5x hotels in Newcastle – de leukste tips

Zoek je een hotel in NewCastle? Gastblogger Sandra van Culi-Sandra heeft de 5 leukste hotels in Newcastle voor je op een rij gezet:

Newcastle heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Dat krijg je als je er meer dan 10 keer bent geweest! Deze bijzondere Noord-Engelse stad is niet groot, maar des te charmanter. Het oude centrum is prachtig, je kunt er goed shoppen, geweldig uitgaan én heerlijk eten. En: lekker slapen natuurlijk! Ik deel mijn favoriete hotels in Newcastle met je:

3x hippe hotels in Newcastle

1. Motel One Newcastle***

Hotel Newcastle - Motel One Newcastle - terras

Nee, niet meteen afhaken als je de naam ‘Motel’ hoort! Ik begrijp eigenlijk niet waarom het zo heet, want dit overnachtingsadres heeft werkelijk niets weg van een shabby motelletje. Een geweldige ligging midden in Newcastle, een hippe inrichting en een geweldig lekker ontbijt met diverse lokale producten. De service is er ook super, de medewerkers zijn er zonder uitzondering heel vriendelijk en beantwoorden graag al je vragen. Aanrader!

Motel one kun je boeken bij Booking.com.

2. Malmaison Newcastle****

Hotel Newcastle - Malmaison Newcastle - Signature suite

Waarom je voor dit hotel zou kiezen? Allereerst de geweldige ligging. Pal aan de rivier de Tyne, die Newcastle van Gateshead scheidt. Dat bekekent dat je maar een paar stappen hoeft te zetten om de beroemde zeven bruggen van de stad te kunnen bewonderen. Maar ook de kamers in dit hotel zijn echt de moeite waard. De standaard kamer is al prima, maar voor een echte ‘experience’ ga je voor de Signature Suite met een dubbel bad middenin de kamer én een inloopdouche. Bonus: het uitzicht over de Millenium Bridge!

Malmaison Newcastle kun je boeken bij Booking.com.

3. INNSiDE by Meliá Newcastle****

Hotel Newcastle - Innside by Melia Newcastle - hotelkamer

Ga je voor een strakke inrichting, een geweldig ontbijt én een geweldige ligging aan de rivier? Zoek dan niet verder en boek een kamer in het INNsiDe, zeker weten dat je blij wordt van dit hotel! Tip: boek de Junior Suite met uitzicht op de rivier.

INNSiDe By Meliá Newcastle kun je boeken bij Booking.com.

2x hotels in Newcastle in klassiek Engelse stijl

4. Hotel Du Vin Newcastle****

Hotel Newcastle - Hotel Du Vin Newcastle - Bridgeview Suite

Alleen al voor het schitterende Edwardiaanse gebouw zou je hier al eens naartoe moeten lopen. Nog liever; boek er een overnachting! Een klassieke, maar toch moderne inrichting en zeer comfortabele kamers. Het hoogtepunt is toch wel de Bridge View Suite, waarbij je vanuit het bad (op pootjes!) uitzicht hebt op de rivier.

Hotel Du Vin Newcastle kun je boeken bij Booking.com.

5. Jesmond Dene House**** in Newcastle

Hotel Newcastle - Jesmond Dene House

Een stukje buiten het centrum van de stad, maar zo’n fijn adresje dat ik hem toch met jullie deel. Jesmond Dene House is alles wat je verwacht van een accommodatie in Engeland: een klassiek landhuis met omliggende tuinen en een geweldig ontbijt. Tip: met de metro ben je snel in het centrum van Newcastle.

Jesmon Dene House in Newcastle kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor een hotel in Newcastle

Heb jij een tip voor een hotel in Newcastle dat echt in dit rijtje hoort? Stuur dan een berichtje via Instagram of Facebook. Tip: check ook eens Lieke’s tips voor de leukste hotels in Dublin.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *