5x overnachten in een kasteel in Nederland: de mooiste kasteelhotels

Wil jij overnachten in een echt kasteel? Ik ben voor je op jacht geweest en heb vijf kasteelhotels in Nederland op een rij gezet, waar je ook echt kunt slapen in het kasteel zelf. Je slaapt dan dus niet in een bijgebouw, maar waant je een echte kasteelheer of kasteelvrouw in het kasteelhotel zelf.

Een overnachting in een kasteel is niet alleen heel romantisch, maar ook uniek en bijzonder. Perfect voor een huwelijksaanzoek, een jubileum of een uniek weekendje weg.

3x bijzonder overnachten in een kasteel in Limburg

1. Hotel Kasteel Doenrade**** in Doenrade – Limburg

Slapen in kasteel Doenrade in Nederland - kasteelhotel
Kasteelhotel in Nederland - Kasteel Doenrade

Wil jij overnachten in een prachtig historisch kasteel in Limburg? Dan is Hotel Kasteel Doenrade echt iets voor jou! Dit kasteelhotel heeft 20 comfortabele kamers en een erg mooi kasteelrestaurant. Je kunt hier dan ook heerlijke culinaire kasteelarrangementen reserveren!

Hotel Kasteel Doenrade kun je boeken bij Booking.com.

2. Hotel Kasteel Terworm**** in Heerlen – Limburg

Kasteelhotel in Nederland - Hotel Kasteel Terworm
Kasteelhotel in Nederland - Hotel Kasteel Terworm

Hotel Kasteel Terworm in Heerlen is een 14e eeuws kasteel met een pachthoeve. Je kunt hier slapen in prachtige kasteelkamers in het kasteel zelf of in mooie kamers of suites in de pachthoeve. Je kunt gratis gebruik maken van de wellness en het zwembad van Van der Valk Heerlen, dat op 500 meter afstand ligt.

Hotel Kasteel Terworm kun je boeken bij Booking.com.

3. Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals – Limburg

Slapen in luxe kasteelkamer - hotel kasteel Bloemendal

Hotel Kasteel Bloemendal is een heerlijk luxe kasteelhotel, waar je kunt slapen in prachtige kasteelkamers. De luxe kasteelkamers liggen in het historische kasteel, de comfortkamers in een zijvleugel van het kasteel. Mijn ouders verbleven hier in 2022 en waren erg enthousiast (zij maakten de foto waarop je het kasteel ziet). De omgeving is erg mooi; je kunt de natuur intrekken of steden zoals Maastricht, Luik en Aken ontdekken!

Hotel Kasteel Bloemendal kun je boeken bij Booking.com.

Nog 2 tips voor bijzondere kasteelovernachtingen in Nederland:

4. Châteauhotel de Havixhorst**** in de Schiphorst – Drenthe

Overnachten in een kasteel in Nederland - Chateauhotel de Havixhorst
Kasteelhotel in Nederland - Chateauhotel de Havixhorst

In het prachtige kasteel Châteauhotel de Havixhorst kun je slapen in één van de prachtige ingerichte en luxe 13 kamers en suites met hoge plafonds. In het exclusieve restaurant in de wijnkelder wordt biologisch en lokaal eten geserveerd. Zo geniet je van kruiden uit eigen kasteeltuin en kaas van kaasboerderijen uit de buurt.

Châteauhotel de Havixhorst kun je boeken bij Booking.com.

5. Kasteel de Wittenburg**** in Wassenaar – Zuid-Holland

Kasteel de Wittenburg - Overnachten in een kasteel in Nederland
Kasteel de Wittenburg in Wassenaar - Overnachten in een kasteel in Nederland

Kasteel de Wittenburg is een heel mooi romantisch kasteel in Wassenaar met een intieme en luxe sfeer. Je kunt hier in luxe hotelkamers en suites overnachten ook met bubbelbad. Kasteel de Wittenburg ligt op een prachtige locatie in de natuur, op 5km van Den Haag en op 5km van het strand.

Een overnachting bij Kasteel de Wittenburg kun je boeken op Booking.com.

Meer tips voor een kasteel hotel

Ik werk dit overzicht af en toe bij en voeg nieuwe kasteelhotels toe. Bijvoorbeeld als een kasteel verbouwd wordt tot hotel en nieuw opent. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg Reisjager dan via Facebook. Heb je een tip of vraag? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl

Check ook eens mijn tips voor kasteelhotels in Duitsland en kloosterhotels in Nederland.

Nog meer leuke tips:

Over de schrijver van dit artikel: