Tropische zwembaden in Duitsland: 4x weekendjes weg

In Duitsland zijn fantastische tropische zwembaden. Zo vind je vlakbij Berlijn Tropical Islands: een gigantisch tropisch zwemparadijs in een zeppelinhal en net over de grens bij Keulen het fantastische Palmenparadies; een prachtig tropisch zwembad! Ik heb vier grote tropische zwembaden in Duitsland voor je op een rij gezet, inclusief tips voor hotels in de buurt. Perfect voor een tropisch weekendje weg!

4x tropische zwembaden in Duitsland

1. Palmenparadies in Euskirchen

Palmenparadies Euskirchen aanbieding
Palmenparadies Euskirchen aanbieding

Vlak over de grens, tussen Keulen en Bonn vind je het Palmenparadies in Euskirchen. Een gigantische hal (18.000 m2) vol met palmen, heerlijke zwembaden en een tropische temperatuur. In het zwembadgedeelte (het ‘Palmenparadies’; met badkleding) zijn o.a. een poolbar, diverse sauna’s (gekleed), zoutwaterbaden, buitenbaden, etc. etc. Ik ben hier zelf ook geweest en vond het geweldig.

Je mag bij het Palmenparadies naar binnen vanaf 16 jaar en kinderen t/m 3 jaar zijn ook welkom. Kinderen tussen de 4 en 15 jaar zijn van harte welkom op de gezinsdagen, die maandelijks worden georganiseerd. Er is ook een apart saunagedeelte (zonder badkleding), die je voor een kleine toeslag kunt bijboeken.

Overnachten bij het Palmenparadies in Euskirchen

Het Palmenparadies heeft geen hotel, de beste en goedkoopste optie is om een hotel en de toegangstickets apart te kopen. Een aanrader qua hotels is hotel Kleeburg in Euskirchen. Dit is een oud kasteeltje met een ruimte 8 beoordeling en voor prima prijzen te boeken (wij sliepen hier zelf ook toen we naar het Palmenparadies gingen)! Check het hotel hier op Booking.com.

2. Tropical Islands in Krausnick, 60km van Berlijn

Tropical Islands Krausnick Berlijn aanbieding
Tropical Islands Krausnick Berlijn aanbieding in tent

Tropical Islands is een gigantisch indoor waterpretpark voor alle leeftijden! Dit tropische waterparadijs is maar liefst 66.000 m2 groot en echt een bijzondere tropische ervaring met stroomversnellingen, glijbanen, een lagune met grotten, een wit zandstrand, etc. Ook is er een groot buitengedeelte (35.000 m2) met zwembaden, waterattracties, een spa. Absoluut een aanrader als je een tropisch zwembad in Duitsland zoekt!

Overnachten bij Tropical Islands

Wil je in het Tropical Islands Resort zelf slapen? Dan kun je o.a. kiezen uit een verblijf in een tropische tent, hotelkamer of mobile home van het resort zelf! Let op: bij verblijf in een tent is toegang tot het saunaparadijs niet inbegrepen, maar toegang tot het gigantische zwembadgedeelte wel!
Check de accommodaties bij TUI en Booking: kamers en tenten of vakantiepark.

3. Rulantica – indoor waterwereld van Europa-Park in Rust

Tropisch weekendje weg in Duitsland - Rulantica
Subtropisch zwembad Duitsland - Krosanar Europa Park

Rulantica is een nieuw gigantisch tropisch zwemparadijs, dat eind 2019 geopend is. Waterwereld Rulantica is onderdeel van het bekende attractiepark Europa-Park en is meer dan 30.000 m2 groot. Er zijn 25 waterattracties, zoals 17 glijbanen en een 250 meter lange lazy river.

Overnachten bij Rulantica

Vanuit het – ook splinternieuwe – themahotel Krønasår loop je via een brug zo Rulantica in. Hotel Krosanar is een vier-sterrenhotel met museumthema, heel bijzonder!
Check hotel Krønasår hier op Booking.com (let op: entree niet inbegrepen, je boekt alleen het hotel).

4. Palmenparadies in Sinsheim

Tropisch zwembad - Palmenparadies Sinsheim
Tropisch weekendje weg - Palmenparadies Sinsheim

Het Palmenparadies in Sinsheim lijkt op het Palmenparadies in Euskirchen, maar is wel een stuk verder rijden vanuit Nederland. Ook hier vind je een gigantisch tropisch zwemresort met tropische temperaturen en honderden palmen. Ook fijn: op zonnige dagen gaat het dak open en kun je dus ook echt lekker bijkleuren in dit tropische paradijs!

Overnachten bij het Palmenparadies in Sinsheim

Het Palmenparadies in Sinsheim heeft geen eigen hotel. De beste en goedkoopste optie is om een hotel en de toegangstickets apart te boeken. Een aanrader qua hotels is hotel Bär in Sinsheim, een prima hotel met een ruime 8 beoordeling, een lekker goedkoop ontbijt en twee- drie- en vierpersoonskamers.
Check hotel Bär hier op Booking.com.

Meer tips voor een weekendje weg met tropisch zwembad in Duitsland

Heb jij een tip voor een tropisch zwembad dat eigenlijk echt in dit lijstje hoort? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor hotels met een tropisch zwembad in Nederland en vakantieparken met een subtropisch zwembad in Duitsland.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *