Home // Vakantietips // Camping // Stacaravan Oostenrijk: 4x de beste tips voor campings met stacaravans

Stacaravan Oostenrijk: 4x de beste tips voor campings met stacaravans

Zoek je een camping met stacaravans in Oostenrijk? Wil je genieten van alles wat de prachtige Oostenrijkse natuur te bieden heeft op een camping, maar wil je geen eigen tent of caravan meeslepen? Check dan deze tips voor 4x de leukste campings met stacaravans in Oostenrijk! De campings zijn 4- en 5-sterrencampings in de regio’s Karinthië, Tirol, Salzburg en Steiermarken. Van kleinschalige camping tot grote familiecampings met stacaravans.

Camping met stacaravan Oostenrijk – regio Karinthië

Karinthië is een prachtige regio voor een actieve vakantie in Oostenrijk. Deze regio ligt in het zuiden van Oostenrijk, tegen de grens met Italië en Slovenië en staat ook bekend als ‘streek van de 1000 meren’. Ik heb een mooie camping in Karinthië gevonden waar je stacaravans kunt boeken.

Draucamping Sachsenburg - Camping met stacaravans Oostenrijk - Regio Karinthie
Stacaravans Draucamping Sachsenburg in Oostenrijk

Aan de rivier de Drau in het Oostenrijkse Karinthië ligt Draucamping Sachsenburg. Een kleinschalige Oostenrijkse camping (tussen de 100 en 150 plekken), waar je ook stacaravans kunt boeken. Je komt hier vooral om te genieten van de prachtige natuur en de activiteiten die de natuur te bieden heeft, zoals raften, watersporten en klimmen. Aan de overkant van de rivier mag je als campinggast gratis zwmmen in het gemeentezwembad. Op de camping staan stacaravans voor maximaal 4 personen, met airco.

Stacaravans op Draucamping Sachsenburg kun je boeken bij Vacanceselect.

Camping met stacaravan Oostenrijk – regio Tirol

In het westen van Oostenrijk, tegen de grens met Zwitserland en Italië, ligt de regio Tirol. Een erg mooie regio om in de zomer te bezoeken en van de ongerepte natuur te genieten. Ik heb een leuke camping voor je gevonden in deze Oostenrijkse regio, waar je stacaravans kunt boeken.

Seeblick Toni Camping met stacaravans in Oostenrijkse regio Tirol
Stacaravan Oostenrijk - Camping Seeblick Toni Regio Tirol

Camping Seeblick Toni ligt in de Oostenrijkse regio Tirol en is een familiecamping met veel faciliteiten en een uitgebreid animatieprogramma. De camping ligt aan een prachtig meer waar je onder andere kunt zwemmen, vissen, of genieten op de ligweide. Voor de kinderen zijn er onder andere een overdekte speelruimte en funpark. Op Camping Seeblick Toni kun je verschillende typen stacaravans boeken, van ‘simpele’ stacaravan tot luxe panorama stacaravan.

De stacaravans op Camping Seeblick Toni kun je boeken bij Vacanceselect.

Camping met stacaravan Oostenrijk – regio’s Stiermarken en Salzburg

Ook andere regio’s in Oostenrijk, zoals de regio Stiermarken en de regio Salzburg in het midden van Oostenrijk hebben genoeg te bieden voor een actieve natuurvakantie in de zomer. Daarom hieronder ook 2 tips voor campings met stacaravans in deze Oostenrijkse regio’s.

Zwembad camping Bella Austria - Camping met stacaravans in Oostenrijk
Stacaravan Sunlogde Aspen - Camping Bella Austria Oostenrijk

Camping Bella Austria is een bekende, kindvriendelijke camping in Oostenrijk. Deze camping ligt in de regio Stiermarken tussen de prachtige Alpen en watervallen. Op de camping vind je o.a. een zwembad met peuterbad, kinderboerderij, speeltuin, animatie, wellnesscentrum en restaurant. Je kunt hier verschillende typen stacaravans (mobilhomes) boeken, van simpel tot heel luxe. Ze hebben hier ook glampingtenten.

De stacaravans op Camping Bella Austria kun je boeken bij TUI, Suncamp, Roan, Vacanceselect en LuxCamp.

Zwemmeer Sportcamp Woferlgut Oostenrijk
Stacaravan Oostenrijk - Sportcamp Woferlgut Camping - Regio Salzburg

Sportcamp Woferlgut is een prachtige luxe camping in de regio Salzburg. Er is een uitgebreid wellnesscentrum, een buitenzwembad, een binnenzwembad met kinderbad met speeltoestellen, een indoorspeeltuin, klimparcours en nog veel meer leuks.! Er worden regelmatig livemuziek en dansoptredens georgansieerd door het professionele animatieteam. De toegang tot het zwembadcomplex is niet standaard inbegrepen, maar kun je als campinggast tegen een laag tarief bijboeken. Je kunt bij Sportcamp Woferlgut verschillende typen stacaravans boeken, voor maximaal 7 personen.

De stacaravans op camping Woferlgut kun je boeken bij LuxCamp en TUI.

Tip: Janna van Alpenactief schreef een blog over de indrukwekkende Liechtensteinnklamm, op slechts een half uur rijden van Sportcamp Woferlgut.

Heb jij tips voor een camping met stacaravans in Oostenrijk?

Ik werk dit overzicht met campings met stacaravans in Oostenrijk regelmatig bij, want soms worden er nieuwe stacaravans op camping geplaatst of nieuwe campings geopend.  Heb jij een tip voor een camping met stacaravans in Oostenrijk die eigenlijk echt niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder, stuur me een berichtje via Facebook of mailtje via lieke@reisjager.nl

Tip: check ook mijn overzicht van de mooiste glampings in Oostenrijk.

Ook interessant voor jou:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.