Home // Vakantietips // Vakantiepark // Top 5 beste Landal parken van Nederland

Top 5 beste Landal parken van Nederland

Wat is het beste Landal park van Nederland?

Het beste Landal Park van Nederland is Landal de Waufsberg in Noorbeek, Limburg.

Dit gebaseerd op een vergelijking van de beoordelingen van alle ruim 50 Landal Parken in Nederland op Tripadvisor, Booking.com en op de website van Landal zelf (wordt gedaan door de externe partij ‘Revoo’). Van deze drie websites heb ik de gemiddelde beoordeling van alle Nederlandse Landal Greenparks parken berekend en op basis hiervan een top 5 gemaakt van de beste Landal parken in Nederland. Goed om te weten: op de internationale review-website Tripadvisor kun je maximaal een 5 als cijfer geven, in plaats van een 10. Een ‘4,5’ beoordeling op Tripadvisor heb ik dus bijvoorbeeld omgezet naar het cijfer 9.

Het leuke is dat de top 5 Landal parken verspreid blijken te liggen door heel Nederland: in Limburg, Drenthe, Friesland, Gelderland en Utrecht. Je kunt door heel Nederland dus de mooiste Landal parken vinden!

De top 5 beste Landal parken in Nederland

Vakantiehuis Landal de Waufsberg - Nummer 1 Beste Landal Park Nederland
Vakantiehuis Landal de Waufsberg - Nummer 1 Beste Landal Park van Nederland

Landal de Waufsberg is een vrij nieuw Landal Park (geopend in 2017) in Zuid-limburg, vlakbij de grens met België. De heuvelachtige omgeving is prachtig en er is veel te zien en te doen in de omgeving. Het park zelf is kleinschalig en luxe opgezet en heeft 62 vrijstaande villa’s, waarvan sommige met sauna. Er is een goed culinair restaurant op het park te vinden en op twee kilometer afstand ligt het leuke plaatsje Noorbeek met nog meer restaurants. Voor de kinderen is er een speeltuin op het park.  Dit Landal park heeft de beste beoordelingen en dat maakt Landal de Waufsberg het beste Landal park van Nederland!

Landal de Waufsberg kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal de Waufsberg:

Zoover: 9.3
Tripadvisor: 5 uit 5 = cijfer 10
Landal recensies: 9.0

Gemiddelde beoordeling: 9.4

Vakantiehuis Landal PUUR Exloo - Nummer 2 Beste Landal Park van Nederland
Zwembad van Fletcher Hotel de Hunzebergen - Gratis voor gasten Landal Puur Exloo

Landal PUUR Exloo is een nieuw vakantiepark van Landal dat nog gedeeltelijk in aanbouw is. Maar de recensies zijn nu al zo lovend, dat Landal PUUR Exloo op de tweede plek staat in deze top 5 van beste Landal parken! De vakantiehuizen op het park zijn allemaal extra luxe ingericht met een sauna, sunshower en wasmachine en -droger. Ook als je van lekker koken houdt zit je hier goed: alle vakantiehuizen hier hebben een uitgebreide keuken met Quooker en vaatwasser. Als gast van Landal Puur Exloo mag je gratis gebruikmaken van het zwembad en van de wellnessfaciliteiten van Fletcher Wellness-Hotel de Hunzebergen****, dat naast het park ligt.

Landal PUUR Exloo kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal PUUR Exloo:

Zoover: 9.3
Tripadvisor: geen beoordelingen
Landal recensies: 9.0

Gemiddelde beoordeling: 9.2

Boot huren Landal Waterpark Terherne - Nummer 3 beste Landal Park Nederland
Vakantiehuis Landal Waterpark Terherne - Nummer 3 Beste Landal Park Nederland

Landal Waterpark Terherne is een kleinschalig vakantiepark in Friesland met 31 vrijstaande waterwoningen. Je kunt hier je eigen boot aanleggen bij je vakantiehuis of een boot huren op het park. Dit park boek je vooral voor het water; je kunt bij de receptie een visvergunning halen en vissen vanaf je eigen aanlegsteiger, relaxen op het strandje dat op 1 kilometer van het park ligt, kanoën, suppen, surfen, zeilen, een sloep huren en nog veel meer. Vlakbij ligt ook het Kameleondorp, bekend van de boeken van de schippers van de Kameleon. Erg leuk voor kinderen! Dit bijzondere waterpark staat op nummer 3 in deze top 5 met gemiddeld een 9,0 beoordeling.

Landal Waterpark Terherne kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal Waterpark Terherne:

Zoover: 9.4
Tripadvisor: Geen beoordelingen
Landal recensies: 8.5

Gemiddelde beoordeling: 9

Boomhutbungalow met glijbaan - Landal Miggelenberg - Nummer 4 beste Landal Park Nederland
Avonturenhof Landal Miggelenberg - Nummer 4 Beste Landal Park Nederland

Op de Veluwe ligt Landal Miggelenberg, een heel mooi Landal Park in het bos. De bungalows zien er van de buitenkant wat meer standaard uit, maar zijn van binnen modern en netjes ingericht. Zeker niet standaard is trouwens de boomhut met glijbaan die je bij Landal Miggelenberg kunt boeken, hoe gaaf is het om daarin te slapen?!  Op het park is van alles te doen: zo zijn er een mooi overdekt zwembad met een kinderglijbaan en peuterbad, een midgetgolfbaan, tokkelbaan, brasserie, beautysalon en bowlingbanen. Het allerleukste: voor de kinderen is er een vernieuwd ‘Avonturenhof’: een grote speeltuin met 7 torens en 2 grote glijbanen, voor heel veel speelplezier.

Landal Miggelenberg kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal Miggelenberg:

Zoover: 9.1
Tripadvisor: 4.5 uit 5 = cijfer 9
Landal recensies: 8.5

Gemiddelde beoordeling: 8.9

Vakantiehuis Landal Amerongse Berg - Nummer 5 beste Landal vakantiepark van Nederland
Indoor Speeltuin Landal Amerongse Berg -Nummer 5 Beste Landal Vakantiepark van Nederland

En last but not least in de top 5 van beste Landal parken van Nederland: Landal Amerongse Berg. Vanuit dit park heb je directe toegang tot Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, de locatie is dus echt super. Het park heeft 71 vrijstaande sfeervol ingerichte vakantiehuizen. Je kunt hier onder andere vakantiehuizen met een sauna boeken en zelfs huisjes met een bubbelbad op het terras, die je het hele jaar kunt gebruiken. Op het park zelf vind je een overdekt zwembad met kinderbad en Turks Stoombad, een indoorspeelplaats, een leuke buitenspeeltuin, een Adventure Golfbaan en nog veel meer leuks. Nieuw is het kabouterpad, erg leuk om met kinderen op zoek te gaan naar de kabouters!

Landal Amerongse Berg kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal Amerongse Berg:

Zoover: 9.2
Tripadvisor: 4,5 uit 5 = cijfer 9
Landal recensies: 8.4

Gemiddelde beoordeling: 8.7
De gemiddelde beoordeling van 8.7 is even hoog als de beoordeling van Landal Miggelenberg. Omdat de beoordeling van Landal Miggelenberg op veel meer recensies is gebaseerd, heb ik ervoor gekozen om die op plek 4 te zetten en Landal Amerongse Berg op plek 5.

Ik werk dit overzicht met de beste Landal Parken in Nederland regelmatig bij, want beoordelingen kunnen natuurlijk veranderen! Heb jij een tip? Reageer hieronder, stuur me een berichtje via Facebook of mailtje via lieke@reisjager.nl

Ook interessant voor jou:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.