5x de leukste boerderijvakanties in Nederland!

Ben je op zoek naar een boerderijvakantie? Ik ging voor jou op jacht en vond de 5 leukste boerderijvakanties in Nederland! Bij deze boerderijvakanties kun je het echte boerenleven ervaren, bijvoorbeeld zien hoe een kalfje of een veulentje geboren wordt of helpen met de koeien voeren. De kinderen kunnen lekker rondscharrelen op het erf en rondrijden op skelters en hutten en kampvuren bouwen.

De 5 boerderijvakanties in deze lijst hebben allemaal iets bijzonders: je hebt bijvoorbeeld tijdens je vakantie op de boerderij een eigen koe waarvan je elke ochtend melk kunt krijgen, je kunt knuffelen met je eigen verzorg- of knuffelpony of je eigen konijntje. Ook kun je verblijven op een unieke Apalcaboerderij, een boerderijvakantie op Ameland boeken of in een luxe tent met eigen hot tub slapen.

Boerderijvakantie: de leukste tips om te logeren bij de boer!

1. Koe in De kost in Heeten – Overijssel

Boerderijvakantie bij Koe in de Kost in Heeten - Grundalow
Boerderijvakantie bij Koe in de Kost in Heeten - Vakantiehuis

Een tijdje terug ben ik bij Koe in de Kost geweest en ik vond het zó leuk! Je kunt hier luxe Grondulows boeken, met uitzicht op de paarden en koeien in de wei en scharrelende kippen en poezen op je terras. Bij je Grondulow hoort een eigen koe (gaaf!) en bij boer Frans kun je de melk van je eigen koe halen. Er zijn veel leuke boerderij-activiteiten voor kinderen om mee te helpen. Ook fijn: Koe in de Kost heeft een oppasservice.

Je boerderijvakantie bij Koe in de Kost kun je o.a. boeken bij Booking.com en op de website van Koe in de Kost.

2. Farmcamps Vorstenbosch in Vorstenbosch – Brabant

Boerderijvakantie bij Farmcamps Vorstenbosch in Vorstenbosch - Apalca
Boerderijvakantie bij Farmcamps Vorstenbosch in Vorstenbosch - Tent

Bij FarmCamps Vorstenbosch ga je op boerderijvakantie tussen hele leuke dieren; het is namelijk een alpacaboerderij! Tussen mei en augustus worden er vaak alpacaveulens geboren, superleuk dus om hier in de zomer naartoe te gaan. Je kunt hier ook knuffelen met knuffelcavia’s, hutten bouwen in de Hooi Hooi schuur en nog veel meer. Bij FarmCamps Vorstenbosch slaap je in een Ranchtent of in een luxe Barntent met badkamer met ligbad & vaatwasser.

Je boerderijvakantie bij Vorstenbosch kun je boeken bij Farmcamps.

3. Boerderij Ameland in Hollum – Ameland

Boerderijvakantie bij Boerderij Ameland - Schapen bij de Heerenboer Tent
Boerderijvakantie bij Boerderij Ameland - Uitzicht vanuit tent

Zoek je een boerderijvakantie op de Waddeneilanden? Dan is Boerderij Ameland in Hollum echt een leuke optie.  Boerderij Ameland is een Paardenhouderij en ganzenopvang op 3km van het strand. Er zijn ook schapen en andere boerderijdieren en er is van alles te bleven op de boerderij..  Je kunt hier slapen in Boerenbed tenten met je eigen sanitair.

Je boerderijvakantie bij Boerderij Ameland kun je boeken bij Boerenbed.

4. Farmcamps de Smulhoeve in Kaatsheuvel – Noord-Brabant

Boerderijvakantie bij Farmcamps de Smulhoeve - Speeltuin
Boerderijvakantie bij Farmcamps de Smulhoeve - Eigen Verzorgpony

De droom van heel veel kleine paardenmeisjes en paardenjongens: je eigen pony! Bij deze boerderijvakantie kun je je eigen verzorg- of knuffelpony bijboeken. Tommy, Roxy, Stippel en Sjonnie zijn lieve shetlandpony´s die gewend zijn aan kinderen. Deze boerderij ligt in Kaatsheuvel, perfect als je ook een dagje naar de Efteling wilt! Je kunt hier overnachten in een luxe Ranchtent, luxe Lodgetent of luxe barntent met eigen badkamer met bad.

Je boerderijvakantie bij De Smulhoeve kun je boeken bij Farmcamps.

5. De Kalverweide in Kallenkote – Overijssel

Boerderijvakantie bij de Kalverweide - Luxe Heerenboer tent met Hot Tub
Boerderijvakantie bij de Kalverweide - Boerderijwinkel

Vlakbij het pittoreske Giethoorn ligt De Kalverweide, een hele leuke optie voor een boerderijvakantie. Je kunt hier namelijk een luxe HeerenBoer Tent met ensuite badkamer en eigen hot tub boeken! Bij elke tent mag je je eigen kampvuur maken en je kunt hier zelfs je eigen privé knuffelkonijntje huren. Ook kunnen de kinderen de pony’s borstelen en invlechten.

Je boerderijvakantie bij De Kalverweide kun je boeken bij Boerenbed.

Meer tips voor een boerderijvakantie in Nederland

Tip: Bij Farmcamps en Boerenbed kun je nog veel meer leuke boerderijvakanties vinden in heel Nederland.
En check ook mijn tips voor de leukste vakanties met verzorgpony en op Alpaca-boerderijen.

Er komen nog steeds hele leuke vakanties op de boerderij bij in Nederland. Ik werk dit overzicht met boerderijvakanties dan ook regelmatig bij. Heb jij een tip voor een boerderijvakantie die écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *