6x vakantieparken aan het Veluwemeer met strand

Zoek je een vakantiepark aan het Veluwemeer? Ik heb 6 tips voor je op een rij gezet voor de leukste vakantieparken aan het Veluwemeer! Deze vakantieparken liggen alle zes direct aan het Veluwemeer, hebben een eigen strand en nog meer leuke faciliteiten.

6x vakantieparken direct aan het Veluwemeer – met strand

1. Europarcs Resort Veluwemeer in Nunspeet

Europarcs Resort Veluwemeer - Vakantiepark aan het Veluwemeer - Strand
Europarcs Resort Veluwemeer - Tiny House - Vakantiepark Veluwemeer

Europarcs Resort Veluwemeer is een luxe vakantiepark aan het Veluwemeer met een eigen jachthaven en zandstrand. Zwemmen kan natuurlijk in het Veluwemeer, maar er is ook een mooi buitenzwembad met een apart peuterbad. Op het park kun je een hapje eten in restaurant ‘Babbel Beach’ met een terras met uitzicht op het Veluwemeer. Je kunt op dit park verschillende type vakantiewoningen boeken, waarvan sommige aan het water liggen. Ook erg leuk zijn de Tiny Houses die je met twee of vier personen kunt boeken.

Europarcs Resort Veluwemeer kun je boeken op de website van Europarcs.

2. Landal Waterparc Veluwemeer in Biddinghuizen

Landal Waterparc Vakantiepark Veluwemeer - Vakantiehuizen
Landal Waterparc Veluwemer - Vakantiepark aan het Veluwemeer - Speeltuin

Landal Waterparc Veluwemeer ligt direct aan het Veluwemeer in Biddinghuizen.  Dit Landal Park heeft een eigen jachthaven en een zandstrand om te relaxen aan het Veluwemeer. Ook zijn er veel andere faciliteiten te vinden, zoals een binnenzwembad met glijbaan, een buitenzwembad, indoor speelparadijs, grote buitenspeeltuin en restaurants. Deze faciliteiten worden gedeeld met de naastgelegen Molecaten Camping Flevostrand.

Landal Waterparc Veluwemer kun je boeken op de website van Landal.

3. Vakantiepark Familiehuis Nunspeet in Nunspeet

Vakantiepark Familiehuis Nunspeet - Vakantiepark Veluwemeer - Strand
Vakantiepark Veluwemeer Familiehuis Nunspeet - Nieuwe Lodge

Vakantiepark Familiehuis Nunspeet ligt direct aan het Veluwemeer en heeft verschillende nieuwe vakantiehuizen, zoals de luxe en moderne ‘lodges’. Het park heeft een eigen privéstrand aan het Veluwemeer met leuke speeltoestellen voor de kinderen. Je kunt ook vissen in het Veluwemeer of een bootje, kano of supboard huren. Voor de kinderen is er veel te doen: in de vakantieperiodes is er een animatieteam en er zijn verschillende sportvelden, zoals een beachvolleybalveld.

Vakantiepark Familiehuis Nunspeet kun je boeken op de website van Familiehuis Nunspeet.

4. Europarcs Vakantiepark Bad Hoophuizen in Hulshorst

Vakantiepark Veluwemeer - Droompark Bad Hoophuizen - Terras Restaurant Babbel
Vakantiepark Veluwemeer - Droompark Bad Hoophuizen - Modus Wellness Vakantiehuis

Direct aan het Veluwemeer ligt Europarcs Vakantiepark Bad Hoophuizen. Vanuit het park loop je zo het strand op en kun je genieten van alles wat het Veluwemeer te bieden heeft. Op het park zelf ligt een mooi zwembad, een klein wellnesscentrum en een restaurant. De kinderen kunnen lekker spelen in één van de speeltuinen, op de speelvelden of in de indoor speelruimte. Tip: vakantiehuis ‘Modus Wellness’ heeft een eigen sauna en een hele sfeervolle inrichting.

Droompark Bad Hoophuizen kun je boeken op de website van Europarcs.

5. RCN Vakantiepark Zeewolde in Zeewolde

RCN Vakantiepark Zeewolde - Woonboot de Meerkoet aan het Veluwemeer
RCN Zeewolde - Vakantiepark Veluwemeer - Waterspeeltuin

Vakantiepark RCN Zeewolde ligt aan het Veluwemeer en heeft een eigen jachthaven en strand. Ook vind je op het park een klein overdekt zwembad, een geweldige waterspeeltuin (buiten), een dierenweide met konijnenheuvel en veel andere leuke faciliteiten. Je kunt hier allerlei type vakantiehuizen boeken, zoals chalets, strandlodges en nieuwe luxe huisjes met een sauna.

Vakantiepark RCN Zeewolde kun je boeken op de website van RCN Vakantieparken.

6. Recreatieoord Veluwe Strandbad in Elburg

Vakantiepark aan het Veluwemeer - Recreatieoord Veluwe Strandbad - Bungalows en speeltuin
Vakantiepark Veluwemeer - Recreatieoord Veluwe Strandbad - Strandje

Recreatieoord Veluwestrandbad is een gezellig vakantiepark aan het Veluwemeer. Dit vakantiepark is ook erg leuk met kinderen: er is namelijk tijdens de (Nederlandse) schoolvakanties een leuk recreatieprogramma. Voor tieners is er in de zomer een speciaal programma en ook is voor tieners (en volwassenen natuurlijk) de surfschool erg leuk! Je kunt hier verschillende soorten vakantiehuizen boeken, van 8-persoons bungalows met sauna tot 6-persoons kinderbungalows met omheinde tuin.

Recreatieoord Veluwe Strandbad kun je boeken op de website van Veluwe Strandbad.

Meer vakantieparken aan het Veluwemeer

Nog een extra tip: bij Aqua Centrum Bremerbergse Hoek kun je stacaravans huren die op het strandje aan het Veluwemeer liggen. Heb jij nog een extra tip voor een vakantiepark aan het Veluwemeer die echt niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer dan hieronder, stuur me een berichtje via Facebook of mailtje via lieke@reisjager.nl

Check ook eens mijn tips voor vakantieparken aan zee en vakantieparken aan het water.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: