Wat is glamping? – uitleg, vragen & tips

De laatste jaren zie je ze steeds meer: glampings! Maar wat is een glamping nou eigenlijk? Officieel komt glamping van de Engelse woorden: Glamorous en Camping. Samengevoegd: Glamping

Wat betekent glamping?

Een glamping is een luxe kampeervakantie in een ingerichte glampingtent, zoals een lodgetent of safaritent.

Voor wie is glamping leuk?

Tsja, dit is een beetje een flauw antwoord, maar het is echt zo: voor iedereen! Voor mensen die van kamperen houden maar niet alle spullen mee willen slepen, voor mensen die kamperen niet leuk vinden maar wel het campinggevoel willen ervaren, voor kinderen die lekker veel buiten willen zijn, voor ouderen die het een ontspannen manier van vakantie vinden. Eigenlijk is glamping wel zo’n beetje leuk voor iedereen die van vakantie houdt.

Waar moet je op letten als je een glamping boekt?

Elke glamping is anders: bedenk dus goed wat je wensen zijn. Wil je perse sanitair in je glampingtent? Of is het ook prima als er gezamenlijk sanitair is? Ga je naar een hele warme bestemming, dan kunnen glampingtenten met airco fijn zijn. Kijk ook goed wat er nog aan extra kosten bijkomt: zoals bedlinnen en eindschoonmaak.

Voorbeelden van glampings

Glampings heb je in alle soorten en maten: je hebt glampings waar je alleen maar glampingtenten kunt boeken (zoals), maar ook grotere campings en parken waar je ook glampingtenten kunt boeken. Een voorbeeld van een park met glampingtenten is De Twee Bruggen in Winterswijk. Hier ben ik zelf ook geweest en het is echt een aanrader! En natuurlijk zijn er ook heel veel glampings in het buitenland, check bijvoorbeeld mijn tips voor glampings in Denemarken en glampings in Italië.

Waar kun je je glamping boeken?

Glampings kun je op allerlei plekken online boeken. Mijn favorieten:
Suncamp: glampings in o.a. Frankrijk, Italië en Spanje. Ik ben vooral fan van hun eigen label van luxe Sunlogde lodgetenten.
Vacanceselect: veel keuze uit glampings in o.a. Frankrijk, Kroatië en Italië.
Allcamps: glampings in veel bestemmingen in Europa: van Nederland en Duitsland tot Sicilië
Landal: je denkt misschien niet direct aan Landal als je een glamping zoekt, maar Landal heeft tegenwoordig ook glampinglocaties in ’t Gooi en in de Ardennen (lekker nieuw dus nog!)
Roompot: 12 glampings in Nederland, 1 in Luxemburg en 1 italië
Farmcamps en Boerenbed: Glamping in luxe ingerichten tenten op de boerderij. Hier ben je écht in de natuur.

Natuurlijk kun je ook direct bij de glamping zelf boeken. Check bijvoorbeeld eens Mölke in Zuna, De Twee Bruggen in Winterswijk en De Leistert in Roggel

Veel gestelde vragen over glamping:

Wat zit er in een glampingtent?

In een glampingtent vind je fijne bedden, met matrassen i.p.v. luchtbedden. Ook vind je goed zitmeubilair, zoals een loungehoek. Elke glampingtent heeft een keukenblokje en sommige glampingtenten hebben eigen sanitair. Er bestaan ook glampingtenten met airconditioning. Elke glampingtent heeft ook een buitengedeelte met buitenmeubilair, zoals een loungehoek.

Heb je bij glamping eigen sanitair?

Dat verschilt. Er zijn luxe glampingtenten met eigen sanitair met zelfs een bad en regendouche, en luxe glampingtenten waarbij je gebruik maakt van het sanitairgebouw.

Heb je bij glamping een keuken?

Ja, vrijwel alle glampingtenten hebben een eigen keukenblok(je). Vaak is er ook een BBQ.

Wat kost glamping?

Wat glamping kost, verschilt per bestemming en periode. Glamping in de bouwvakvakantie aan het Gardameer is veel duurder van een glampingvakantie in september in Friesland.

Wat voor soort glampingtenten zijn er?

De bekendste glampingtenten zijn lodgetenten en safaritenten. Dit zijn luxe ingerichte tenten.

Wat moet ik meenemen als ik een glamping boek?

Je tent is helemaal ingericht: inclusief borden, bestek, pannen, bezems, etc.. Neem dus vooral spullen voor jezelf mee: kleding en verzorgingsproducten. En allicht wat eten. Of je eigen bedlinnen moet meenemen, verschilt per glamping.

Zijn huisdieren toegestaan bij glamping-accommodaties?

Het verschilt per glampingaccommodatie of huisdieren zijn toegestaan. Check dit voor je boekt.

Is de eindschoonmaak inbegrepen bij glamping?

Het verschilt of de eindschoonmaak inbegrepen is. Soms mag je het ook zelf doen: dat scheelt weer in de kosten.

Zijn bedlinnen en opgemaakte bedden inbegrepen bij glamping?

Het verschilt per glampingaccommodatie of je bedlinnen moet bijboeken of dat je zelf bedlinnen moet meenemen. Soms zijn de bedden ook al opgemaakt, maar dit is niet altijd zo.

Check hieronder al mijn tips voor glampings

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *