Zo vind je goedkope vliegtickets!

Retourtje Pisa voor €20, Ibiza voor €34, Miami voor €270..

Wil je weten hoe ik op zulke goedkope vliegtickets jaag?  Ik onthul je mijn tips & trucs en leg je stap voor stap uit hoe jij ook zelf goedkope vluchten kunt boeken!

Vaak gebruik ik voor het zoeken van vluchten de website van Skyscanner. Skyscanner doorzoekt meer dan 1000 reiswebsites wereldwijd voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Zij zoeken de tickets voor je en verwijzen je door naar de goedkoopste boekingssite voor jouw vliegticket.

Als ik vliegtickets zoek, hou ik eerst altijd alle opties open: ik zoek naar alle vluchten vanaf Nederland, Duitsland of België, naar alle bestemmingen ter wereld, gedurende het hele jaar.  Je kunt ook kiezen voor vluchten naar een bepaald land, een specifieke stad, een specifiek vliegveld, in een bepaalde maand, etc.

Maar hoe zoek je dan naar goedkope vliegtickets?

Als je naar de website van Skyscanner gaat, zie je direct het zoekscherm in beeld verschijnen. Het zoeken kan beginnen!

Screenshot zoekscherm Skyscanner - Blog goedkope vliegtickets - start
 • Maakt het je niet uit waar je vandaan vliegt? Kies dan bij ‘Van’: Nederland (of Duitsland of België)
 • Heb je geen directe voorkeur waarnaartoe? Kies dan bij ‘Naar’: Alle bestemmingen verkennen
 • Maakt het je niet uit wanneer? Speel dan met de maanden bij ‘Vertrek’ en ‘Terug’: kies eerst voor flexibele data en kies dan voor een maand, zie de afbeelding hieronder. (eerder kon je ook kiezen voor de goedkoopste maand zonder een specifieke maand te selecteren, dat werkt nu niet meer).
Screenshot zoekscherm Skyscanner - Maanden kiezen - flexibele data - Blog goedkope vliegtickets

Voorbeeld zoekopdracht om goedkope vluchten te vinden:

In dit voorbeeld kies ik voor tickets vanaf Nederland, naar alle bestemmingen ter wereld, in de zomer van 2024: dus in juli heen en in augustus terug.

Nadat ik alles ingevuld heb, klik op zoeken en krijg ik het volgende zoekresultaat:

En als je naar beneden scrollt zie je ook vluchten naar verdere bestemmingen.

In dit geval wil ik meer weten over de vliegtickets naar Italië, dus ik klik op Italië. Ik krijg nu het volgende resultaat:

Screenshot Skyscanner - Zoekresultaat Rome

Het ticket van €56 blijkt een ticket naar Rome te zijn! Een leuke stad in de zomer, lekker Italiaans pizza, pasta en ijsjes eten! Ik heb wel interesse, dus ik klik op Rome. Ik krijg nu het volgende resultaat:

Screenshot Skyscanner - Zoekresultaten - Vertrekplaats

Het goedkope ticket van €56 blijkt om een ticket vanaf Eindhoven te gaan. Dat is ideaal voor mij, maar wanneer geldt deze prijs dan? Ik klik op Eindhoven om erachter te komen en krijg de kalender met prijzen te zien:

Screenshot Skyscanner - Blog goedkope vliegtickets - data

Aha! Ik kan bijvoorbeeld op maandag 29 juli heenvlieg en op vrijdag 2 augustus terug voor het bedrag van €56. Da’s echt een supergoede prijs voor Rome in de zomervakantie! Als ik nu deze data selecteer en doorklik, kan ik de vluchten boeken bij Skyscanner.

  Zelf jagen op goedkope vliegtickets

  Je kunt natuurlijk ook zelf andere zoekopdrachten doen. Puzzel gewoon eens wat om uit te vinden hoe het werkt. Kies bijvoorbeeld voor vluchten naar een specifiek land, zoals Spanje, of naar een specifieke stad, zoals Malaga. Je kunt aangeven dat je alleen directe vluchten wilt zien, een andere retourbestemming kiezen of een specifieke vertrekmaand kiezen.

  Nog een paar opmerkingen: de prijzen zijn niet altijd 100% actueel. Soms moet je doorklikken om de juiste prijs te vinden of even puzzelen totdat je de genoemde prijs gevonden hebt. Ook is ruimbagage niet altijd inbegrepen of betaal je extra voor een specifieke betalingsmethode.

  Veel succes & plezier met jagen naar goedkope vliegtickets!

  Over de schrijver van dit artikel:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *