Home // Vakantietips // Weekendje weg // Weekendje weg Nederland // Bijzonder overnachten // 5x de leukste boerderijvakanties in Nederland!

5x de leukste boerderijvakanties in Nederland!

Ben je op zoek naar een boerderijvakantie? Ik ging voor jou op jacht en vond de 5 leukste boerderijvakanties in Nederland! Bij deze boerderijvakanties kun je het echte boerenleven ervaren, bijvoorbeeld zien hoe een kalfje of een veulentje geboren wordt of helpen met de koeien voeren. De kinderen kunnen lekker rondscharrelen op het erf en rondrijden op skelters en hutten en kampvuren bouwen.

De 5 boerderijvakanties in deze lijst hebben allemaal iets bijzonders: je hebt bijvoorbeeld tijdens je vakantie op de boerderij een eigen koe waarvan je elke ochtend melk kunt krijgen, je kunt knuffelen met je eigen verzorg- of knuffelpony of je eigen konijntje. Ook kun je verblijven op een unieke Apalcaboerderij, een boerderijvakantie op Ameland boeken of in een luxe tent met eigen hot tub slapen.

Een paar weken geleden ben ik bij Koe in de Kost geweest en ik vond het zó leuk! Je kunt hier luxe Grondulows boeken, met uitzicht op de paarden en koeien in de wei en scharrelende kippen en poezen op je terras. Bij je Grondulow hoort een eigen koe (gaaf!) en bij boer Frans kun je de melk van je eigen koe halen. Er zijn veel leuke boerderij-activiteiten voor kinderen om mee te helpen. Ook fijn: Koe in de Kost heeft een oppasservice.

Je boerderijvakantie bij Koe in de Kost kun je o.a. boeken bij Booking.com en op de website van Koe in de Kost.

Bij FarmCamps Vorstenbosch ga je op boerderijvakantie tussen hele leuke dieren; het is namelijk een alpacaboerderij! Tussen mei en augustus worden er vaak alpacaveulens geboren, superleuk dus om hier in de zomer naartoe te gaan. Je kunt hier ook knuffelen met knuffelcavia’s, hutten bouwen in de Hooi Hooi schuur en nog veel meer. Bij FarmCamps Vorstenbosch slaap je in een Ranchtent of in een luxe Barntent met badkamer met ligbad & vaatwasser.

Je boerderijvakantie bij Vorstenbosch kun je boeken bij Farmcamps.

Zoek je een boerderijvakantie op de Waddeneilanden? Dan is Boerderij Ameland in Hollum echt een leuke optie.  Boerderij Ameland is een Paardenhouderij en ganzenopvang op 3km van het strand. Er zijn ook schapen en andere boerderijdieren en er is van alles te bleven op de boerderij..  Je kunt hier slapen in Boerenbed tenten met je eigen sanitair.

Je boerderijvakantie bij Boerderij Ameland kun je boeken bij Boerenbed.

De droom van heel veel kleine paardenmeisjes en paardenjongens: je eigen pony! Bij deze boerderijvakantie kun je je eigen verzorg- of knuffelpony bijboeken. Tommy, Roxy, Stippel en Sjonnie zijn lieve shetlandpony´s die gewend zijn aan kinderen. Deze boerderij ligt in Kaatsheuvel, perfect als je ook een dagje naar de Efteling wilt! Je kunt hier overnachten in een luxe Ranchtent, luxe Lodgetent of luxe barntent met eigen badkamer met bad.

Je boerderijvakantie bij De Smulhoeve kun je boeken bij Farmcamps.

Vlakbij het pittoreske Giethoorn ligt De Kalverweide, een hele leuke optie voor een boerderijvakantie. Je kunt hier namelijk een luxe HeerenBoer Tent met ensuite badkamer en eigen hot tub boeken! Bij elke tent mag je je eigen kampvuur maken en je kunt hier zelfs je eigen privé knuffelkonijntje huren. Ook kunnen de kinderen naar hartenlust de pony’s borstelen en invlechten.

Je boerderijvakantie bij De Kalverweide kun je boeken bij Boerenbed.

Meer tips voor een boerderijvakantie in Nederland

Tip: Bij Farmcamps en Boerenbed kun je nog veel meer leuke boerderijvakanties vinden in heel Nederland.

Er komen nog steeds hele leuke vakanties op de boerderij bij in Nederland. Ik werk dit overzicht met boerderijvakanties dan ook regelmatig bij (laatste update: 21 december 2020).  Heb jij een tip voor een boerderijvakantie die écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Ook interessant voor jou:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.