7x de mooiste natuurhuisjes in Duitsland

Zoek je een natuurhuisje in Duitsland? Ik heb de 7 mooiste natuurhuisjes in Duitsland voor je op een rij gezet! Deze natuurhuisjes liggen verspreid door heel Duitsland op de mooiste plekken, middenin de natuur. De natuurhuisjes zijn meestal duurzaam gebouwd met natuurlijke materialen en sfeervol ingericht. Dat maakt ze perfect voor een rustige of juist actieve natuurvakantie. Ik heb onder andere de mooiste Duitse natuurhuisjes met een hottub en zelfs bijzondere boomhutten voor je gevonden!

De Duitse natuurhuisjes in deze lijst hebben allemaal minimaal een 9,0 beoordeling (of minimaal 4,5 uit 5).

Natuurhuisjes in Duitsland met hottub

1. Natuurhuisje in Diemelsee – Duitsland

Natuurhuisje Duitsland - Hottub natuurhuisje in Diemelsee Sauerland

In het Sauerland ligt een heel mooi natuurhuisje met hottub. Deze vind je in het plaatsje Sudeck in Diemelsee, aan de rand van het bos met uitzicht over de heuvels. Dit natuurhuisje ligt op een perceel van 800m2, je hebt dus echt volledige privacy. Je kunt hier verblijven met zes personen en voor de kinderen is er een speeltoestel in de tuin. Op een paar kilometer afstand ligt Stuwmeer Diemelsee met zandstrandjes, restaurants en terrassen. Hier kun je ook een bootje huren. De beoordeling van dit natuurhuisje is 5 uit 5, top dus!

Het natuurhuisje in Diemelsee kun je boeken bij Natuurhuisje.nl.

2. Kustelberg Lodges in Medebach – Sauerland

Natuurhuisje Duitsland - Kustelberg Lodges in Sauerland

Kunstelberg Lodges zijn twee hele sfeervolle vrijstaande natuurhuisjes met een hottub. Deze natuurhuisjes zijn ingericht in Scandinavische Lodgestijl en liggen aan de rand van Küstelberg. Vanuit je huisje kun je in alle rust en privacy van het mooie uitzicht en de natuur genieten, je ziet hier regelmatig vossen en reeën voorbij komen. De natuurhuisjes van Kunstelberg Lodges hebben allebei vier slaapkamers en zijn geschikt voor 10 personen. De beoordeling is gemiddeld een 9,2: fantastisch dus!

Kustelberg Lodges kun je boeken bij Booking.com.
Tip: je kunt in het Sauerland erg mooi wandelen. Check bijvoorbeeld Janna’s blog op Duitslandactief over de wandeling rond de Bruchhauser Steine, Sauerland.

Boomhut natuurhuisjes in Duitsland

3. Boomhutten in Sassen – Eifel

Natuurhuisje Duitsland - Boomhutten in Sassen - Eifel

In Sassen in de Eifel kun je twee boomhutten boeken. Een bijzondere optie als je een natuurhuisje in Duitsland zoekt. Je verblijft hier namelijk echt middenin de natuur, in de toppen van de bomen. Geniet in de hot tub van de bomen en het groen om je heen. De twee boomhutten liggen op een kleine boerderij, waar ook lama’s, minivarken en ezels rondscharrelen. Je deelt de badkamer en keuken met de andere boomhut.

De boomhutten in Sassen kun je boeken bij Natuurhuisje.nl

4. Baumhaushotel Oberbayern in Jetzendorf – Beieren

Natuurhuisje Duitsland - Boomhutten en lodges aan het water bij Baumhaushotel Oberbayern

Iets ten Noorden van München ligt Baumhaushotel Oberbayern. Een prachtige plek met hele bijzondere, duurzame, accommodaties. Je kunt hier slapen in ‘gewone’ boomhutten, in boomhut suites met een hottub en in mooie lodges direct aan het meer. De natuur in de omgeving is erg mooi met prachtige bossen. Het Waldkletterpark Oberbayern ligt vlakbij: je kunt hier klimparcoursen afleggen, hoog door te bomen. Erg leuk voor de echte durfals! Baumhaushotel heeft gemiddeld een 9,3 beoordeling.

Baumhaushotel Oberbayern kun je boeken bij Booking.com.

Andere bijzondere natuurhuisjes in Duitsland

5. Igluhut Tiny House Winterberghof in Vöhrenbach – Zwarte Woud

Natuurhuisje Duitsland - Igluhut Tiny House Winterberghof in Vohrenbach Zwarte Woud

In het Zwarte Woud vind je de bijzondere Igluhut Tiny House Winterberghof. Dit bijzondere natuurhuisje ligt naast een voormalige boerderij, middenin de natuur. Heel bijzonder: je kunt (tegen betaling) de oude koeienstal afhuren. Deze koeienstal hebben ze omgebouwd tot een mooie wellness. In de buurt kun je heerlijk wandelen en van de mooie natuur en bossen genieten. De gemiddelde beoordeling is een 9,5, dat zit dus wel goed.

Igluhut Tiny House Winterberghof kun je boeken bij Booking.com.

6. Bergheim Container Loft in Schöneck – Saksen

Natuurhuisje Duitsland - Bergheim Container Lodges

In het Oosten van Duitsland, vlakbij de grens met Tsjechië, vind je wel hele bijzondere natuurhuisjes. Hier zijn namelijk drie container lodges gebouwd met fantastisch uitzicht op de bergen. Je hebt directe toegang tot de skipistes, deze natuurhuisjes zijn dus ook heel geschikt voor een skivakantie. De lodges zijn sfeervol, modern en met natuurlijke materialen ingericht. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Dat blijkt ook wel uit de 9,5 beoordeling die Bergheim Container lodges krijgt!

Bergheim Container Lodges kun je boeken via Booking.com.

7. Floating Village Brombachsee in Ramsberg – Beieren

Floating Village Brombachsee in Beieren

Aan de Brombachsee in de deelstaat Beieren ligt dit bijzondere drijvende dorp. Hier overnacht je middenin de natuur en omringd door water. Geniet van geweldige zonsopkomsten en zonsondergangen vanaf het terras vanaf je eigen drijvende huisje. Op het water kun je o.a. suppen en surfen en ook in de omgeving kun je veel activiteiten in de natuur doen. De beoordelingen van Floating Village Brombachsee zijn super, gemiddeld een 9,2 maar liefst.

Floating Village Brombachsee kun je boeken bij Booking.com.

Heb jij een tip voor een mooi natuurhuisje in Duitsland?

Heb jij een tip voor fantastisch natuurhuisje in Duitsland die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder of stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Tip: je kunt nog meer natuurhuisjes in Duitsland vinden via Natuurhuisje.nl.

Meer vakantietips

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *