Tip: goedkoop hotel in New York boeken

De laatste tijd krijg ik veel vragen of ik een tip heb voor het boeken van een goedkoop hotel in New York. Zeker als er weer een goede aanbieding is voor vluchten naar New York! En natuurlijk heb ik tips, anders zou ik geen Reisjager zijn ;-).

Zelf boek ik meestal m’n hotels in Amerika via Priceline Express deals en dat bevalt zo goed, dat ik dat iedereen kan aanraden. Het is een zogenaamd ‘verrassings’concept, waardoor je veel geld kunt besparen.

Hoe werken Priceline Express deals?

Eerst kies je waar je wilt verblijven (‘area’) en het aantal sterren. Je ziet de faciliteiten van het hotel, maar weet tijdens het boeken niet welk hotel het precies is. Direct na het boeken zie je in welk hotel je terechtkomt. Hotels vullen zo kamers op die nog leeg zijn, zonder problemen te krijgen met andere websites over bijvoorbeeld de laagste prijsgarantie. En jij profiteert van een lage prijs!

Je boekt altijd voor een tweepersoonskamer, meestal zonder ontbijt. Klik even door om de belastingen (tax) te zien die erbij op komen, zodat je de totaalprijs ziet. Soms lijkt een 3* hotel goedkoper, maar is een 3,5* goedkoper, omdat er minder tax bijkomt! In New York is het erg leuk om in Manhattan zelf te verblijven, het liefst zo dicht mogelijk in de buurt van Times Square. Zeker als je er voor het eerst komt en zoveel mogelijk uit je verblijf wil halen! Nog een voordeel van de Priceline Express deals: je hoeft niet eindeloos te zoeken naar de beste deal voor de beste prijs, maar laat je gewoon verrassen!

Een paar voorbeelden op een rij van hotels waar ik en mensen die ik geholpen heb terechtkwamen:

  • Stefanie vroeg me om tips voor een hotel in New York en ik raadde haar Priceline aan. Ze ging met een vriendin naar New York en boekte voor 4 nachten een 3,5* hotel in Times Square Area. Direct na de boeking zag ze dat ze in The Gallivant Times Square terecht zou komen en dit scheelde ca. €200 (dus €50 per nacht!) t.o.v. Booking.com
  • Mijn vriendin Judith boekte met haar vriend 8 nachten een 3* Times Square Area hotel en kwam terecht in the Amsterdam Court Hotel. Hiermee bespaarde ze €200 t.o.v. Booking.com. Na een tour van een paar dagen naar de Niagara Falls + Toronto, boekte ze haar laatste nacht in New York een 4* Empire State Building Area Hotel. Ze kwam terecht in de Marriot Vacation Club Pulse voor ruim €100 minder dan via Booking.com
  • Ik boekte zelf in 3,5* Times Square Area en kwam terecht in the Manhattan at Times Square (echt een fantastische locatie en we hadden een megakamer voor New Yorkse begrippen!). Dat was in 2013, dus al wel een hele tijd geleden, en ik heb helaas niet opgeschreven hoeveel ik er precies mee bespaarde, maar ik weet nog wel dat het veel scheelde!


Links naar Express Deals:

Klik hier voor alle Express deals in New York (kies zelf nog even de juiste data)
Klik hier voor alle Express deals in Times Square Area (kies zelf nog even de juiste data)
Klik hier voor alle Express deals in  Empire State Building Area (kies zelf nog even de juiste data)

Wist je trouwens dat Booking.com onderdeel is van Priceline? Je boekt dus bij een betrouwbare partij.

Wel is het handig als je een beetje Engels kan!  Zoek je een goedkope vlucht naar New York? Lees hier mijn tips voor het vinden van een goedkope vlucht!

Over de schrijver van dit artikel: