondbalken.

Boutique Hotel Au Quartier kun je boeken bij Booking.com.

4. Hotel Les Charmes*** in Maastricht

Boutique Hotel Maastricht - Hotel Les Charmes
Boutique hotel Maastricht - Hotel Les Charmes Maastricht - Hotelkamer

Hotel Les Charmes is een boutique hotel in het Jekerkwartier in het centrum Maastricht. Het ontbijt in dit charmante boutique hotel wordt niet als buffet geserveerd, maar aan tafel of in bed tot 11 uur. Perfect voor een romantisch weekendje! Ook fijn: in de badkamer vind je heerlijke producten van Rituals. De gemiddelde beoordeling is een 8,6: erg goed.

Hotel Les Charmes kun je boeken bij Booking.com.

5. Hotel Britannique*** in Maastricht

Boutique Hotel Maastricht - Hotel Britannique - hotelkamer
Boutique Hotel Maastricht - Hotel Britannique - hotelkamer

Boutique Hotel Britannique heeft maar liefst een 8,5 beoordeling. Je voelt je hier direct welkom als gast! Dit mooie boutique hotel ligt direct aan het Vrijthof in Maastricht. De kamers zijn heel sfeervol en luxe ingericht, sommigen hebben zelfs een vrijstaand bad.

Hotel Britannique kun je boeken bij Booking.com.

6. Maison Haas Hustinx & Spa**** in Maastricht

Boutique Hotel Maastricht - Boutique Hotel Haas - Hotelkamer
Maison Haas Hustinx en spa - Boutique hotel Maastricht - zwembad

Maison Haas Hustinx & Spa is een boutique hotel gevestigd in twee aangrenzende herenhuizen op het Vrijthof in Maastricht. De kamers in dit boutique hotel zijn allemaal uniek. Ze zijn allemaal sfeervol ingericht in warme tinten, maar alle kamers zijn weer anders. Dit boutique hotel heeft ook een goed restaurant en een nieuw geopende stadspa.

Maison Haas Hustinx & Spa kun je boeken bij Booking.com.

7. The Dutch Maastricht*** in Maastricht

The Dutch Maastricht - boutique hotel in Maastricht - hotelkamer
The Dutch Maastricht - boutique hotel in Maastricht - buitenaanzicht

Het hippe boutique hotel Maastricht ligt in de hippe Maastrichtse wijk ‘Wyck’. Hier vind je veel leuke restaurants, gezellige bars en unieke winkels. Ook dit hotel is uniek ingericht. Geen kamer is hetzelfde en er hangt een fijne ongedwongen sfeer. Dit hotel is trouwens volledig op zelfbediening: je checkt zelf in en als je ontbijt wilt, wordt deze aan de deur van je hotelkamer bezorgd.

Hotel The Dutch kun je boeken bij Booking.com.

Meer boutique hotels in Maastricht

Heb jij een tip voor een boutique hotel in Maastricht die echt in dit lijstje hoort? Ik werk dit overzicht met boutique hotels in Maastricht af en toe bij met bijvoorbeeld nieuw geopende boutique hotels. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg Reisjager dan via Facebook. Heb je een tip of vraag? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Check ook mijn tips voor de mooiste boutique hotels in Den Bosch en de fijnste boutique hotels op de Veluwe.

Leestip: Reisblogger Saskia Denkers geeft je tips over wat te doen in Maastricht!

Meer boutique hotels in Nederland:

Over de schrijver van dit artikel: