10x De leukste wellness huisjes in Nederland

Zoek je een wellness huisje in Nederland? Ik heb 10 tips voor je om een wellness huisje in Nederland te boeken! De tien wellness huisjes in dit overzicht hebben in elk geval een sauna én een hottub, bubbelbad (bijvoorbeeld van het merk Jacuzzi® of whirlpool) of zelfs een privézwembad. Perfect om even tot rust te komen en ultiem te relaxen.

Weetje: wist je dat Jacuzzi officieel een merk is? Daarom wordt het soms met een ® erachter geschreven. Veel mensen noemen een groot bubbelbad een Jacuzzi, maar dat klopt dan eigenlijk niet, omdat het bubbelbad ook van een ander merk dan Jacuzzi kan zijn.

De leukste wellness huisjes in Nederland:

1. Wellness huisje bij Mooi Twente Lodges in Markelo – Overijssel

Wellness huisje met sauna en bubbelbad - net zoiets als een Jacuzzi - Mooi Twente Lodges

Mooi Twente Lodges is een fantastische nieuwe plek met wellness huisjes in Twente. Ik ben hier zelf in juli 2022 een paar dagen geweest en vond het echt heerlijk. De luxe huisjes zijn sfeervol en modern ingericht en hebben twee slaapkamers, twee badkamers, een ruime privé sauna en een groot bubbelbad op het terras. En wat ik echt heel fijn vond: de badjassen hangen al klaar!  Qua prijs/kwaliteit vind ik Mooi Twente Lodges ook heel goed.

De wellness huisjes van Mooi Twente Lodges kun je boeken op de website van Mooi Twente Lodges.

2. Wellnesshuisjes bij Onthaasten in de Achterhoek Lievelde – Gelderland

Wellness huisje - De Tortelduif - Onthaasten in de Achterhoek

Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld, omdat ik zelf in de Achterhoek woon, maar in de Achterhoek kun je écht goed tot rust komen! Bij Onthaasten In de Achterhoek kun je dan ook heerlijke wellness huisjes huren voor 2 tot 6 personen. Alle wellness huisjes hebben een sauna, sunshower en whirlpool of hottub. Je hebt ook voldoende privacy hier, perfect om echt te relaxen van je eigen vakantiehuis met wellness!

De wellness huisjes van Onthaasten in de Achterhoek boek je op de website van Onthaasten in de Achterhoek.

3. Wellness boerderij bij Hof van Saksen in Nooitgedacht – Drenthe

Wellness huisje - Wellnessboerderij op vakantiepark Hof van Saksen

Tsja, wat heeft Vakantiepark Hof van Saksen eigenlijk niet? Ik ben hier een paar keer geweest en vind dit vakantiepark echt een aanrader. Moderne, luxe en sfeervolle huisjes, goede restaurants en een modern zwembad met gave glijbanen. Maar goed, dit overzicht gaat over wellness huisjes. En die heb je hier zeker ook! Bij Hof van Saksen kun je een luxe wellnessboerderij boeken voor 2, 4 of 6 personen met 4-persoons sauna, bubbelbad en groot bubbelbad (zoiets als een Jacuzzi) in de tuin.

De wellnessboerderij (type 2LW, 4LW of 6LW) bij Hof van Saksen boek je op de website van Hof van Saksen.

4. Wellness huisje op Dormio Resort Maastricht – Limburg

Wellness huisje bij Dormio Resort Maastricht

Bij Dormio Resort Maastricht kun je verschillende soorten wellness huisjes boeken. Deze wellness huisjes hebben een sauna, bubbelbad en buitendouche. Even genoeg gerelaxt? Op het vakantiepark zijn onder andere een restaurant, bar en binnenzwembad te vinden. En binnen 10 minuten fietsen sta je middenin het centrum van Maastricht!

De wellness huisjes op Dormio Resort Maastricht boek je op de website van Dormio Resort Maastricht.
Bij het splinternieuwe Dormio Resort Nieuwvliet-Bad kun je vergelijkbare luxe wellness huisjes boeken.

5. Wellness huisjes bij Buitenplaats Holten – Overijssel

Wellness huisje buitenplaats Holten - Panorama lodge met wellness en hottub en bad

Buitenplaats Holten is een kleinschalig vakantiepark in het Overijsselse Holten. Op het park vind je een mooi buitenzwembad, maar je komt hier natuurlijk vooral voor de wellness huisjes. En die zijn hier echt heel fijn! Je kunt bij Buitenplaats Holten verschillende soorten wellness huisjes boeken. Bijvoorbeeld met een sauna, een hot tub én een bubbelbad.

De wellness huisjes bij Buitenplaats Holten kun je boeken op de website van Buitenplaats Holten.

6. Wellness huisje op Summio Buitenplaats de Marke van Ruinen – Drenthe

Wellness huisje Markegaerde Wellness plus op Buitenplaats de Marke van Ruinen

Op Summio Buitenplaats de Marke van Ruinen vind je hele mooie 6-persoons wellness huisjes met een luxe buitenwellness met bubbelbad, finse sauna en buitendouche. Ook binnen kun je lekker bubbelen in het bubbelbad! Het vakantiepark is kleinschalig en er zijn weinig faciliteiten, maar je komt waarschijnlijk toch je wellness huisje niet uit :-).

De wellness huisjes op Summio De Marke van Ruinen boek je bij Summio (nieuwe vakantiepark keten in Nederland).

7. Wellness huisje op Roompot Resort Arcen – Limburg

Wellness huisje op Roompot Resort Arcen

Op Roompot Resort Arcen kun je vernieuwde wellness huisjes huren met een buitenwellness met sauna, bubbelbad (net zoiets als een Jacuzzi), buitendouche en koud dompelbad. De wellnesshuisjes zijn geschikt voor 4 personen en ook fijn: goed betaalbaar. Op het vakantiepark is veel te doen. Zo zijn er een overdekt zwembad, zwemmeer, visvijver, restaurants en er zijn veel sport- en spelfaciliteiten.

Je wellness huisje (type wellness villa 4) op Roomport Resort Arcen boek je op de website van Roompot.
Je kunt op Roompot Resort Arcen ook een 8-persoons villa met privé-zwembad boeken.

8. Wellness villa de Schoppe in Aalten – Gelderland

Wellness villa de Schoppe in Aalten Gelderland

Wellness villa de Schoppe in Aalten heeft niet alleen een infrarood sauna met lichttherapie, een Finse sauna, bubbelbad en zonnebank, maar ook een verwarmd binnenzwembad! Hier waan je je dus echt in een luxe spa. Je kunt de wellness villa voor maximaal 4 personen huren. De villa ligt in een privé natuurgebied van 2 ruim hectare, je hebt hier dus alle privacy.

Wellness Villa de Schoppe boek je bij Dutchen en Natuurhuisje.

9. Wellness villa plus vakantiepark de Boshoek in Voorthuizen – Gelderland

Wellness huisje Veluwe - Voortse Villa Wellness Plus - Vakantiepark de Boshoek

Op Vakantiepark de Boshoek op de Veluwe kun je luxe wellness huisjes boeken: de ‘4-persoons Voortse Villa Wellness Plus’ huisjes. Deze wellness huisjes hebben een afgesloten tuin met veel privacy. In je tuin vind je een privé wellness gedeelte met een grote Jacuzzi (van het merk Jacuzzi), een houtgestookte sauna en een buitendouche. Op het park is van alles te doen: van buitenzwembad tot bowlingbaan en restaurant. De ideale optie als je en huisje met Jacuzzi en sauna op een vakantiepark zoekt.

De wellness huisjes op Vakantiepark de Boshoek kun je boeken op de website van Vakantiepark de Boshoek.

10. Wellnessappartement ’t Wechtertje in Wijhe – Overijssel

Wellness Wechtertje - wellness vakantiehuis

Wauw! De wellnessruimte van wellnessappartement ’t Wechtertje is echt heel erg mooi. Je kunt hier relaxen in je eigen 5-persoons Jacuzzi (van het merk Jacuzzi), in de Finse sauna en in de infraroodsauna. Op het fijne privéterras heb je volop privacy en kijk je uit over de mooie omgeving. Ik ben hier zelf ook een nachtje geweest en je kijkt echt je ogen uit in de wellnessruimte. Perfect als je een uitgebreide privé wellness met overnachting voor 2 tot 4 personen wilt boeken.

Wellnessappartement ’t Wechtertje boek je op de website van Wellness ’t Wechtertje.

Meer tips voor een wellness huisje

Ook bij TopParken kun je op meerdere parken hele mooie huisjes met wellness boeken. Check ze hier op de website van TopParken. Tip: check ook mijn tips voor de fijnste huisjes met sauna op de Veluwe, de mooiste huisjes met Jacuzzi of bubbelbad of huisjes met binnenzwembad.

Heb jij een tip voor in dit overzicht met wellness huisjes of een vraag?  Stuur me gerust een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl!

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: