8x de leukste boomhut overnachtingen in Nederland

Zoek je een overnachting in een boomhut in Nederland? Ik heb de 8 leukste boomhut overnachtingen voor je op een rij gezet! Wat dacht je bijvoorbeeld van een boomhut met glijbaan of een luxe boomhut overnachting met een whirlpool in de badkamer? De boomhutten kun je boeken voor een overnachting door heel Nederland: onder andere in Overijssel, bij de Efteling en bij Safari Resort Beekse Bergen.

Boomhutten met glijbaan:

1. Tree house met glijbaan op Landal Miggelenberg in Hoenderloo – Gelderland

Boomhut met glijbaan op Landal Miggelenberg - type Tree House

Hoe leuk is dit: bij Landal Miggelenberg kun je in een boomhut met glijbaan overnachten! De tree house (type 4CTH) heeft twee slaapkamers en een badkamer en is geschikt voor 4 personen. De inrichting is in unieke boomhutstijl en van alle gemakken voorzien. Vanaf het terras van je boomhut roetsj je zo naar beneden in de glijbaan.

De tree house kun je boeken op de website van Landal Miggelenberg.

2. Boomhut Koekoek op Vakantiepark Dierenbos in Vinkel – Noord-Brabant

Boomhut met glijbaan - overnachting bij Vakantiepark Dierenbos in Brabant - Type Boomhut koekoek

De boomhut Koekoek op Vakantiepark Dierenbos is niet superdeluxe, maar wel erg leuk! Vanaf de je boomhut glij je zo met de glijbaan naar beneden. De boomhut is geschikt voor 4 personen en heeft 2 stapelbedden, een klein keukentje, een eetgedeelte en een groot terras. In een apart gebouw heb je een eigen douche en toilet. Ook leuk: bij je verblijf op Vakantiepark Dierenbos is ook je toegang tot Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en ZooParc inbegrepen.

Boomhut Koekoek kun je boeken op de website van Vakantiepark Dierenbos.

Luxe boomhut overnachtingen:

3. Boomhut XXL met hot tub op Europarcs Ruinen in Ruinen – Drenthe

Luxe boomhut met hot tub in Drenthe - Europarcs Ruinen

De boomhut XXL op Europarcs Ruinen is een luxe boomhut voor 6 personen mét een hot tub op je hoge terras. In de boomhut vind je een keuken (mét vaatwasser) en een badkamer. Als je vanuit de rust in de boomhut even de drukte op wilt zoeken, dan kun je een hapje eten in het restaurant. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: van zwembad tot indoor speeltuin, minigolf, speeltuinen en kinderboerderij.

De Boomhut XXL kun je boeken bij Europarcs.

4. Boomhut op Familiecamping de Vossenburcht in IJhorst – Overijssel

Boomhut overnachting bij Vakantiepark de Vossenburcht

De boomhut op Familiecamping de Vossenburcht in IJhorst is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals een badkamer. Je kunt met 5 personen in de boomhut overnachten en gratis gebruikmaken van alle leuke faciliteiten van de camping, zoals het verwarmde buitenzwembad.

Deze boomhut overnachting kun je boeken op de website van Familiecamping de Vossenburcht.

5. Boomhut Boomzicht op Efteling Vakantiepark Loonsche Land in Noord-Brabant

Boomzicht kamer boomhut overnachting bij de Efteling - Vakantiepark Loonsche Zand

Magisch overnachten kun je in de 4- en 6-persoons boomhutten op Efteling Vakantiepark Loonsche Zand. De boomhutten hebben een fijne badkamer. Er is geen keukentje, maar je kunt wel je eigen koffie (Nespresso-apparaat) en thee zetten én je ontbijt in hotelrestaurant de Proeftuyn is inbegrepen. Vakaniepark Loonsche Zand hoort bij de Efteling, dat op 15 minuten lopen ligt en waar je gratis onbeperkt toegang toe hebt tijdens je verblijf.

De boomhutten kun je boeken op de website van de Efteling.

6. Boomhut op Vakantiepark Drouwenerzand in Drouwen – Drenthe

Boomhut overnachting op Vakantiepark Drouwenerzand in Drenthe

Op Vakantiepark Drouwenerzand kun je een hele leuke luxe boomhut overnachting boeken! De 6-persoons boomhutten zijn erg mooi en luxe ingericht en er staat bij aankomst een ontbijtpakket voor je klaar. Toegang tot attractiepark Drouwenerzand is ook inbegrepen, een leuk park voor de wat kleinere kinderen.

Deze boomhut overnachting kun je boeken op de website van Vakantiepark Drouwenerzand.

7. Boomhut op Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek – Noord-Brabant

Boomhut overnachting op Safari Resort Beekse Bergen

De boomhutten op Safari Resort Beekse bergen hebben een wel heel bijzonder uitzicht: je kijkt namelijk uit over het water en de savanne, misschien zie je als je wakker wordt wel zebra’s lopen! De boomhutten zijn geschikt voor 6 personen en hebben onder andere 3 slaapkamers en een badkamer. Toegang tot o.a. Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse bergen zijn inbegrepen en ook kun je gratis gebruik maken van faciliteiten van het Safari Resort zoals het zwembad en de indoor speeltuin.

De boomhutten boek je op de website van de Beekse Bergen.

8. Boomhut op Vakantiepark Mölke in Zuna – Overijssel

Overnachten in een boomhut op Vakantiepark Mölke in Overijssel

Op Vakantiepark Mölke kun je een boomhut boeken aan de rivier de Regge. De boomhut is geschikt voor 5 personen en heeft o.a. twee slaapkamers, een keuken en een badkamer. Op Vakantiepark Mölke is ook genoeg te doen, zo zijn er onder andere een binnenzwembad, bowlingbanen en een binnenspeeltuin.

De boomhut kun je boeken op de website van Vakantiepark Mölke.

Meer tips voor een boomhut overnachting

Soms worden er nieuwe boomhutten getimmerd in Nederland. Ik werk dit overzicht met de leukste boomhutovernachtingen dan ook regelmatig bij. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg Reisjager dan via Facebook. Heb je een tip of vraag? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Tip: check ook eens deze boomhut met hot tub in Ruinen en deze boomhut in Grolloo, bekend van het tv-programma Boomhut Battle!

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: