Tropische zwembaden in Duitsland: 4x weekendjes weg

Het kan echt, een tropisch weekendje weg in Duitsland! Zo vindt je vlakbij Berlijn Tropical Islands: een gigantisch tropisch zwemparadijs in een zeppelinhal en net over de grens bij Keulen het fantastische Palmenparadies; een prachtig tropisch zwembad! Ik heb vier grote tropische zwembaden in Duitsland voor je op een rij gezet, inclusief tips voor hotels in de buurt. Perfect voor een tropisch weekendje weg!

Vlak over de grens, tussen Keulen en Bonn vind je het Palmenparadies in Euskirchen. Een gigantische hal (18.000 m2) vol met palmen, heerlijke zwembaden en een tropische temperatuur. In het zwembadgedeelte (het ‘Palmenparadies’; met badkleding) zijn o.a. een poolbar, diverse sauna’s (gekleed), zoutwaterbaden, buitenbaden, etc. etc. Ik ben hier zelf ook geweest en vond het geweldig.

Je mag bij het Palmenparadies naar binnen vanaf 16 jaar en kinderen t/m 3 jaar zijn ook welkom. Kinderen tussen de 4 en 15 jaar zijn van harte welkom op de gezinsdagen, die maandelijks worden georganiseerd. Er is ook een apart saunagedeelte (zonder badkleding), die je voor een kleine toeslag kunt bijboeken.

Het Palmenparadies heeft geen hotel, de beste en goedkoopste optie is om een hotel en de toegangstickets apart te kopen. Een aanrader qua hotels is hotel Kleeburg in Euskirchen. Dit is een oud kasteeltje met een 9,0 beoordeling en voor prima prijzen te boeken! Check het hotel hier op Booking.com.

Tropisch zwembad Duitsland - Palmenparadies Euskirchen
Tropisch weekendje weg – Palmenparadies Euskirchen

Palmenparadies Euskirchen aanbieding
Tropisch weekendje weg – Palmenparadies Euskirchen

Tropical Islands is een gigantisch indoor waterpretpark voor alle leeftijden! Dit tropische waterparadijs is maar liefst 66.000 m2 groot en echt een bijzondere tropische ervaring met stroomversnellingen, glijbanen, een lagune met grotten, een wit zandstrand, etc. Ook is er een groot buitengedeelte (35.000 m2) met zwembaden, waterattracties, een spa. Absoluut een aanrader als je een tropisch zwembad in Duitsland zoekt!

Wil je in het Tropical Islands resort zelf slapen? Dan kun je o.a. kiezen uit een verblijf in een tropische tent, hotelkamer of mobile home van het resort zelf! Let op: bij verblijf in een tent is toegang tot het saunaparadijs niet inbegrepen, maar toegang tot het gigantische zwembadgedeelte wel! Check de accommodaties bij TUI.

Wil je liever in een hotel in de buurt verblijven een dagje naar Tropical Islands gaan? Dan raad ik je het Spreewald Parkhotel van Van der Valk aan, op slechts een kwartiertje rijden!  Check dit hotel hier op Hotels.nl.

Tropisch zwembad Duitsland - Tropical Islands
Tropisch weekendje weg – Tropical Islands

Tropisch zwembad Duitsland - slapen in een tent in Tropical Islands
Tropisch weekendje weg – Tropical Islands

Rulantica is een nieuw gigantisch tropisch zwemparadijs, geopend op 28 november 2019. Waterwereld Rulantica is onderdeel van het bekende attractiepark Europa-Park en is meer dan 30.000 m2 groot. Er zijn 25 waterattracties, zoals 17 glijbanen en een 250 meter lange lazy river.

Vanuit het – ook splinternieuwe – themahotel Krønasår loop je via een brug zo Rulantica in. Hotel Krosanar is een vier-sterrenhotel met museumthema, heel bijzonder! Check hotel Krønasår hier op Booking.com.
Tropisch weekendje weg met tropisch zwembad in Duitsland - Rulantica
Tropisch weekendje weg in Duitsland – Rulantica

Tropisch weekendje weg Duitsland - Krosanar
Tropisch weekendje weg in Duitsland – Krønasår

Het Palmenparadies in Sinsheim lijkt op het Palmenparadies in Euskirchen, maar is wel een stuk verder rijden vanuit Nederland. Ook hier vind je een gigantisch tropisch zwemresort met tropische temperaturen en honderden palmen. Ook fijn: op zonnige dagen gaat het dak open en kun je dus ook echt bruin worden in dit tropische paradijs!

Het Palmenparadies in Sinsheim heeft geen eigen hotel. De beste en goedkoopste optie is om een hotel en de toegangstickets apart te boeken. Een aanrader qua hotels is hotel Bär in Sinsheim, een prima hotel met een 8,4 beoordeling, een lekker goedkoop ontbijt en twee- drie- en vierpersoonskamers. Check hotel Bär hier op Booking.com.

Tropisch zwembad Duitsland - Palmenparadies Sinsheim
Tropisch weekendje weg – Palmenparadies Sinsheim

Tropisch zwembad Duitsland - Palmenparadies Sinsheim
Tropisch weekendje weg – Palmenparadies Sinsheim

Ik werk dit overzicht regelmatig bij met nieuwe deals & tips. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg Reisjager dan via Facebook. Heb je een tip of vraag? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.