Top 5 beste Center Parcs parken in Duitsland

Wat is de beste Center Parcs in Duitsland?

Het beste Center Parcs park van Duitsland is Center Parcs Park Bostalsee in Nohfelden.
Dit is gebaseerd op een vergelijking van de beoordelingen van de zes Center Parcs parken in Duitsland. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de beoordeling websites Google, Tripadvisor en Zoover. Door het berekenen van de gemiddelde cijfers van deze beoordelingswebsites heb ik een top vijf gemaakt. Met een gemiddelde van 8,1 is Center Parcs Bostalsee het beste Centerparcs park van Duitsland!

De top 5 Center Parcs parken van Duitsland zijn verspreid over meerdere regio’s. Zo is er altijd wel een gebied waar je nog een park wilt ontdekken.

Top 5 beste Center Parcs parken in Duitsland

1. Center Parcs Park Bostalsee in Nohfelden – Saarland

Beste Center Parcs Duitsland - Centerparcs Bostalsee - zwembad
Beste Center Parcs Duitsland - Centerparcs Bostalsee - meer en natuur

Center Parcs Park Bostalsee is niet voor niets het best beoordeelde Center Parcs park in Duitsland! Dit park heeft een mooie ligging aan het strand van het Bostalmeer. Die voetjes in het zand kun je dus afvinken. Zwem je liever binnen? Er is een Aqua Mundo met drie glijbanen en een waterplayhouse. De kleintjes vermaken zich in het kinder-doe-bad. Zie jij jezelf al varen in een elektrisch bootje over het Bostalmeer? Als je honger gekregen hebt, kun je een hapje eten in het The Market Restaurant. Ook is er uiteraard een supermarkt aanwezig op dit park. Er zijn verder diverse activiteiten zoals Crazy Bingo, minigolf en karaoke.

Center Parcs Park Bostalsee kun je boeken bij Center Parcs.


Overzicht beoordelingen Center Parcs Park Bostalsee:
Google reviews: 8,2
Tripadvisor: 8
Zoover: 8,0
Gemiddelde beoordeling: 8,1

2. Center Parcs Park Hochsauerland in Winterberg – Nordrhein-Westfalen

Nummer 2 beste Center Parcs Duitsland - Centerparcs Hochsauerland - Zwembad
Nummer 2 beste Center Parcs Duitsland - Centerparcs Hochsauerland - speeltuin en uitzicht

Park Hochsauerland is een park voor echte actievelingen. In de zomer is dit park, dat op nummer twee in dit overzicht van beste Duitse Center Parcs parken staat, ideaal om te wandelen en mountainbiken. In de winter is deze omgeving een echt wintersportparadijs. Hou je van zwemmen? De Aqua Mundo heeft meerdere glijbanen waaronder de Sauerland Splash waar je in een band naar beneden zoeft. Daarnaast zijn er ook nog een toffe lazy river en water playhouse. Heerlijk uiteten doe je in één van de restaurants en er zijn ook diverse winkels op het park. Heerlijk ontspannen in de sauna of liever luisteren naar live muziek? Op dit Center Parcs park kan het allemaal.

Center Parcs Park Hochsauerland kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs Park Hochsauerland:
Google reviews: 8,2
Tripadvisor: 7
Zoover: 7,7
Gemiddelde beoordeling: 7,6

3. Center Parcs park Bispinger Heide in Soltau – Nedersaksen

Center Parcs Vakantiepark Bispringer Heide - Nummer 3 in top 5 center parcs Duitsland - zwembad
Center Parcs Vakantiepark Bispringer Heide - Nummer 3 beste Center Parcs Duitsland - vakantiehuis

Center Parcs Bispinger Heide staat op nummer 3 in deze top 5. Dit vernieuwde park is gelegen bij de Lüneburger Heide en ideaal wandel en fietsplezier. Als je iets echt speciaals wilt, kun je de ‘’dieren in het bos’’ cottage boeken. Zo beleef je al nieuwe dierenverhalen in je eigen huisje. Roetsjen van de Aqua Racer of glijden van de wildwaterbaan, ook op dit park heeft het Aqua Mundo zwemparadijs van alles te bieden. Voor de kleintjes is er de overdekte Baluba, de tieners leven zich uit met Academy Graffity. Een lokaal hapje eten doe je in het Bispinger Brauhaus waar Duitse gerechten op de kaart staan.

Center Parcs park Bispinger Heide kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs park Bispinger Heide:
Google reviews: 7,6
Tripadvisor: 7
Zoover: 6,6
Gemiddelde beoordeling: 7,1

4. Center Parcs Park Nordseeküste in Butjadingen – Nedersaksen

Nummer 4 Beste center Parcs Duitsland - Center Parcs park Nordseekuste - zwembad
Nr 4Beste Center Parcs Duitsland - Park Nordseekuste - bovenaanzicht

Park Nordseeküste, gelegen aan het Friesenstrand staat op nummer vier in deze top 5 van beste Center Parcs parken in Duitsland. Altijd al willen wadlopen? Dit is je kans, want vanaf het park kun je Wadlopen in UNESCO beschermd gebied. Waterratten vermaken zich ook in de Aqua Mundo, diverse glijbanen en een wildwaterbaan zorgen voor uren spetterplezier. Boek een excursie naar een molen of maak je liever een knuffel op het park? Park Nordseeküste heeft voor ieder wat wils aan activiteiten. ’s Avonds kun je genieten van een lekkere hamburger bij Watt’n burger of een spelletje spelen in Gametown.

Center Parcs Park Nordseeküste kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs Park Nordseeküste:
Google reviews: 7,4
Tripadvisor: 6
Zoover: 7,1
Gemiddelde beoordeling: 6,8

5. Center Parcs Park Allgäu in Zuid-Duitsland

Mooiste Center Parcs Duitsland top 5 - Center Parcs Park Allgau - Vakantiewoning
Beste Center Parcs Duitsland - Center Parcs Park Allgau - Zwembad

Als laatste in dit overzicht van beste Center Parcs parken in Duitsland staat het nieuwste Center Parcs Park in Duitsland: Center Parcs Allgäu. In dit mooie Center Parcs park draait alleen om de natuur. Niet zo gek, want je bent vlakbij de Alpen. Tokkel van de tokkelbaan, klim op de klimwand, ga waterfietsen en of op kidssafari. Maar ook binnen is er genoeg te doen. Roetsj jij van de waterglijbaan in het aqua mundo zwemparadijs of ga je liever van de wildwaterglijbaan?

Center Parcs Park Allgäu kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs Park Allgäu:
Google reviews: 7,2
Tripadvisor: 6
Zoover: 7
Gemiddelde beoordeling: 6,7

Over deze top 5 van beste Center Parcs parken in Duitsland:

  • Er is in Duitsland nog een ander Center Parcs park. Het vernieuwde Center Parcs Park Eifel staat met een gemiddelde beoordeling van 6,5 op de zesde en laatste plaats.
  • Op de internationale review-website Tripadvisor en via Google Reviews kun je maximaal een 5 als cijfer geven, in plaats van een 10. Een ‘4,5’ beoordeling heb ik dan bijvoorbeeld omgezet naar het cijfer 9.
  • Ik werk dit overzicht met de beste Center Parcs Parken in Duitsland regelmatig bij, want beoordelingen kunnen natuurlijk veranderen! De laatste update is van september 2023.

Heb je een tip of vraag? Stuur een berichtje via Facebook of mailtje via lieke@reisjager.nl. Tip: check ook eens wat de beste Center Parcs parken in Nederland zijn!

Meer tips voor vakantieparken:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *