5x de leukste vakanties met verzorgpony

Ben je op zoek naar een vakantie met verzorgpony? Check dan deze tips voor vakantiehuisjes met een pony! Bij deze vakantiehuisjes kun je een pony boeken om mooie ritjes te maken, te borstelen en vertroetelen. Gezellig! En je kunt natuurlijk je pony mooi maken en daarna een stukje lopen met je pony. Superleuk voor enthousiaste ponymeisjes en ponyjongens!

De leukste tips voor vakantiehuisjes met pony

1. Pony cottages bij Center Parcs Meerdal in America – Limburg

Pony Cottage - Center Parcs Meerdal - Vakantie met verzorgpony

Bij Center Parcs Meerdal boek je een ponyvakantie, waarbij je leert hoe een échte ruiter het doet. Je verzorgt, voert en rijdt ook op je eigen pony. Hierbij krijg je natuurlijk begeleiding. Eerst even oefenen en daarna kun je het helemaal zelf.  Je verblijft in een pony cottage vlakbij de rijbak. Bij aankomst in je vakantiehuisje krijg je welkomstpakket met het programma, een ponypaspoort en ponyverzoringsproducten zoals een borstel.  Mocht je liever naar België gaan, dan kun je ook een ponyvakantie boeken bij Center Parcs Erperheide.

De Pony Cottages bij Center Parcs Meerdal kun je boeken bij Center Parcs

2. Farmcamps Fleur Stables in Oudesluis – Noord-Holland

Vakantie met verzorgpony - Fleur Stables

Bij Fleur Stables kun je je eigen pony verzorgen vanaf 9 jaar. Er is wel een beetje ervaring vereist, dat wordt getoetst op de dag van aankomst. Je verzorgt de pony volledig: voeren, borstelen, stal uitmesten en naar het weiland toe brengen. Daarnaast mag je elke dag één uur rijden op de pony, dit gebeurt zonder direct toezicht. Er zijn verschillende ‘maten’ pony’s beschikbaar. Vanaf een lieve kleine Shetlander tot een heuse E-pony. Er zijn een beperkt aantal pony’s beschikbaar, dus het is zeker aan te raden vooraf te boeken.

Farmcamps Fleur Stables kun je boeken bij Farmcamps.

3. Farmcamps De Smulhoeve in Kaatsheuvel – Noord-Brabant

Vakantie met verzorgpony - De Smulhoeve

Bij Farmcamps Smulhoeve kun je een vakantiehuisje met pony boeken voor kinderen vanaf 3 jaar. Dat betekent dat de ouders altijd meehelpen en er toezicht is. Elke dag mag je één uur op de pony rijden onder het toezicht van één van de ouders. De pony mag je voeren, natuurlijk lekker knuffelen, borstelen én poep scheppen, zodat het schoon wordt. Je kunt kiezen uit een Shetland pony, iets grotere pony’s of een mooie Haflinger of Fjord. Omdat er maar een bepaald aantal pony’s beschikbaar zijn is het aan te raden vooraf te boeken.

Farmcamps Smulhoeve kun je boeken bij Farmcamps.

4. Pony Bungalow op Camping Ommerland in Ommen – Overijssel

Vakantie met verzorgpony - Pony bungalow Ommerland

Dit is één van de vakanties met verzorgpony, speciaal bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je hoeft geen ervaring te hebben, wel moet er altijd één volwassene bij zijn die helpt met de bezigheden. Je slaapt in een ponybungalow met je eigen shetlandpony. Elke dag mag je je eigen pony borstelen, knuffelen en er mee wandelen over de camping. Als je aankomt krijg je een welkomstpakket met borstels en elastiekjes zodat je mooie vlechtjes in de manen kunt maken. Maak je pony mooi en ga een stukje stappen, wel met één van de ouders ernaast.

Ommerland kun je boeken bij Ommerland

5. Ponyparkcity in Collendoorn – Overijssel

Vakantie met verzorgpony

Ponyparkcity ligt vlakbij attractiepark Slagharen en was eerder ook van dezelfde eigenaren. Vroeger had Attractiepark Slagharen zelf pony’s (en heette het Ponypark Slagharen). In 2017 zijn de pony’s van Slagharen verhuisd naar Ponyparkcity, 6km verderop. Bij Ponypark City verblijf je in gave vakantiehuisjes, zoals een mooie Ranch House of een échte Cowboy House. Je maakt met de cowboys een rit door het bos of over het strandje. Bij Ponyparkcity draait echt alles om pony’s!

Ponyparkcity kun je boeken bij Ponyparkcity.

Meer vakanties met een pony

Extra tip: Villavakantiepark IJsselhof aan het IJsselmeer heeft een ponyranch met veel pony’s. Onder begeleiding kun je hier pony’s verzorgen en erop rijden. Ook kun je privé rijlessen boeken

Heb jij een tip voor een vakantie met een verzorgpony in Nederland? Stuur dan een berichtje naar lieke@reisjager.nl, zodat de tip bij in de lijst kan!

Check ook eens de tips voor de vakantieparken met een subtropisch zwembad, de leukste boerderijvakanties en de allerleukste vakantieparken met kinderen in Nederland.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: