Home // Tips en inspiratie // Overige tips // Wat is een error deal?

Wat is een error deal?

NIEUW: Je kunt je nu ook aanmelden voor de speciale Error Dealalert via WhatsApp!
Klik hier om je aan te melden
Je ontvangt dan een Whatsappbericht zodra er een nieuwe error deal online staat (aanmelden kan alleen via mobiel).

Misschien heb je ze van de week wel voorbij zien komen of Facebook of op Reisjager.nl: error fares, waarmee je bizar goedkoop op reis kunt. Maar hoe werkt zo’n error deal nu eigenlijk en waar moet je op letten?

Wat is een Error Deal?
Een error betekent eigenlijk; een foutje. Een touroperator of vliegmaatschappij heeft bijvoorbeeld de prijzen foutief in het systeem gezet, kortingen worden perongeluk opgestapeld, er wordt een enkeltje gerekend i.p.v. een retourtje, de brandstoftoeslag of luchthavenbelastingen worden foutief berekend, bij een pakketreis wordt alleen het verblijf gerekend i.p.v. ook de vlucht, etc.  Het kan zowel om een volledige vakantie gaan (een ‘pakketreis’), een los hotel, of om spotgoedkoop vliegticket.  Van deze errors kun jij gebruik maken en met een beetje geluk een spotgoedkope vakantie boeken!

Hoe werkt het?
1. Hou de Facebookpagina en website van Reisjager in de gaten. Ik ga voor jou dagelijks op jacht naar Error Fares. Omdat Error Deals vaak supersnel verlopen, kun je ook een speciale Error Deal alert aanmaken (zie verderop). Zodra ik een Error Deal gespot hebt, ontvang je dan direct een mailtje.

2. Denk niet te lang na; boek direct. Zodra ze erachter komen dat er een fout in het systeem staat, zullen ze er alles aan doen om die zo snel mogelijk aan te passen.

3. Bel ook niet op, ook niet na het boeken. Bij een last minute kan ik me wel voorstellen dat je opbelt, maar bij voorkeur niet doen! Hoe later ze erachter komen, hoe meer kans jij hebt dat de boeking gewoon doorgaat.

4. Reken je niet direct rijk. Wacht altijd het liefst minimaal 2 weken voordat je bijvoorbeeld andere dingen boekt, zoals een hotel (als je een error fare vliegticket hebt geboekt). In een aantal gevallen heeft een touroperator, luchtvaartmaatschappij of boekingssite namelijk het recht de boeking te annuleren. Je krijgt dan je geld wel terug. Zie hier bijvoorbeeld artikel 4.3 van de ANVW-reisvoorwaarden.

5. Is alles goed gegaan? Geniet dan heel hard van je spotgoedkope trip!

Error deal alert

Je kunt je nu ook aanmelden voor de speciale Error Dealalert via WhatsApp!
Klik hier om je aan te melden(werkt alleen via mobiel)

Liever een mailtje ontvangen? Stel hieronder een Error Dealalert in!
Zodra er een nieuwe Error Deal online staat, ontvang je direct een e-mail.

Voorbeelden van verlopen Error Deals:

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.