Top 5 beste Center Parcs parken in Nederland

Wat is de beste Center Parcs in Nederland?

Het beste Center Parcs Park van Nederland is Center Parcs Het Meerdal in America in Limburg.

Dit gebaseerd op een vergelijking van de beoordelingen van alle 9 Center Parcs parken in Nederland op Tripadvisor en Zoover. Van deze twee beoordelingswebsites heb ik de gemiddelde beoordeling van alle Nederlandse Center Parcs parken berekend en op basis hiervan een top 5 gemaakt met de beste Center Parcs parken in Nederland. Center Parcs Meerdal scoort het hoogst met gemiddeld een 7,8 beoordeling!

De top 5 Center Parcs parken liggen verspreid door alle provincies: Limburg, Noord-Brabant, Drenthe en Zuid-Holland. De mooiste Center Parcs parken liggen dus verspreid door heel Nederland!

De top 5 beste Center Parcs parken in Nederland

1. Center Parcs het Meerdal**** in America – Limburg

Beste Center Parcs van Nederland - Center Parcs Meerdal - Kinderbungalow
Beste Centerparcs Nederland - Center Parcs Meerdal - Water Playhouse

Center Parcs Meerdal is het best beoordeelde Center Parcs Park in Nederland! Dit vakantiepark is één van de twee Center Parcs vakantieparken in het Limburgse America. Center Parcs het Meerdal heeft 4 ‘birdies’  (dit kun je vergelijken met sterren). Het is dus niet eens een 5-sterrenpark, maar tóch het beste! Erg leuk aan dit park is dat er een nieuwe ‘water playhouse’ is sinds 2022. Dit is een superleuk kinderzwembad met glijbanen en speeltoestellen. Ook heeft de Aqua Mundo (het zwembad) een Wildwaterbaan en grotere glijbanen.  Het is sowieso een fantastisch Center Parcs park met  kinderen: je kunt hier bijvoorbeeld speciale kindercottages boeken met een speeltoestel met glijbaan in de tuin. Maar er zijn ook een leuke binnenspeeltuin, een recreatiemeer met een strand en aquapark, bowlingbanen, een klimpark en nog veel meer!

Center Marcs Meerdal kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs het Meerdal:
Zoover: 7.7
Tripadvisor: 4 uit 5 = cijfer 8
Google-reviews: 4.1 uit 5 = cijfer 8.2
Gemiddelde beoordeling: 8 (7.97)

2. Center Parcs de Huttenheugte**** in Dalen – Drenthe

Top 5 Beste Center Parcs - Huttenheugte - Aqua Mundo zwembad
Top 5 beste Center Parcs - Huttenheugte - Inrichting vakantiewoning

Center Parcs de Huttenheugte staat op nummer twee van de beste Center Parcs parken in Nederland. Dit mooie Center Parcs park ligt in het Drentse Dalen. Het is een heel leuk park om met kinderen heen te gaan: Plopsa Indoor Coevorden ligt namelijk op loopafstand! Maar ook het park zelf is heel leuk: met een grote Aqua Mundo met glijbanen, een wildwaterbaan en een heel leuk kinderbad (Water Playhouse). En er zijn superveel activiteiten voor jong en oud, binnen en buiten.

Center Parcs de Huttenheugte kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs De Huttenheugte:
Zoover: 8.5
Tripadvisor: 3.5 uit 5 = cijfer 7
Google-reviews: 4 uit 5 = cijfer 8
Gemiddelde beoordeling: 7.8 (7.83)

3. Center Parcs Parc Sandur*** in Emmen – Drenthe

Top 5 beste Center Parcs - Sandur - Vakantiewoning
Top 5 beste Center Parcs - Parc Sandur - Centrum gebouw

Center Parcs Parc Sandur is het enige park met 3 birdies/sterren in deze top 5 van beste Center Parcs parken. Dit betekent dat het een wat kleiner park en overzichtelijker park is. Er is natuurlijk nog steeds genoeg te doen, want ook hier vind je een mooi zwembad. Het is geen aqua mundo, zoals bij andere Center Parcs parken, maar je kun je hier prima een middag vermaken. Ook zijn er speeltuinen, bowlingbanen, een kinderboerderij en nog meer leuks. Dit park is ook erg leuk als je met kleinere kinderen wat meer van de natuur wilt genieten. En in de omgeving zijn leuke dingen te doen, zoals dierentuin Wildlands in Emmen. Ik schreef zelf een recensie over mijn verblijf bij Center Parcs Sandur, deze kun je hier lezen.

Center Parcs Parc Sandur kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs Parc Sandur:
Zoover: 7.5
Tripadvisor: 3.5 uit 5 = cijfer 7
Google-reviews: 4.1 uit 5 = cijfer 8.2
Gemiddelde beoordeling: 7.5 (7.57)

4. Center Parcs Port Zélande**** in Ouddorp – Zuid-Holland

Center Parcs Port Zelande - Top 5 beste Center Parcs van Nederland
Center Parcs Port Zelande - Een van de beste Center Parcs

Center Parcs Port Zélande ligt op een prachtige locatie: op de poort naar Zeeland. Het park zelf ligt echter nog nét in Zuid-Holland. Dit Center Parcs Park is één van de parken die vlakbij zee liggen (Park Zandvoort ligt ook aan zee). Dit is dus een hele fijne plek als je graag een Center Parcs park vlakbij het strand zoekt. En het staat dus op nummer 4 in de lijst met best beoordeelde Center Parcs Parken. Naast wateractiviteiten zoals suppen, strandzeilen en kitesfuren, zijn er ook leuke binnenactiviteiten zoals een indoor glow in the dark klimpark, bowlingbanen en een adventure golfbaan. En natuurlijk een mooi tropisch zwemparadijs, de aqua mundo, met glijbanen, een wildwaterbaan, water playhouse en een spannende ’turbo tunnel’, waar je in banden doorheen racet!

Center Parcs Port Zélande kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs Port Zélande:
Zoover: 7.6
Tripadvisor: 3.5 uit 5 = cijfer 7
Google-reviews: 4 uit 5 = cijfer 8
Gemiddelde beoordeling: 7.5 (7.53)

5. Center Parcs het Heijderbos***** in Heijen – Noord-Brabant

Een van de beste Centerparcs - Centerparcs Heijderbos
Center Parcs Heijderbos - Jungle Dome - Een van de beste center parcs Nederland

Het nummer 5 beste Center Parcs Park in Nederland is Center Parcs Heijderbos. Dit is één van de uitgebreidere Center Parcs Parken en heeft 5 sterren/birdies. Dit betekent dat er hier heel veel te doen is! Zo vind je hier in het subtropische zwemparadijs, de Aqua Mundo, niet alleen een wildwaterbaan, glijbanen en verschillende zwembaden, maar óók een heel gaaf snorkelbad! Doe je snorkel om en beleef de onderwaterwereld met tropische vissen (achter glas natuurlijk). Ook erg leuk aan Center Parcs Heijderbos is de Jungle Dome. Dit is een binnenspeelparadijs in Jungle Sfeer. Het voelt hier een beetje als het binnengedeelte (de Bush) in Burgers Zoo, als je dat kent. Ik ben zelf ook een paar keer naar Center Parcs Heijderbos geweest en het is hier inderdaad echt fantastisch voor kinderen!

Center Parcs Heijderbos kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs Het Heijderbos:
Zoover: 7.7
Tripadvisor: 3.5 uit 5 = cijfer 7
Google-reviews: 3.9 uit 5 = 7.8
Gemiddelde beoordeling: 7.5

Over deze top 5 van beste Center Parcs parken in Nederland:

  • Op nummer 6, 7, 8 en 9 in de lijst van beste Center Parcs parken staan respectievelijk 6. Center Parcs de Eemhof***** (7.4), 7. Center Parcs De Kempervennen***** (7.4), 8. Center Parcs Park Zandvoort**** (6.9), 9. Center Parcs Limburgse Peel*** (6.8).
  • Op de internationale review-website Tripadvisor kun je maximaal een 5 als cijfer geven, in plaats van een 10. Een ‘3.5’ beoordeling op Tripadvisor heb ik dus bijvoorbeeld omgezet naar het cijfer 7
  • Ik werk dit overzicht met de beste Center Parcs Parken in Nederland regelmatig bij, want beoordelingen kunnen natuurlijk veranderen! De laatste update is van 16 november 2023.


Heb je een tip of vraag? Stuur me een berichtje via Facebook of mailtje via lieke@reisjager.nl. Tip: maakt het jou eigenlijk toch niets uit naar welk Center Parcs Park je gaat? Check dan eens mijn ervaringen met het boeken van een Center Parcs Mystery Park! Ook de moeite waard is te checken wat het beste Landal park van Nederland is en wat de beste Center Parcs parken van Duitsland zijn!

Meer tips voor vakantieparken:

Over de schrijver van dit artikel: