Zo vind je goedkope vliegtickets!

Retourtje Pisa voor €20, Ibiza voor €34, Miami voor €270..

Wil je weten hoe ik op zulke goedkope vliegtickets jaag?  Ik onthul je mijn tips & trucs en leg je stap voor stap uit hoe jij ook zelf goedkope vluchten kunt boeken!

Vaak gebruik ik voor het zoeken van vluchten de website van Skyscanner. Skyscanner doorzoekt meer dan 1000 reiswebsites wereldwijd voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Het is een gratis service, die je doorverwijst naar de goedkoopste boekingssite voor jouw vliegticket.

Als ik vliegtickets zoek, hou ik eerst altijd alle opties open: ik zoek naar alle vluchten vanaf Nederland, Duitsland of België, naar alle bestemmingen ter wereld, gedurende het hele jaar.  Je kunt ook kiezen voor vluchten naar een bepaald land, een specifieke stad, een specifiek vliegveld, in een bepaalde maand, etc.

Maar hoe zoek je dan naar goedkope vliegtickets?

Als je naar de website van Skyscanner gaat, zie je direct het zoekscherm in beeld verschijnen. Het zoeken kan beginnen!

Goedkope vluchten zoeken via skyscanner
  • Maakt het je niet uit waar je vandaan vliegt? Kies dan bij ‘Van’: Nederland (of Duitsland of België)
  • Heb je geen directe voorkeur waarnaartoe? Kies dan bij ‘Naar’: Overal
  • Maakt het je niet uit wanneer? Kies dan bij ‘Vertrek’ en ‘Terug’: Goedkoopste maand. Kies eerst voor De hele maand en dan voor Goedkoopste maand (zie afbeelding hieronder)
retourvlucht zoeken in goedkoopste maand

Voorbeeld zoekopdracht 

In dit voorbeeld kies ik voor tickets vanaf Nederland, naar alle bestemmingen ter wereld, gedurende het hele jaar. Dus: waar kan ik in de komende 12 maanden goedkoop naartoe vliegen?

Nadat ik alles ingevuld heb, klik op zoeken en krijg ik het volgende zoekresultaat:

zoekresultaten vliegtickets

En als je naar beneden scrollt zie je ook vluchten naar verdere bestemmingen:

zoekresultaten vliegtickets verre reizen

In dit geval wil ik meer weten over de vliegtickets naar Roemenië, dus ik klik op Roemenië. Ik krijg nu het volgende resultaat:

Het ticket van €18 blijkt een ticket naar Timisoara te zijn! Een interessante historische stad, vlakbij Servië en Hongarije, die ook wel ‘Klein Wenen’ wordt genoemd.  Ik heb wel interesse, dus ik klik op Timisoara. Ik krijg nu het volgende resultaat:

Het gaat om een ticket vanaf Eindhoven. Dat is ideaal voor mij, maar wanneer geldt deze prijs dan? Ik klik op Eindhoven om erachter te komen en krijg de kalender met prijzen te zien:

Aha! Ik kan bijvoorbeeld donderdag 11 januari heenvliegen en zondag 14 januari terug voor het bedrag van €18. Als ik nu deze data selecteer en doorklik, kan ik de vluchten boeken.

Nog een paar opmerkingen: de prijzen zijn niet altijd 100% actueel. Soms moet je doorklikken om de juiste prijs te vinden of even puzzelen totdat je de genoemde prijs gevonden hebt. Ook is ruimbagage niet altijd inbegrepen of betaal je extra voor een specifieke betalingsmethode.


Directe zoeklinks

Ik heb, om het je nog makkelijker te maken, alvast wat directe zoeklinks voor je gemaakt:


Je kunt natuurlijk ook zelf andere zoekopdrachten doen. Puzzel gewoon eens wat om uit te vinden hoe het werkt. Kies bijvoorbeeld voor vluchten naar een specifiek land, zoals Spanje, of naar een specifieke stad, zoals Malaga. Je kunt aangeven dat je alleen directe vluchten wilt zien, een andere retourbestemming kiezen of een specifieke vertrekmaand kiezen. Veel succes & plezier met jagen!

Over de schrijver van dit artikel:

Laat je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *