Tips: 4x gaaf waterpark Duitsland

Zoek je een waterpark in Duitsland? Ik heb 4 tips voor je op een rij gezet voor écht gave waterparken in Duitsland! Deze waterparken hebben heel veel glijbanen, zowel binnen- als buiten en liggen verspreid door Duitsland. Liever langer dan een dagje in het waterpark blijven? Je kunt bij deze waterparken in Duitsland ook een overnachting bijboeken!

De vier gaafste aquaparken in Duitsland

1. Therme Erding in Erding – vlakbij München in Beieren

Rainbow Racer glijbaan bij Waterpark Therme Erding - Waterpark Duitsland
Galaxy Rutschenwelt van Therme Erding - Waterpark Duitsland

Bij de naam Therme Erding denk je misschien aan een wellnesscentrum in plaats van een waterpark. Het is het allebei! Therme Erding is het grootste wellnesscentrum ter wereld én heeft een waterpark. ‘Galaxy Rutschenwelt’ heeft maar liefst 27 glijbanen, die samen 2700 meter lang zijn. De Magic Eye is met 365 meteer de langste tube-glijbaan ter wereld en er is zelfs een unieke Virtual Reality Glijbaan, waar je met een Virtual Reality Bril vanaf glijdt! Je kunt in dit waterpark in Duitsland zowel binnen als buiten zwemmen en bij mooi weer wordt het glazen dak van het megazwembad opengeschoven. Vanuit Hotel Victory, dat bij Therme Erding hoort, heb je uitzicht op het zwembad en loop je zo het zwembad in.

Meer informatie en prijzen van Waterpark Galaxy Rutschenwelt kun je vinden op de website van Therme Erding.
Tip: Hotel Victory Therme Erding kun je boeken bij Booking.com.

2. Waterpark Aquamagis in Plettenberg – Noordrijn-Westfale

Waterpark Aquamagis Plettenberg - Waterpark Duitsland
Glijbaan binnen Waterpark Aquamagis Plettenberg - Waterpark Duitsland

Waterpark AquaMagis Plettenberg heeft meer dan 10 gave glijbanen met als hoogtepunt een glijbaan met looping!  Dit Duitse waterpark ligt in Noordrijn-Westfalen, op maar 2 uurtjes rijden van de grens met Nederland. Je kunt hier dus ook prima voor een dagje of weekendje naartoe! Als je een weekendje gaat, kun je verblijven in de moderne vakantiehuizen van het AquaMagis Resort. Deze vakantiehuisjes die bij het waterpark horen hebben twee slaapkamers en zijn van alle gemakken voorzien. Je entree tot het waterpark is inbegrepen.

Meer informatie en prijzen van Waterpark AquaMagis kun je vinden op de website van AquaMagis Plettenberg. Tip: hier bij de Duitse Groupon kun je entreekaartjes voor Aquamagis met korting kopen.

3. Waterpark Rulantica van Europapark in Rust –  Baden-Württemberg

Glijbaan band waterpark Rulantica bij Europapark - Waterpark Duitsland
Glijbaan Rulantica van Europapark - Waterpark Duitsland

Rulantica is een nieuw gaaf indoor waterpark in Duitsland. Dit waterpark hoort bij Attractiepark EuropaPark en heeft 25 waterattracties, waarvan 17 glijbanen. Dit waterpark is echt megagroot met meer dan 32.000m2 en is opgedeeld in verschillende thema-zones. Een hele gave glijbaan van Waterpark Rulantica is de Dugdrob, waarbij je in een glazen cabine gelanceerd wordt, doordat het luik onder je voeten verdwijnt. Als je wilt blijven slapen, kun je het themahotel Krønasår boeken. Vanuit het hotel loop je via een brug zo het waterpark in! Toegang tot het waterpark is voor hotelgasten niet standaard inbegrepen: je kunt als hotelgast wel voor een lager tarief toegangskaartjes kopen.

Meer informatie en prijzen van Waterpark Rulantica kun je vinden op de website van Rulantica.
Tip: themahotel Krønasår dat bij het park hoort kun je boeken via Booking.com.

4. Tropical Islands in Krausnick bij Berlijn

Widlwaterbaan Tropisch Zwemparadijs Tropical Islands - Waterpark Duitsland
Tropisch Zwemparadijs Tropical Islands - Waterpark Duitsland

Tropical Islands mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje: het bekendste waterpark in Duitsland! Tropical Islands is een mega waterpark in een oude zeppelin loods. Er zijn veel zwembaden, een megalange unieke wildwaterbaan van 250 meter lang, een gave surf simulator, glijbanen en andere waterattracties. De sfeer is tropisch: grotten, palmbomen en een tropisch strand. Je kunt als je langer wilt blijven zelfs in een tent OP het strand blijven slapen! Het waterpark heeft ook hotel met familiekamers en een camping met stacaravans. Keuze genoeg voor een weekendje Tropical Islands. Als je verblijft op het resort is toegang tot het waterpark bij de prijs inbegrepen

Meer informatie en prijzen van Waterpark Tropical Islands kun je vinden op de website van Tropical Islands.
Tip: Hotelkamers, tenten, huisjes en stacaravans bij Tropical Islands kun je boeken bij Booking.com. Ook bij TUI kun je hotelkamers en stacaravans bij Tropical Islands boeken.

Heb jij een tip voor een gaaf waterpark in Duitsland?

Heb jij een leuke tip voor een waterpark in Duitsland of wil je je ervaring delen op de blog? Laat het me weten via Facebook of lieke@reisjager.nl! Dit overzicht met waterparken in Duitsland wordt regelmatig bijgewerkt. Check ook eens mijn tips voor de gaafste waterparken in Nederland en de leukste tropische weekendjes weg in Duitsland met mega subtropische zwembaden.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: