5x de mooiste campings in de Toscane aan zee

Zoek je een camping in de Toscane aan zee? Ik heb 5 Toscaanse campings aan de kust voor je op een rij gezet! Het zijn drie- en vierensterrencampings met fijne faciliteiten, zoals een zwembad. Je kunt er bijvoorbeeld verblijven in een safaritent, stacaravan of zelf kamperen.

5 tips voor camping in de Toscane aan de kust

1. Paradù Ecovillage & Resort**** in Donoratico

Paradù Ecovillage & Resort - Camping Toscane aan zee

Paradù Ecovillage & Resort is een paradijsje aan de Toscaanse kust. Deze camping ligt middenin de natuur, direct aan een fijn privé zandstrand. Ook heeft de camping een zwembad met een apart kinderbad en een bubbelbad. Je kunt verblijft op deze Toscaanse camping in moderne chalets of in een safaritent.

Paradù Ecovillage & Resort kun je boeken bij:
Booking.com (Safaritenten en chalets)

2. Camping Park Albatros**** in San Vincenzo

Camping Toscane aan zee - Camping Park Albatros

Camping Park Albatros is een levendige camping op 500 meter van de Middellandse zee. Kinderen zullen zich vermaken op het mooie brede zandstrand, of in één van de vijf zwembaden op de camping. Drie van de vijf zwembaden zijn ‘lagune’baden, deze zijn ondiep en perfect voor kleine kinderen. Er is verder ook genoeg te doen op de camping: van klimparcours tot midgetgolfbaan en er is een uitgebreid animatieprogramma. Je kunt hier o.a. verblijven in luxe stacaravans of kamperen met je eigen tent of caravan.

Camping Park Albatros kun je boeken bij:
Roan (Stacaravans)
Suncamp (Stacaravans en kampeerplaatsen)
TUI (Stacaravans)
Vacanceselect (Stacaravans)

3. Camping Etruria*** in Marina Di Castagneto Carducci – Toscane

Camping Ertruria - Camping Toscane aan de kust

Camping Etruria ligt aan de Toscaanse kust.  Perfect voor strandliefhebbers, want vanuit de camping loop je zo zo het strand op! De camping heeft een mooi zwembad met veel speelmogelijkheden voor kinderen, zowel fonteinen en glijbanen. Het animatieteam organiseert leuke activiteiten op de camping en op het strand. Een hele goede optie als je een camping in de Toscane aan zee zoekt! Je kunt bij Camping Etruria o.a. safaritenten en stacaravans boeken.

Roan (Lodgetenten, Bungalowtenten en Stacaravans)
Vacanceselect (Lodgtenten, Bungalowtenten en Stacaravans)
TUI (Bungalowtenten en Stacaravans)
Suncamp (Bungalowtenten)

4. Camping Village Rocchette**** in Castiglione Della Pescaia – Toscane

Camping Toscane aan het strand - Camping Village Rochette

Camping Village Rocchette ligt vlakbij het strand in een pijnbomenbos. Er zijn verschillende stranden: een openbaar strand op 300 meter en een privéstrand op 650 meter afstand.  De camping heeft een megagroot zwembad en veel sportfaciliteiten. Je kunt hier o.a. bungalows en safaritenten boeken of kamperen met je eigen tent of caravan.

Camping Village Rocchette kun je boeken bij:
Suncamp (Bungalows en Kampeerplaatsen)
TUI (Bungalows en Safaritenten)
Booking.com (Bungalows en Safaritenten)

5. Camping Orbetello*** in Albinia – Toscane

Camping Orbetello - Camping Toscane aan zee

In het zuiden van de Toscane ligt Camping Orbetello. De camping is omgeving door water en aan een heel fijn privé zandstrand. Op de camping kun je genieten in de zwembaden of in het bubbelbad. In de omgeving zijn leuke plaatsjes om te bezoeken, zoals Porto Ercole. Je kunt hier o.a. verblijven in stacaravans en lodgetenten.

Camping Orbetello kun je boeken bij:
Roan (Stacaravans)
Vacanceselect (Safaritenten en Lodgetenten)

Heb jij een tip voor een camping in de Toscane aan zee?

Heb jij ook een tip voor een camping in de Toscane aan zee die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Tip: check ook mijn overzicht met de mooiste glampings in Italië.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: