Hoe word je Booking.com Genius-lid?

Op veel hotels krijg je 10% korting bij Booking.com als je Genius-member bent. Het is voor veel mensen niet duidelijk wanneer je Genius wordt, dus ik heb het voor je gecheckt bij Booking.com zelf. Het antwoord is heel eenvoudig. Je wordt Booking.com Genius lid als je een account aanmaakt bij Booking.com. In dit artikel leg ik je nog meer uit over je Booking.com lidmaatschap.

Het Genius programma is veranderd en bestaat uit 3 ‘levels’. Hieronder kun je zien wanneer je toegang krijgt tot welk level en wat dan je voordelen zijn.

Toegang tot Genius Level 1 krijg je als je een account aanmaakt en inlogt.
Toegang tot Genius Level 2 krijg je als je in de afgelopen 24 maanden (2 jaar) 5 voltooide boekingen hebt gemaakt bij Booking.com.
Toegang tot Genius Level 3 krijg je als je in de afgelopen 24 maanden (2 jaar) 15 voltooide boekingen hebt gemaakt bij Booking.com.

Het gaat dus echt om boekingen waar je ook daadwerkelijk verbleven bent. Je kunt dus helaas niet even 5 hotels boeken en die daarna annuleren, zodat je gebruik kunt maken van de Genius-korting. Booking.com maakt je automatisch Genius-member als je daar recht op hebt. En het mooiste: je ‘lidmaatschap’ van een Genius level vervalt niet! Heb je eenmaal toegang tot bijvoorbeeld genius level 2, dan blijf je dat altijd houden.


Voordeel Booking.com Genius level 1

Voordeel bij Genius Level 1 is 10% korting bij een deel van de hotels.


Voordelen Booking.com Genius level 2

Voordeel bij Genius Level 2 is 10-15% korting bij een deel van de hotels, gratis ontbijt bij een deel van de hotels en een gratis kamerupgrade bij een deel van de hotels.


Voordelen Booking.com level 3

Voordeel bij Genius Level 3 is 10-20% korting bij een deel van de hotels, gratis ontbijt bij een deel van de hotels, een gratis kamerupgrade bij een deel van de hotels en gratis priority klantenservice.

20% korting Booking Genius Level 3


Meer informatie over de Booking.com Genius voordelen

De genoemde kortingen gelden over de prijs vóór de belastingen en toeslagen. Daarom gaat er bij bijvoorbeeld 20% korting niet altijd precies 20% korting van de prijs af, maar kan dit ook wat minder zijn.

Tip: je kunt ook sorteren op Genius kortingen in het zoekresultatenscherm. Klik daarvoor op ‘Genius’ (zie screenshot)

Sorteren op Genius Korting Booking.com

Booking.com tegoed

Tip: naast je Genius korting kun je in sommige gevallen ook nog extra tegoed verdienen (bovenop de Genius korting!). Als je de boeking direct betaald, bijvoorbeeld Ideal, dan wordt het tegoed direct van het bedrag afgetrokken. Als je dat niet doet, of als dat niet mogelijk is, wordt het tegoed twee weken na je verblijf toegevoegd aan je ‘Wallet’ en kun je het gebruiken voor een andere boeking waar je kunt betalen met je Wallet.

Bij het onderstaande hotel zie je bijvoorbeeld dat je 10% Genius korting krijgt én nog eens €31 tegoed.

Eden Hotel Amsterdam Genius tegoed korting

Over de schrijver van dit artikel:

2 reacties

  1. Hallo reisjager.

    Ik ben voornemens om in oktober voor 3 weken naar costa rica te gaan. Zouden jullie mij kunnen helpen met het uitstippelen van een route. En zijn hier kosten aan verbonden.

    Hoor graag. Hartelijk dank
    Groet
    Shama