Top 5 beste Landal parken van Nederland

Wat is het beste Landal park van Nederland?

Het beste Landal Park van Nederland is Landal de Waufsberg in Noorbeek, Limburg.

Dit is gebaseerd op een vergelijking van de beoordelingen van alle ruim 50 Landal Parken in Nederland op Tripadvisor, Zoover en op de website van Landal zelf (wordt gedaan door de externe partij ‘Revoo’). Van deze drie websites heb ik de gemiddelde beoordeling van alle Nederlandse Landal Greenparks parken berekend en op basis hiervan een top 5 gemaakt van de beste Landal parken in Nederland.

Het leuke is dat de top 5 Landal parken verspreid blijken te liggen door heel Nederland: in Limburg, Friesland en Utrecht. Je kunt door heel Nederland dus de mooiste Landal parken vinden!

De top 5 beste Landal parken in Nederland

1. Landal de Waufsberg in Noordbeek – Limburg

Vakantiehuis Landal de Waufsberg - Nummer 1 Beste Landal Park Nederland
Vakantiehuis Landal de Waufsberg - Nummer 1 Beste Landal Park van Nederland

Landal de Waufsberg is een vrij nieuw Landal Park (geopend in 2017) in Zuid-limburg, vlakbij de grens met België. De heuvelachtige omgeving is prachtig en er is veel te zien en te doen in de omgeving. Het park zelf is kleinschalig en luxe opgezet en heeft 62 vrijstaande villa’s, waarvan sommige met sauna. Er is een goed culinair restaurant op het park te vinden en op twee kilometer afstand ligt het leuke plaatsje Noorbeek met nog meer restaurants. Voor de kinderen is er een speeltuin op het park.  Dit Landal park heeft de beste beoordelingen en dat maakt Landal de Waufsberg het beste Landal park van Nederland!

Landal de Waufsberg kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal de Waufsberg:
Zoover: 9.3
Tripadvisor: 4,5 uit 5 = cijfer 9
Landal recensies: 8.9
Gemiddelde beoordeling: 9.1

2. Landal Waterpark Terherne in Terherne – Friesland

Boot huren Landal Waterpark Terherne - Nummer 2 beste Landal Park Nederland
Vakantiehuis Landal Waterpark Terherne - Nummer 2 Beste Landal Park Nederland

Landal Waterpark Terherne is een kleinschalig vakantiepark in Friesland met 31 vrijstaande waterwoningen. Je kunt hier je eigen boot aanleggen bij je vakantiehuis of een boot huren op het park. Dit park boek je vooral voor het water; je kunt bij de receptie een visvergunning halen en vissen vanaf je eigen aanlegsteiger, relaxen op het strandje dat op 1 kilometer van het park ligt, kanoën, suppen, surfen, zeilen, een sloep huren en nog veel meer. Vlakbij ligt ook het Kameleondorp, bekend van de boeken van de schippers van de Kameleon. Erg leuk voor kinderen! Dit bijzondere waterpark staat op nummer 2 in deze top 5 met gemiddeld een 8,8 beoordeling.

Landal Waterpark Terherne kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal Waterpark Terherne:

Zoover: 9.1
Tripadvisor: Geen beoordelingen
Landal recensies: 8.5
Gemiddelde beoordeling: 8.8

3. Landal Reevallis in Vijlen – Limburg

Landal Reevallis - Een van de beste Landal Parken in Nederland - Top 5
Landal Reevallis - Een van de beste Landal Parken in Nederland - Top 5 - Vakantiehuis

Landal Reevallis is een kleinschalig vakantiepark van Landal in de Limburgse Heuvels. Dit park heeft zulke goede recensies, dat het op nummer 3 staat van de beste vakantieparken van Landal Nederland. Hier kom je vooral voor je rust en om te wandelen en fietsen in het Limburgse Landschap. Landal Reevallis heeft ook bungalows met sauna, zodat je na een actieve dag lekker kunt ontspannen. De bungalows zien er van de buitenkant wat meer standaard uit, maar zijn van binnen modern en netjes ingericht. Ook is een groot deel van de huisjes vernieuwd. Het park heeft niet veel faciliteiten, maar je mag gratis gebruikmaken van het zwembad en van de golf- en tennisbaan van Landal Hoog Vaals, dat op een kwartiertje fietsen ligt.

Landal Reevallis kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal Reevallis:
Zoover: 8.8
Tripadvisor: 9.0
Landal recensies: 8.4
Gemiddelde beoordeling: 8.7

4. Waterpark Landal Oan ‘e Poel in Terherne – Friesland

Landal Waterpark Oan 'e Poel - Beste Landal Nederland - Vakantiehuis
Landal Waterpark Oan 'e Poel - Beste Landal Nederland - Terras vakantiehuis

Landal Oan ‘e Poel is een heel mooi Landal Park aan het water. Dit kleinschalige waterpark ligt aan de Terhernster Poelen in Friesland. Alle vakantiehuizen liggen aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger. Vanaf de aanlegsteiger plons je zo in het water om lekker te zwemmen. Het centrum van Terherne ligt vlakbij, hier kun je gezellige restaurants vinden. Voor kinderen is het leuk om naar het Kameleondorp Terherne te gaan, bekend van de Schippers van de Kameloen. En natuurlijk moet je hier ook een boot huren om te genieten van de waterrijke omgeving!

Landal Waterpark Oan ‘e Poel kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Oen ‘e Poel:
Zoover: 9.8
Tripadvisor: 4.5 uit 5 = cijfer 9
Landal recensies: 8.3
Gemiddelde beoordeling: 8.7

5. Landal Amerongse Berg in Overberg – Utrecht

Vakantiehuis Landal Amerongse Berg - Nummer 5 beste Landal vakantiepark van Nederland
Indoor Speeltuin Landal Amerongse Berg -Nummer 5 Beste Landal Vakantiepark van Nederland

En last but not least in de top 5 van beste Landal parken van Nederland: Landal Amerongse Berg. Vanuit dit park heb je directe toegang tot Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, de locatie is dus echt super. Het park heeft 71 vrijstaande sfeervol ingerichte vakantiehuizen. Je kunt hier onder andere vakantiehuizen met een sauna boeken en zelfs huisjes met een bubbelbad op het terras, die je het hele jaar kunt gebruiken. Op het park zelf vind je een overdekt zwembad met kinderbad en Turks Stoombad, een indoorspeelplaats, een leuke buitenspeeltuin, een Adventure Golfbaan en nog veel meer leuks. Nieuw is het kabouterpad, erg leuk om met kinderen op zoek te gaan naar de kabouters!

Landal Amerongse Berg kun je boeken op de website van Landal.

Overzicht beoordelingen Landal Amerongse Berg:
Zoover: 8.5
Tripadvisor: 4,5 uit 5 = cijfer 9
Landal recensies: 8.2
Gemiddelde beoordeling: 8.6

Over deze top 5 van beste Landal parken in Nederland:

  • Op de internationale review-website Tripadvisor kun je maximaal een 5 als cijfer geven, in plaats van een 10. Een ‘4,5’ beoordeling op Tripadvisor heb ik dus bijvoorbeeld omgezet naar het cijfer 9
  • Ik heb alleen Landal Parken opgenomen, dus bijvoorbeeld geen (strand)appartementencomplexen
  • Alleen Parken die, behalve op de website van Landal zelf, ook beoordelingen hebben op Zoover en/of Tripadvisor zijn opgenomen. Dit om zo eerlijk mogelijk te vergelijken
  • Ik werk dit overzicht met de beste Landal Parken in Nederland regelmatig bij, want beoordelingen kunnen natuurlijk veranderen! De laatste update is van 24 augustus 2022
  • Heb je een tip of vraag? Reageer hieronder, stuur me een berichtje via Facebook of mailtje via lieke@reisjager.nl.

Meer tips voor vakantieparken:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *