12x de leukste vakantieparken met glijbanen

Zoek je een vakantiepark met glijbanen? En dan niet een zwembad met één glijbaantje, maar zwembaden met echt gave glijbanen? Check dat mijn 12 tips voor de gaafste vakantieparken met glijbanen in Nederland! De eerste 9 tips zijn vakantieparken met glijbanen in het binnenzwembad. Daarna geef ik je twee tips voor vakantieparken met waterglijbanen binnen én buiten. En als laatste nog een vette tip voor een vakantiepark met een waterpark met glijbanen buiten!

9x Vakantieparken met glijbanen (binnen)

1. Vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht – Drenthe

Vakantiepark met glijbanen - Hof van Saksen - Foto door Reisjager

Hof van Saksen is een populair en luxe vakantiepark in het Drentse Nooitgedacht. Dit vakantiepark heeft een groot modern zwembad met geweldige glijbanen. Van de Saltato, de langste trechterglijbaan ter wereld (ik zal maar niet vertellen dat ik zelf wel een gilletje slaakte toen ik zelf van deze glijbaan afging..) tot de Bombo, de langste indoor waterglijbaan ter wereld. Kinderen moeten wel minimaal 120cm zijn om van de glijbanen te mogen. Voor kleinere kinderen is er wel een hele leuke wildwaterbaan.

Hof van Saksen kun je boeken op de website van Hof van Saksen.

2. Vakantiepark Slagharen in Slagharen – Overijssel

Vakantiepark met glijbanen - Aqua Mexicana Slagharen

Slagharen kennen de meeste mensen als het vroege ‘Ponypark’. Het is nu echter een groot attractiepark met vakantiepark en heel groot zwemparadijs met glijbanen! In dit zwemparadijs de ‘Aqua Mexicana’ vind je 10 glijbanen, 2 leuke waterspeeltuinen en nog veel meer. Je hebt hier glijbanen voor alle leeftijden, ideaal dus als je vakantiepark met glijbanen met kinderen van verschillende leeftijden zoekt. Je slaapt hier in leuke accommodaties in westernstijl: van luxe lodge tot wigwamtent.

Vakantiepark Slagharen kun je boeken op de website van Slagharen.

3. Center Parcs Het Heijderbos in Heijen – Limburg

Center Parcs Heijderbos - Vakantiepark met glijbanen

Center Parcs Heijderbos heeft een fantastisch zwemparadijs (de Aqua Mundo) met 3 glijbanen. Ook vind je hier de snelste wildwaterbaan van alle Center Parcs parken! Erg leuk is de Duo Racer glijbaan: hier ga je tegelijk met iemand anders vanaf en race je tegen elkaar wie er het snelst beneden is. Center Parcs Heijderbos is een erg leuk vakantiepark om met kinderen heen te gaan. Zo is er een indoor speelwereld in Junglestijl: de Jungle Dome. Je waant je hier echt in een tropisch regenwoud en kinderen kunnen overal klimmen en klauteren.

Center Parcs Heijderbos kun je boeken bij Center Parcs.

4. Center Parcs de Eemhof in Zeewolde – Flevoland

Center Parcs Vakantiepark met glijbanen - Turbo Twister Eemhof

Center Parcs de Eemhof heeft een groot Aqua Mundo zwemparadijs met verschillende glijbanen. Zo heb je hier, net zoals bij Center Parcs Heijderbos, een Duo Racer glijbaan. Ook zijn er andere leuke glijbanen voor alle leeftijden, zoals een steile glijbaan en de Turbo Twister (snelle bandenglijbaan). Extra gaaf is de ‘Flow Rider’ waar je kunt ervaren hoe het is om te surfen!

Center Parcs de Eemhof kun je boeken bij Center Parcs.

5. Landal het Vennenbos in Hapert – Noord-Brabant

Vakantiepark met glijbanen - Landal Vennenbos

Landal het Vennenbos heeft een vernieuwd subtropisch zwemparadijs met leuke glijbanen. Er zijn een snelle glijbaan en een wildwaterbaan voor de durfals, maar ook een erg leuke waterspeeltuin met verschillende glijbanen voor kinderen. Op dit vakantiepark is van alles te doen, zo is ook het indoor speelparadijs helemaal vernieuwd en voor wat oudere kinderen is er een klimpark.

Landal het Vennenbos kun je boeken op de website van Landal.

6. Landal de Lommerbergen in Reuver – Limburg

Landal de Lommerbergen - Vakantiepark met glijbanen

Landal de Lommerbergen heeft ook een vernieuwd subtropisch zwemparadijs. Kinderen kunnen zich uitleven in het Kids Junglebad en er zijn ook  nieuwe spectaculaire glijbanen. Erg leuk voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden! Naast glijbanen heeft dit vakantiepark ook andere leuke activiteiten: zoals bowlen, een indoor speeltuin en leuke buitenspeeltuinen.

Landal de Lommerbergen kun je boeken bij Landal.

7. Roompot Nieuwvliet-Bad in Nieuwvliet – Zeeland

Vakantiepark met glijbanen - Roompot Beach Resort Nieuwvliet Bad

Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad is een vrij nieuw vakantiepark met een nieuw zwembad met drie leuke glijbanen. Voor meer waterpret sta je met een paar minuten lopen op het strand. Dit strand loopt langzaam af: heel fijn met kleine kinderen. Je slaapt hier in luxe vakantiehuizen, o.a. met sauna.

Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad kun je boeken bij Roompot.

8. Marveld Recreatie in Groenlo – Gelderland

Marveld vakantiepark met glijbanen - Copyright Reisjager

Marveld recreatie is een groot en bekend vakantiepark in het Achterhoekse Groenlo. Het zwembad is in 2021 vernieuwd en heeft nu ook een wildwaterbaan en nóg meer glijbanen. Ik woon zelf in de buurt van Marveld en ga hier van jongs af aan regelmatig zwemmen. Toen vond ik het al fantastisch, maar nu is het helemaal geweldig! Bij mooi weer kunnen kinderen zich ook uitleven in de leuke waterspeeltuin buiten. Ook is er nog veel meer leuks te doen: van bowlen tot spelen in één van de speeltuinen (binnen én buiten).

Vakantiepark Marveld kun je boeken bij Bungalowspecials.

9. Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen – Gelderland

Camping met binnenzwembad - Camping Ackersate in Voorthuizen

Op de Veluwe ligt Vakantiepark Ackersate. Een luxe 5-sterren vakantiepark en camping met een binnenbad met gave glijbanen, een groot spetterbad en een leuk buitenzwembad. Voor meer speel- en waterplezier kunnen kinderen zich met zand, water (en dus modder!) uitleven in de ‘watervallei’. Voor oudere kinderen zijn er ook een trampolinepark, sportvelden en een jongerenhonk. Dit vakantiepark met glijbanen is ook ideaal als je met tieners op vakantie gaat.

Vakantiepark Ackersate kun je boeken op de website van Ackersate.

Vakantieparken met glijbanen binnen en buiten

10. Vakantiebad Duinrell met Tikibad in Wassenaar – Zuid-Holland

Vakantiepark met glijbanen binnen en buiten - Vakantiepark Duinrell met Tikibad

Het Tikibad is misschien wel het bekendste mega zwemparadijs in Nederland. Dit vakantiepark heeft heel veel glijbanen (ik kan ze niet eens meer tellen). Het hele jaar door kun je binnen van alle glijbanen roetsjen en in de zomer komt daar ook het buitenzwembad met gave glijbanen bij. Het Tikibad is fantastisch voor kinderen van alle leeftijden en tieners zullen het hier ook fantastisch vinden! Het Tikibad hoort bij Duinrell. Je kunt hier verschillende soorten vakantiehuizen boeken.

Vakantiepark Duinrell kun je boeken op de website van Duinrell.

11. Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk – Gelderland

Vakantiepark met glijbanen binnen en buiten - Twee Bruggen

Vakantiepark De Twee Bruggen is een uitgebreid 5-sterrenvakantiepark in het Achterhoekse Winterswijk. Dit vakantiepark heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad met in totaal 4 glijbanen. Zo vind je buiten een familieglijbaan en binnen een gave snelle glijbaan. Ook zijn er leuke kinderzwembaden voor de kleinere kinderen. Ik kom hier zelf ook regelmatig als daggast om te zwemmen of een hapje te eten, omdat ik vlak in de buurt woon!

Vakantiepark De Twee Bruggen kun je boeken op de website van De Twee Bruggen.

Vakantiepark met een gaaf waterpark met glijbanen buiten

12. Molecaten Bosbad Hoeven in Hoeven – Brabant

Molecaten Bosbad Hoeven - Waterpark Splesj - Vakantiepark met glijbanen

Zoek je een vakantiepark met glijbanen voor de zomer? Dan is Molecaten Park Bosbad Hoeven iets voor jou! Bij dit vakantiepark hoort namelijk het grote waterspeelpark ‘Splesj’ met 7 gave glijbanen. Zo is er onder andere een spannende boemerang glijbaan. Voor kleinere kinderen is er een groot spray-park, deze is zelfs het grootste van Europa. Perfect dus als je een vakantiepark met glijbanen voor een vakantie in de zomer zoekt.

Molecaten Bosbad Hoeven kun je boeken bij Molecaten.

Meer tips voor een vakantiepark met glijbanen

Heb jij een tip voor een vakantiepark met glijbanen die eigenlijk echt in dit overzicht hoort?  Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor de leukste vakantieparken met subtropisch zwembad en gave waterparken in Nederland voor een dagje uit.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: