Overnachtingen tussen de Alpaca’s: 3 tips

Zoek je een overnachting tussen de alpaca’s? Ik heb 3 tips voor je op een rij gezet waar je kunt slapen tussen de alpaca’s! Op deze alpacaboerderijen kun je overnachten in bijvoorbeeld een luxe glampingtent of zelfs in de alpacastal. Je kunt er wandelen met alpaca’s, ze verzorgen of voeren. Belangrijk om te weten is dat alpaca’s van nature niet van aanraking houden. Ze zien er dan wel knuffelig uit, maar ze houden niet van knuffelen. Ze zijn wel erg nieuwsgierig en eten graag uit je hand.

1. Zonneveld Alpaca’s in Tiendeveen – Drenthe

Slapen bij Alpaca's - Alpaca met veulen - Zonneveld Alpaca's
Alpaca overnachting - vakantiehuisje op alpacaboerderij zonneveld

Bij Zonneveld Alpaca’s in het Drentse Tiendeveen draait alles om alpaca’s. Op deze alpacaboerderij leven namelijk zo’n 25 alpaca’s. Wil je de alpaca’s van dichtbij meemaken? Je kunt een feed & greet boeken, waarbij je de dieren van heel dichtbij meemaakt en ze voert. Ook kun je een wandeling met een alpaca boeken. Ze hebben hier veel aandacht voor diervriendelijkheid. Zo wordt er alleen gewandeld met alpaca’s die dat zelf fijn vinden en kan dat maar een paar keer per week.

Overnachten bij de Alpaca’s kan in één van de twee vakantiehuisjes op het terrein, in de B&B of zelfs in de alpacastal! Je slaapt dan in het nachtverblijf van de alpaca’s onder dekbedden van alpacawol! Misschien komt er nog wel een alpaca om de deur kijken..

Een overnachting bij Zonneveld Alpaca’s kun je boeken op de website van Zonneveld.

2. Farmcamps Alpaca Vorstenbosch in Vorstenbosch – Brabant

Alpaca overnachting - Alpaca boerderij Vorstenbosch - voeren alpacaveulen
Alpaca overnachting Alpaca boerderij Vorstenbosch - tent Farmcamps

Op de alpacaboerderij in Vorstenbosch leven meer dan 50 alpaca’s. Tussen mei en augustus worden er elk jaar zo’n 20 alpacaveulens geboren. In deze periode heb je dus veel kans om een alpacaveulen geboren te zien worden! Je kunt op deze alpacaboerderij allerlei leuke activiteiten met en tussen de alpaca’s ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, voeren en zelfs picknicken of yoga tussen de alpaca’s.

Overnachten op deze alpacaboerderij kan in luxe tenten, zoals een luxe ‘barntent’ met ligbad en douche en airco. Als je op deze boerderij overnacht, is er trouwens nog genoeg anders leuks te doen. Zo kunnen kinderen knuffelen met knuffelcavia’s, hutten bouwen of skelter rijden.

Een overnachting bij Farmcamps Alpaca Vorstenbosch kun je boeken bij Farmcamps.

3. Alpacaboerderij Mariahout in de Hei – Brabant

Alpaca overnachting Mariahout in de wei - Alpacastal
B&B Kamer Alpacaboerderij Mariahout in de Hei

Mariahout in de Hei is een alpacaboerderij in Brabant. Een hele leuke optie als je een alpaca overnachting zoekt! Er worden alpaca wandelingen en ‘meet en feeds’ georganiseerd. Ze hebben hier ook schapen, geitjes en verzorgpony’s. En je kunt zelfs een privé konijntje huren! Kinderen kunnen spelen in de speelschuur en op skelters over het erf crossen. Er worden ook regelmatig pizza-avonden georganiseerd.

Je kunt hier overnachten in B&B kamers in de voormalige melkveestal of in luxe tenthuisjes van Boerenbed. De Boerenbedtenten zijn luxe glampingtenten voor maximaal 6 personen met een privédouche (in de tent, naast de tent of bij de boerderij, je kunt kiezen).

Een overnachting bij Mariahout in de Hei kun je boeken bij:
Boerenbed (luxe tenten)
Booking.com (B&B kamers)

Heb jij een tip voor een leuke alpaca overnachting?

Heb jij ook een tip voor een alpaca overnachting die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Reageer hieronder of stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Tip: check ook mijn overzicht met de leukste boerderijvakanties in Nederland!

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *