Home // Vakantietips // Weekendje weg // 6x de fijnste wellnesshotels in Nederland

6x de fijnste wellnesshotels in Nederland

Ben je op zoek naar een fijn wellnesshotel? Ik heb 6 tips voor een fijn wellness weekend voor je op een rij gezet! Niet de bekende grote wellnessresorts, maar unieke wellnesshotels voor een ontspannen wellness weekend in Nederland. De wellnesshotels in deze lijst liggen verspreid door heel Nederland: van Drenthe tot een wellnesshotel aan zee. Ook fijn: deze wellnesshotels hebben minimaal een 8,0 beoordeling!

Huize Hölterhof is een landelijk geleden wellnesshotel in Twente, vlakbij de Duitse Grens. Er zijn verschillende sauna’s en zelfs een bijzondere zeeklimaatcabine: waarin je het gevoel krijgt alsof je net een fijne strandwandeling hebt gemaakt. Ook zijn er meerdere binnen- en buitenzwembaden, opgietingen en kun je massages en beautybehandelingen boeken.

Huize Hölterhof in Enschede kun je boeken bij Booking.com.

Hotelkamer - Wellnesshotel Huize Hölterhof
Hotelkamer – Wellnesshotel Huize Hölterhof

Zwembad - Wellnesshotel Huize Hölterhof
Zwembad – Wellnesshotel Huize Hölterhof

Fort Resort Beemster is een luxe kleinschalig wellnesshotel in een gerenoveerd fort, vlakbij Amsterdam. Fort Resort Beemster heeft 16 luxe hotelkamers & suites en een uitgebreide wellness. Zo zijn er zes bijzondere sauna’s, 6 binnen- en buitenzwembaden, waaronder en zoutwaterbad, een natuurlijke zwemvijver met zandstrand en warmwaterbron en veel meer fijne faciliteiten.

Fort Resort Beemster kun je boeken bij Booking.com.

Hotelkamer - Wellnesshotel Fort Resort Beemster
Hotelkamer – Wellnesshotel Fort Resort Beemster

Wellness - Wellnesshotel Fort Resort Beemster
Wellness – Wellnesshotel Fort Resort Beemster

Spabron Hesselerbrug is een perfect hotel voor een wellness weekend: zo heeft dit wellnesshotel meerdere sauna’s, opgietingen, een buitenzwembad, 3 bubbelbaden, scrubruimte en nog meer fijne faciliteiten.  De omgeving is ook prachtig: Spabron Hesselerbrug ligt in natuurreservaat De Hondsrug.

Spabron Hesselerbrug kun je boeken bij Booking.com, Hotelspecials en Voordeeluitjes.

Bubbelbad - Wellnesshotel Spabron Hesselerbrug
Bubbelbad – Wellnesshotel Spabron Hesselerbrug

Hotelkamer - Wellnesshotel Spabron Hesselerbrug
Hotelkamer – Wellnesshotel Spabron Hesselerbrug

 

Direct naast het Fletcher Wellness-hotel Brabant ligt de Wellnessboot. Een heel groot jacht is omgebouwd tot een gaaf wellnessresort met meerdere sauna’s, baden, whirlpools en nog veel meer. Perfect een uniek ontspannend wellness weekend! De Wellnessboot is onderdeel van het Fletcher Wellness-hotel Brabant, maar toegang is niet standaard inbegrepen. Wel kun je als hotelgast met korting reserveren voor de wellnessboot.

Fletcher Wellness-hotel Brabant kun je boeken bij Fletcher en Booking.com.

Wellnessboot - Fletcher Wellness-hotel Brabant
Wellnessboot – Fletcher Wellness-hotel Brabant

Hotelkamer - Fletcher Wellness-hotel Brabant
Hotelkamer – Fletcher Wellness-hotel Brabant

 

Gasterij Landschot is een landelijk gelegen wellnesshotel in Noord-Brabant met een prachtige natuurspa. De natuurspa heeft geen uitgebreide sauna-faciliteiten, maar staat vooral bekend om de uitgebreide natuurlijke wellnessbehandelingen, zoals kleipakkingen, massages en stomen in het hooi, waarbij je tussendoor buiten kunt relaxen in het natuurbad. De hotelkamers van de gasterij zijn luxe en sfeervol ingericht en passen precies bij de natuurspa: met luxe bedden, zacht beddengoed en een fijne stortdouche.

Gasterij Landschot kun je boeken bij Booking.com.

Natuurspa - Wellnesshotel Gasterij Landschot
Natuurspa – Wellnesshotel Gasterij Landschot

Hotelkamer - Wellnesshotel Gasterij Landschot
Hotelkamer – Wellnesshotel Gasterij Landschot

 

Amadore Hotel Restaurant de Kamperduinen is volledig vernieuwd en er is een prachtige Wellness en Spa bijgebouwd: Athermen. Het is nu met recht een luxe ‘wellnesshotel’! Bij Athermen vind je meerdere zwembaden, sauna’s, een wellnesstuin, er zijn opgietingen, fijne spabehandelingen en nog veel meer. Toegang tot Athermen is niet automatisch inbegrepen voor hotelgasten, je kunt dit vooraf of ter plaatse bijboeken. Wat trouwens nog het allerfijnste is: dit wellnesshotel ligt op 2 minuten lopen van de zee!

Amadore Hotel Restaurant de Kamperduinen kun je boeken bij Booking.com en Hotelspecials.

Hotelkamer - Wellnesshotel Amadore Hotel Restaurant Kamperduinen
Hotelkamer – Wellnesshotel Amadore Hotel Restaurant Kamperduinen

Wellnesstuin Athermen - Wellnesshotel Amadore Hotel Restaurant Kamperduinen
Wellnesstuin – Wellnesshotel Amadore Hotel Restaurant Kamperduinen

 

Dit overzicht met wellnesshotels wordt regelmatig bijgewerkt (laatste update: 5 augustus 2020). Heb jij een goede tip? Laat het me weten in de reacties, via een berichtje op Facebook of via lieke@reisjager.nl!

Ook interessant voor jou:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.