Overzicht nieuwe vakantieparken in Nederland – update 2023

Ben je op zoek naar een nieuw vakantiepark in Nederland? Ik ben voor je op jacht gegaan en heb 11 nieuwe vakantieparken voor je gevonden! Deze nieuwe parken zijn geopend in 2023 of in 2022. Echt splinternieuw dus!

De nieuwe vakantieparken liggen verspreid door heel Nederland in o.a. Zeeland, in Drenthe en vlakbij zee. Sommige parken zijn zo nieuw, dat ze nog gedeeltelijk in aanbouw zijn. Nog niet alle faciliteiten zijn dan open, maar dan betaal je ook een stuk minder! Er staat op de boekingssites duidelijk vermeld wat er al wel en niet open is.

Kort overzicht nieuwe vakantieparken in Nederland

NrVakantieparkOpening
1Vakantiepark De Weelderik in Hengelo (Gelderland)Juli 2023
2Dormio Resort Nieuwvliet-Bad in Nieuwvliet-Bad (Zeeland)Juli 2023
3Roompot Lakeside Resort Brielle in Zwartewaal (Zuid-Holland)Juli 2023
4Roompot Beach Resort Brouwersdam in Scharendijke (Zeeland)Maart 2023
5Landal Residence Berger Duinen in Schoorl (Noord-Holland)December 2022
6Landal Drentse Lagune in Westerbork (Drenthe)September 2022
7Vakantiepark Heerehof in Schoorl (Noord-Holland)Augustus 2022
8Landal Marina Resort Well in Well (Limburg)Augustus 2022
9Landal Waterresort Blocksyl in Blokzijl (Overijssel)Juli 2022
10Vakantiepark Brinckerduyn in Appelscha (Friesland)Juni 2022
11EuroParcs de IJssel Eilanden in Kampen (Overijssel)April 2022

Nieuwe vakantieparken in Nederland – 2023

1. Vakantiepark De Weelderik in Hengelo (Gelderland)

Nieuw vakantiepark Nederland - De Weelderik in Hengelo Achterhoek - vakantiehuis met zwembad
Keuken in Unbrick One op Nieuw Vakantiepark in de Achterhoek - De Weelderik

Op 31 juli 2023 opende het splinternieuwe vakantiepark De Weelderik in Hengelo haar deuren. Dit park ligt in Hengelo in Gelderland, niet te verwarren met in Overijssel. Hengelo is een klein plaatsje in de mooie Achterhoek (ik woon zelf ook in de Achterhoek en écht, het is hier mooi!). Bij De Weelderik kun je superdeluxe vakantiewoningen huren, met je eigen verwarmde buitenzwembad (hele jaar verwarmd), sauna, luxe BBQ en nog veel meer fijns. Vakantiepark De Weelderik is van dezelfde eigenaar als het luxe vakantiepark Brinckerduyn (staat ook in deze lijst van nieuwe vakantieparken).

Vakantiepark De Weelderik kun je boeken op de website van de Weelderik.

2. Dormio Resort Nieuwvliet-Bad in Nieuwvliet-Bad (Drenthe)

Nieuw vakantiepark - Dormio Resort Nieuwvliet bad - Met wellness
Nieuw vakantiepark - Dormio Resort Nieuwvliet Bad

In juli 2023 opende het splinternieuwe vakantiepark Dormio Resort Nieuwvliet-Bad haar deuren. Dit park ligt vlakbij het strand, je loopt er zo naartoe. Naast zwemmen in de zee, kun je hier ook zwemmen in het buitenzwembad, in het buitenzwembad of zelfs in je eigen privé-zwembad! Je kunt hier namelijk ook ‘poolwoningen‘ boeken met je eigen binnenzwembad. Je plonst dan zo vanuit je keukentafel het zwembad in. Ga je met kinderen op vakantie? Dan zijn de kidswoningen ook heel erg leuk. In dit vakantiehuis vind je allerlei leuke kindervoorzieningen, zoals speelgoed en een bedstede. Ook hebben ze een privé-speeltuin of grenst de tuin aan een gemeenschappelijke, afgesloten speeltuin die je deelt met maar een paar andere kidswoningen.

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad kun je boeken bij Dormio.

3. Roompot Lakeside Resort Brielle in Zwartewaal (Zuid-Holland)

Roompot Lakeside Resort Brielle - Nieuw vakantiepark 2023 in Zeeland - Bungalow
Nieuw vakantiepark 2023 - Roompot Lakeside Resort Brielle - Vakantiehuis

Ook het Roompot Lakeside Resort Brielle aan het Brielse Meer opende in juli 2023 haar deuren. Dit park is helemaal duurzaam gebouwd en dat merk je ook aan de sfeer: je bent hier echt middenin de natuur. Door de grote ramen in de vakantiehuizen voel je ook binnen dat je binnen in de natuur bent. Het draait in dit park om het Brielse Meer: geniet op het strandje of huur een kano om de omgeving te ontdekken. Ook kun je er heerlijke wandelen of fietsen. Fietsen zijn er ook te huur. En als je ’s avonds geen zin hebt om te koken, reserveer je een tafel in het restaurant.

Het Roompot Lakeside Resort Brielle kun je boeken bij Roompot.

4. Roompot Beach Resort Brouwersdam in Scharendijke (Zeeland)

Roompot Beach Resort Brouwersdam - Nieuw vakantiepark
Roompot Beach Resort Brouwersdam - Nieuwe vakantiepark - Speeltuin

Roompot Beach Resort Brouwerdam heeft haar deuren eind maar 2023 geopend. Echt nog supernieuw dus! Het park heeft (nog) niet zoveel faciliteiten: hier kom je vooral voor de omgeving. Het strand, het Grevelingenmeer en Natuurgebied Kabbelaarsbank. En ook al is er dan nog geen restaurant op het vakantiepark, in de omgeving zijn genoeg gezellige restaurants en winkels te vinden (op loopafstand)! Slapen kan hier in verschillende soorten lodges: van wellnesslodge tot babylodge of zelfs een grote family lodge met een Playstation 5!

Het Roompot Beach Resort Brouwersdam kun je boeken bij Roompot.

Nieuwe vakantieparken in Nederland – 2022

5. Landal Residence Berger Duinen in Schoorl (Noord-Holland)

Landal Residence Berger Duinen - Nieuw vakantiepark vlakbij zee
Landal Residence Berger Duinen - Nieuw vakantiepark - Geopend december 2022

Wauw, wat een rust. Landal Residence Berger Duinen is een kleinschalig park met maar 14 huisjes, dat in december 2022 is geopend.. En het park wordt ook nog eens omringd door de duinen en natuur. Je komt hier dan ook vooral voor de mooie omgeving: wandelen, fietsen of zwemmen in zee. In Schoorl kun je bovendien lekker uit eten of natuurlijk boodschappen doen om zelf wat lekkers te maken in je huisje. Die huisjes zijn namelijk erg comfortabel; daar wil je wel graag zijn! De extra luxe huisjes hebben een sauna én een overdekte veranda met een houtkachel. Hier plof je lekker neer op je loungeset na een actieve dag!

Landal Residence Berger Duinen kun je boeken bij Landal.

6. Landal Drentse Lagune in Westerbork (Drenthe)

Nieuw vakantiepark - Landal Drentse Lagune - Strandje Copyright Reisjager
Nieuw vakantiepark in Drenthe - Vakantiehuis - Landal Drentse Lagune - CR Reisjager

Landal Vakantiepark Drentse Lagune is een nieuw vakantiepark in de natuur in Drenthe. Dit park opende in september 2022 haar deuren voor de eerste gasten! Ik ben er zelf in oktober 2022 geweest en het is echt een heerlijke plek, middenin de natuur en aan het water. Zo fijn, die frisse lucht! Er komen een zwembad, een restaurant en een indoor speeltuin, maar die zijn nog niet af. Bij Landal Drentse Lagune boek je luxe vakantiehuisjes met een eigen strand, direct aan de lagune. Er zijn ook luxe huisjes met een sauna en een Kamado Barbecue.

Landal Drentse Lagune kun je boeken bij Landal.

7. Vakantiepark Heerehof in Schoorl (Noord-Holland)

Vakantiepark Heerehof - Nieuw vakantiepark in Nederland - Kleinschalig
Vakantiepark Heerehof - Kleinschalig nieuw vakantiepark in Nederland

Net zoals Landal Residence Berger Duinen is ook Vakantiepark Heerehof een kleinschalig en nieuw vakantiepark in Schoorl. Er zijn 12 duinlodges, die duurzaam gebouwd zijn. Je kunt verschillende typen boeken: met een open haard, of met een kamado barbecue of met een lekkere zonnige ligging. Op een kwartiertje fietsen ligt het strand van Schoorl. Hier is het strand nog niet zo druk als in bijvoorbeeld Scheveningen, dus dit nieuwe vakantiepark is ook zeker een aanrader voor de zomervakantie!

Vakantiepark Heerehof kun je boeken op de website van Vakantiepark Heerehof.

8. Landal Marina Resort Well in Well (Limburg)

Landal Marina Resort Well - Nieuwe Landal Vakantiepark Nederland-2
Nieuwe vakantiepark Nederland - Landal Marina Resort Well

Landal Marina Resort Well ligt direct aan het Leukermeer in Noord-Limburg. Dit gloednieuwe vakantiepark opende haar deuren in augustus 2022. Je kunt op dit park zwemmen in het Leukermeer, maar ook in het buitenzwembad. Als het wat minder mooi weer is, is er ook een leuk binnenzwembad. Dit nieuwe vakantiepark is ook perfect voor kinderen, zo zijn er een animatieteam, een speeltuin en een kinderbad.

Landal Marina Resort Well kun je boeken bij Landal.

9. Landal Waterresort Blocksyl in Blokzijl (Overijssel)

Landal Waterresort Blocksyl - Nieuw vakantiepark Nederland-2
Landal Waterresort Blocksyl - Nieuw vakantiepark - Vakantiehuizen-2

Genieten vanaf het terras van je nieuwe vakantiehuis aan het water. Dat kan bij het nieuwe Waterresort Blocksyl, dat helemaal omringd is door water! Je kunt hier een sloep huren en naar Giethoorn varen, of met de kano op pad. Het centrum van Blokzijl ligt op loopafstand, leuk als je uit eten wilt. Het park heeft niet zoveel faciliteiten: je komt hier vooral voor de waterrijke omgeving. Wel is er voor de kinderen een leuke speeltuin.

Landal Waterresort Blocksyl kun je boeken bij Landal.

10. Vakantiepark Brinckerduyn in Appelscha (Friesland)

Nieuw vakantiepark in Nederland - Brinckerduyn - Vakantiehuis met sauna en zwembad
Nieuw vakantiepark - Vakantiepark Brinckerduyn - bovenaanzicht

Het nieuwe vakantiepark Brinckerduyn opende haar deuren in de zomer van 2022. Een aanrader als je een nieuw vakantiepark zoekt met lekkere luxe huisjes! Je kunt hier namelijk vakantiehuizen boeken met een verwarmd buitenzwembad en een sauna. En heb je toch zin om een keer je huisje uit te gaan? Dan vind je op het park o.a. een padelbaan en een yogatuin. Voor kinderen is er een een leuke speeltuin met waterspeeltuin.

Vakantiepark Brinckerduyn kun je boeken op de website van Vakantiepark Brinckerduyn.

11. EuroParcs de IJssel Eilanden in Kampen (Overijssel)

Europarcs de Ijssel Eilanden - Nieuw vakantiepark in Nederland - bovenaanzicht
Europarcs de Ijssel Eilanden - Nieuw vakantiepark in Nederland - speeltuin

EuroParcs de IJssel Eilanden ligt aan het Reevemeer, vlakbij Kampen Dit nieuwe vakantiepark opende haar deuren in april 2022 en heet natuurlijk niet voor niets ‘De IJssel Eilanden’: het ligt op het knooppunt van o.a. de IJssel en de Randmeren. En je vindt hier heel veel kleine natuur-eilandjes. Huur een bootje en ga op ontdekkingstocht! Natuurlijk kun je in het meer op het park ook zwemmen. Voor de kinderen is er een leuke natuurspeeltuin, een animatieteam én zijn er echte alpaca’s!

EuroParcs de IJssel Eilanden kun je boeken bij EuroParcs.

Extra tip voor een nieuw vakantiepark

Extra tip: Mooi Twente Lodges in Markelo (Overijssel)

Mooi Twente Lodges - Nieuw vakantiepark Nederland - Wellness huisje
Nieuw vakantiepark Nederland - Mooi Twente Lodges - Speeltuin-2

Mooi Twente Lodges is een vrij nieuw kleinschalig vakantiepark in Twente. Je kunt hier alleen maar luxe vakantiehuisjes met eigen wellness boeken. Ik ben hier zelf in juli 2022 geweest en vind het een echte aanrader! Daarom zet ik deze tip toch in dit lijstje, ook al is het ‘al’ in de zomer van 2022 geopend. Als gast van Mooi Twente Lodges kun je ook gebruikmaken van de faciliteiten van de naastgelegen camping. Hier vind je o.a. een buitenzwembad met kinderbad, een grote speeltuin en een restaurant met terras. Maar om eerlijk te zijn: wij kwamen hier vooral voor de fijne huisjes met het grote bubbelbad op het terras. Genieten!

Mooi Twente Lodges kun je boeken op de website van Mooi Twente Lodges en bij Booking.com.

Meer nieuwe vakantieparken

Wil je nog meer nieuwe vakantieparken zien? Check alle nieuwe vakantieparken van Roompot en alle nieuwe vakantieparken van Landal.
Tip: check ook eens mijn tips voor de mooiste luxe vakantieparken in Nederland.

Ik werk dit overzicht met 11 tips voor nieuwe vakantieparken af en toe bij. Want natuurlijk komen er telkens nieuwe vakantieparken bij! Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Heb je een tip of vraag? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: