Home // Vakantietips // Vakantiepark // Vakantieparken in Noord-Frankrijk: de 6 leukste tips

Vakantieparken in Noord-Frankrijk: de 6 leukste tips

Zoek je een vakantiepark in Noord-Frankrijk? Een fijne plek voor de zomervakantie, waar je niet zo ver voor hoeft te rijden? Bijvoorbeeld een leuk vakantiepark vlakbij Disneyland® Parijs, zodat je na een magisch dagje lekker kunt bijkomen in je eigen huisje. Of een fijn vakantiepark in Noord-Frankrijk aan zee, waar je lekker kunt uitwaaien en genieten van het strand. Hieronder heb ik de zes leukste vakantieparken in Noord-Frankrijk op een rij gezet!

Overzicht vakantieparken in Noord-Frankrijk

Naam en locatie vakantieparkBijzonderheden en afstand van Amsterdam
1. Evancy Equihen Plage – Le Domaine Sauvage*** in Equihen-PlageVakantiepark in Noord-Frankrijk aan zee
2. Dormio Berck-sur-Mer*** in Berck-sur-MerVakantiepark in Noord-Frankrijk aan zee
3. Center Parcs Villages Nature® Paris***** in Marne La ValléeLuxe en uitgebreid vakantiepark, vlakbij Disneyland® Parijs
4. Disney Davy Crockett Ranch*** in Bailly-RomainvilliersOfficieel Disney vakantiepark met blokhutten in de natuur
5. Center Parcs Le Lac d’Ailette***** in LaonVakantiepark aan het meer, met groot subtropisch zwemparadijs
6. Center Parcs Les Trois Forêts***** in MetzVakantiepark in de Vogezen met groot subtropisch zwemparadijs.

2x vakantieparken in Noord-Frankrijk aan zee

Evancy Equihen Plage - Le Domaine Sauvage - Vakantiepark Noord-Frankrijk aan zee

Evancy Equihen Plage – Le Domaine Sauvage ligt aan de Franse Opaalkust. Een fijne plek in de natuur met prachtig uitzicht op zee. Vanuit het park sta je in een paar stappen op het strand. In de omgeving van het park zijn leuke dorpjes te vinden. Je verblijft hier in een vakantiehuis of appartement, net wat jij fijn vindt!

Evancy Equihen Plage kun je boeken bij TUI en Booking.com.

Vakantiepark Noord-Frankrijk aan zee - Dormio Berck-sur-Mer

Dormio Resort Berck-sur-Mer is een vakantiepark in Noord-Frankrijk op een kleine kilometer van de kust. Je loopt dus zo naar het mooie brede zandstrand toe! Hier vind je ook een leuke boulevard met restaurants en winkels. De locatie is dus echt super! Tip: huur een e-chopper om de Opaalkust te verkennen. Bij vakantiepark Dormio Resort Berck-sur-Mer kun je verschillende soorten vakantiehuizen boeken, voor 4 tot 10 personen.

Dormio Resort Berck-sur-Mer kun je boeken op de website van Dormio en bij Booking.com.

2x vakantieparken dichtbij Parijs

Villages Nature® Paris - Center Parcs Noord-Frankrijk

Center Parcs Villages Natur® Paris is misschien wel het mooiste vakantiepark van Noord-Frankrijk. Het park ligt op 6km van Disneyland® Parijs, dus een dagje naar één van de Disney parken mag zeker niet ontbreken (niet inbegrepen). Maar ook op dit park zelf is er genoeg te beleven: er is een groot binnen- en buitenzwembad met glijbanen, een outdoor klimpark, indoor speeltuinen voor jong en oud, een kinderboerderij en nog meer. Ook wordt er van alles georganiseerd: van een ritje met de Aqua Scooter tot een workshop wijnproeven en van voorlezen voor de kleintjes tot je eigen pony verzorgen.

Center Parcs Villages Natur® Paris kun je boeken bij Center Parcs.

Officieel vakantiepark van Disneyland Paris- Davy Crocket Ranch

Davy Crockett Ranch is een officieel 3-sterren vakantiepark van Disneyland® Paris en ligt in de groene natuur. Het ligt op 15 minuten rijden van de parken en het leukste is dat entree tot de parken van Disneyland® Paris inbegrepen is! En dat niet alleen: omdat je gast bent op een officieel Disney Park, mag je ook nog eens extra vroeg de Disney parken in! Je slaapt in een blokhut voor 6 personen en kunt ook premium blokhutten boeken. Op het vakantiepark is ook een leuk zwembad te vinden.

Disney Davy Crockett Ranch kun je boeken op de website van Disneyland® Paris en bij Oad.

Nog 2 leuke vakantieparken in Noord-Frankrijk

Vakantiepark Noord-Frankrijk - Center Parcs Le Lac d'Ailette - waterspeeltuin

Aan het meer van Ailette ligt Center Parcs Le Lac d’Ailette. Een erg leuk 5-sterren vakantiepark met heel veel faciliteiten. Bijvoorbeeld een groot subtropisch zwembad met veel glijbanen, een wildwaterbaan en een waterspeeltuin én een mooi buitenzwembad. Maar ook een indoor speelparadijs en een outdoor klimpark. Die vakantiepark ligt helemaal in het noorden van Frankrijk, tussen de Belgische grens en Parijs, op ongeveer 350km van Breda. Dit is dus ook een prima locatie als je een vakantiepark in Noord-Frankrijk voor een weekend of midweek zoekt.

Center Parcs Le Lac d’Ailette kun je boeken bij Center Parcs.

Les Trois Forêts - Center Parcs Vakantiepark in Noord-Frankrijk

Nog zo’n fijn Center Parcs Park in Noord-Frankrijk: Les Trois Forêts. Dit park ligt in het Noord-Oosten van Frankrijk, in de bosrijke Vogezen. Ook dit park heeft een fantastische Aqua Mundo: een subtropisch zwembad met glijbanen, een wildwaterbaan en een waterspeeltuin. Ook zijn er een fijn buitenzwembad, een nieuw klimpark, een binnenspeeltuin, een wellnesscentrum, meerdere restaurants en nog veel meer. De omgeving is erg mooi: met veel natuur en Straatsburg ligt op een uurtje rijden.

Center Parcs Les Trois Forêts kun je boeken bij Center Parcs.

Meer tips voor een vakantie in Frankrijk

Heb jij een tip voor een vakantiepark in Noord-Frankrijk die eigenlijk echt in dit lijstje hoort? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor luxe stacaravans in Frankrijk, kasteelcampings in Frankrijk en luxe vakantieparken in België.

Ook interessant voor jou: