5x Waterparken in Nederland: de gaafste tips!

Wil je naar een gaaf waterpark in Nederland? Ik heb 5 tips voor je voor de leukste waterparken in Nederland! Deze waterparken hebben écht gave snelle glijbanen en je kunt je bij deze grote waterpretparken makkelijk de hele dag vermaken. Ideaal voor een dagje uit met kinderen en leuk voor alle leeftijden.

De gaafste waterparken in Nederland op een rij:

1. Waterpark Aqua Mexicana van Attractie- en vakantiepark Slagharen – Overijssel

Waterpark Nederland - Aqua Mexicana Aquapark Slagharen - Foto Reisjager
Waterpark Aqua Mexicana in Slagharen

Waterpark Aqua Mexicana hoort bij attractie- en vakantiepark Slagharen. In dit mega waterpark van 5200 vierkante meter vind je zowel binnen als buiten veel gave glijbanen en waterattracties. Zo heeft het waterpark bijvoorbeeld 10 glijbanen, een uniek bubbelbad voor maar liefst 70 personen en waterspeelplaatsen voor de kleinsten.

Kijk voor meer informatie over de Aqua Mexicana en het boeken van een verblijf op de website van Slagharen.

2. Waterpark Slidepark Aquaventura van Avonturenpark Hellendoorn – Overijssel

Waterpark Aquaventura in Hellendoorn - Waterpark Nederland
Waterpark Aquaventura in Hellendoorn

Het Aquaventura Slidepark is een groot buiten waterpark dat hoort bij Avonturenpark Hellendoorn. In dit waterpark kun je 11 spectaculaire glijbanen vinden en voor kleine kinderen heeft Aquaventura een hele leuke waterspeelplek. Je kunt als bezoeker van het Avonturenpark een kaartje kopen voor het Aquaventura Slidepark, een los kaartje kopen is niet mogelijk. Erg leuk om de waterpret af te wisselen met een bezoekje aan het Avonturenpark!

Kijk voor meer informatie over het Aquaventura Slidepark op de website van Avonturenpark Hellendoorn.
Wil je in de buurt van het park verblijven? Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn ligt op loopafstand van het park en Landal Landgoed de Hellendoornse Berg ligt ook vlakbij.

3. Waterpark Splesj in Hoeven – Noord-Brabant

Waterpark Splesj in Hoeven - Waterpark Nederland
Waterpark Splesj in Hoeven

Waterpark Splesj in Hoeven is een erg leuk waterpark in Brabant. Dit waterpark is volledig buiten en heeft naast 7 gave glijbanen ook het grootste spray-park van West-Europa. Het spray-park is geschikt voor alle leeftijden en heeft veel interactieve waterspeelplaatsen, spuitkanonnen en veel meer waterpret. Er is ook een groot ‘gewoon’ zwembad en midden juli 2020 opent ‘Turtle Island’: een waterspeeleiland voor kleine kinderen. Waterpark Splesj hoort bij Molecaten Park Bosbad in Hoeven, maar je kunt ook online losse dagtickets kopen.

Kijk voor meer informatie over Waterpark Splesj en het kopen van tickets op de website van Molecaten.

4. Waterpark Tikibad van Duinrell in Wassenaar – Zuid-Holland

Waterpark Tikibad in Wassenaar - Waterpark Nederland
Waterpark Tikibad in Wassenaar

Het Tikibad is het meest bekende waterpark van Nederland en dat is ook niet zo gek: het is het grootste waterpark van de Benelux! Maar wist je dat het tikibad naast een binnen waterpark met 21 (!) glijbanen ook een nieuw buitengedeelte heeft? Hier vind je 5 nieuwe glijbanen, een waterspeelhuis en een grote ligweide met ligstoelen en zelfs hangmatten!

Kijk voor meer informatie over het Tikibad en het boeken van een verblijf op de website van Duinrell.

5. Waterpark Waterpret van Dolfinarium in Harderwijk – Gelderland 

Waterpark Waterpret Dolfinarium Harderwijk
Waterpark Waterpret in Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium heeft een nieuwe waterattractie: Waterpret! Een gaaf waterpark met meerdere glijbanen en een heel gaaf waterspeeltoestel! Ook is er een nieuw strand aangelegd aan het Veluwemeer én kun je natuurlijk genieten van spetterende dolfijnen. De nieuwe dolfijnenvoorstelling Oceanica is echt de moeite waard. Bij je ticket voor het Dolfinarium is Waterpret automatisch inbegrepen.

Kijk voor meer informatie over Waterpret en het kopen van tickets op de website van het Dolfinarium.

Heb jij een tip voor een waterpark in Nederland?

Heb jij een leuke tip voor een groot waterpark in Nederland of een andere tip? Laat het me weten via Facebook of lieke@reisjager.nl! Dit overzicht met de gaafste waterparken in Nederland worden regelmatig bijgewerkt.

Check ook eens mijn tips voor de leukste waterparken in Duitsland en hotels met een buitenzwembad in Nederland.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *