15x de mooiste huisjes aan het water

Zoek je een huisje aan het water? Ik heb de 15 beste tips voor huisjes aan het water in Nederland voor je op een rij gezet! Van huisjes op een privé-eilandje, tot luxe huisjes met een eigen strand of hot tub en bijzondere havenhuisjes op het water.

5x Huisjes aan het water op een eilandje

In Nederland zijn veel kleine eilandjes te vinden, bijvoorbeeld in de Vinkeveense Plassen. De vijf huisjes hieronder liggen op zo’n klein eilandje.

1. Tiny House op een privé-eiland in de Vinkeveense Plassen – 4 -7 personen

Huisje aan het water - Island Life in Vinkeveen

Op een privé-eiland van 400m2 in de Vinkeveense Plassen vind je een fijn tiny house met daarnaast een bell tent.  Beide heb je tijdens de vakantie voor jezelf. Overal waar je kijkt is water. Je wordt door de eigenaren naar het eilandje gebracht en tegen betaling kun je zelf een bootje bijhuren.

Deze tiny house aan het water kun je boeken bij Natuurhuisje.

2. Houten Cabin op een eilandje in Rotterdam – 4 personen

Huisje aan het water op een eiland in Rotterdam

Met de waterfiets naar je eigen eilandje, het kan bij dit natuurhuisje in Rotterdam. Een bijzondere locatie: in de natuur, maar toch niet ver van het centrum van Rotterdam. Ook ideaal om de drukte met de rust te combineren.

Deze houten cabin kun je boeken bij Natuurhuisje.

3. Zelfvoorzienend vakantiehuis op eilandje in Friesland – 5 personen

Natuurhuisje aan het water in Warten

In Friesland, ver weg van de drukte, ligt dit fijne natuurhuisje op een eilandje. Volledig duurzaam en zelfvoorzienend, je bent hier echt onderdeel van de natuur. Toch kom je aan comfort niets te kort, met een luxe inrichting en een grote woonkamer met fantastisch uitzicht. Je kunt alleen met een boot bij dit huisje komen (inbegrepen).

Dit vakantiehuis aan het water kun je boeken bij Natuurhuisje.

4. Drijvend natuurhuisje aan een eiland op de Vinkeveense Plassen – 4 personen

Natuurhuisje aan het water in Vinkeveen

Dit bijzondere drijvende natuurhuisje ligt aan een eiland op de Vinkeveense Plassen. Eigenlijk een soort moderne woonboot. Je kunt hier alleen komen met een bootje, overal om je heen is water.

Dit drijvende natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

5. Huisje met hot tub aan de Vinkeveense Plassen – 4 personen

Luxe huisje in Vinkeveen

Bij dit huisje aan het water zul je je zeker niet vervelen. Dit huisje ligt namelijk op een eilandje in de Vinkeveense plassen. Je duikt zo het heldere zwemwater in! Ook kun je gratis gebruik maken van de sloep, het SUP-board en de kano. En voor nog meer ontspanning geniet je van de hot tub. Een hele fijne optie als je een luxe huisje op een privé-eilandje in Nederland zoekt.

Dit huisje met hot tub kun je boeken bij Natuurhuisje.

3x Fijne natuurhuisjes aan het water – midden in de natuur

Zoek je een huisje aan het water, waarbij je echt in de natuur kunt ontspannen? Hieronder vind je drie tips voor fijne natuurhuisjes aan het water.

6. Tiny house met hot tub aan het water in Bergschenhoek – 2 personen

Natuurhuisje aan het water met hot tub in Bergschenhoek

Niet superdeluxe, maar wel heel romantisch: deze tiny house ‘tube’ aan het water. Comfortabel met een airco en een fijn tweepersoonsbed. Wel moet je een paar passen zetten voor om te douchen, je privé badkamer ligt op 5 meter. Extra fijn is de houtgestookte houttub, om te genieten van lange avonden in de natuur.

Deze tiny house aan het water met hot tub kun je boeken bij Natuurhuisje.

7. Houten cabin aan het water in Drenthe – 2 personen

Natuurhuisje aan het water in Odoornerveen

Terug naar de natuur en echt genieten van het water. In deze houten cabin op Landgoed Hendriksveen kom je helemaal tot rust. De cabin heeft geen eigen sanitair, dit ligt in een ander gebouw en deel je met de natuurkampeerders. Wel is het sanitair modern met veel oog voor detail en natuurlijk schoon. Als je in de houten cabin overnacht, kun je gratis de kano, de roeiboot en het vlot gebruiken.

Deze houten cabin aan het water kun je boeken bij Natuurhuisje.

8. Natuurhuisje met bad op veranda en kano aan de Maarsseveense plassen – 3/4 personen

Natuurhuisje aan het water met buitenbad aan de Maarsseveense Plassen

Een heerlijk natuurhuisje aan de Maarsseveense plassen met een heerlijke veranda. Dit huisje aan het water is ook leuk met kinderen: staat een trampoline. En een rondje met de eigen kano is natuurlijk leuk voor alle leeftijden! Zin om te ontspannen na een actieve dag? Op de veranda staat een buitenbad op pootjes.

Dit natuurhuisje aan het water kun je boeken bij Natuurhuisje.

4x Luxe huisjes aan het water

Hou je van water, maar ook van luxe? Check dan deze vier tips voor luxe vakantiehuizen aan het water. Bijvoorbeeld met een bubbelbad, een buitenbad of lekker nieuw.

9. Huisjes met eigen strand op Vakantiepark de Drentse Lagune – 4-8 personen

Huisje aan het water met strand - Landal Drentse Lagune

De luxe huizen van Vakantiepark de Drentse Lagune zijn niet te vergelijken met een basic natuurhuisje. Je bent hier minder onderdeel van de natuur, maar geniet des te meer van de luxe. En natuurlijk van het water. Je kunt hier namelijk zelfs huizen boeken met een eigen strandje, direct aan het recreatiemeer dus.

De vakantiehuizen aan het water bij Vakantiepark de Drentse Lagune kun je boeken bij Landal.

10. Duurzame huisjes aan het water op Roompot ECO Resort Grevelingenstrand – 4 personen

Huisje aan het water Roompot ECO Resort Grevelingenstrand

Roompot ECO Resort Grevelingenstrand is een duurzaam klein vakantieparkje aan het Grevelingenmeer. Ecolodges zijn duurzaam gebouwd en sfeervol ingericht met veel natuurmaterialen. Geniet vanaf je eigen terras van het water, misschien zie je nog wel zeehonden voorbij komen..

Roompot ECO Resort Grevelingenstrand kun je boeken bij Roompot.

11. Natuurhuisje met bubbelbad met uitzicht op het water in Lekkerkerk – 2 personen

Luxe huisje aan het water in Lekkerkerk

Ideaal voor een romantisch weekendje, dit natuurhuisje met wellness. Geniet van de sauna, de stoomdouche en natuurlijk van het bubbelbad met uitzicht op het water. Hier kom je samen echt tot rust.

Dit natuurhuisje met wellness aan het water kun je boeken bij Natuurhuisje.

12. Watervilla’s met bad op terras bij Haven Lake Village in Kortenhoef– 4 personen

Haven Lake Village - Luxe huisje aan het water met buitenbad

Bij Haven Lake Village kun je vier luxe en duurzame watervilla’s huren in een jachthaven, vlakbij de Loosdrechtse Plassen. De watervilla’s zijn heel sfeervol ingericht en hebben een groot buitenterras. Op dat buitenterras vind je ook nog eens een heerlijk buitenbad.

De watervilla’s van Haven Lake Village kun je boeken bij Booking.com.

3x Bijzondere huisjes aan het water

De laatste drie tips zijn voor bijzondere huisjes op het water. Bijvoorbeeld een huisje in de haven of een bijzonder drijvend tiny house.

13. Watervilla in Oostknollendam in de Zaanstreek – 6 personen

Duurzame watervilla in Oostknollendam - Vakantiehuis aan het water

In de Zaanstreek ligt deze luxe watervilla – of woonboot, net hoe je het wilt noemen. Een fantastisch ingericht en nieuw verblijf met veel oog voor detail. Je geniet hier van de natuur en het water, maar staat ook binnen 20 minuten in Amsterdam.

Deze watervilla kun je boeken bij Natuurhuisje.

14. Modern Tiny House op het water in Andijk – 3/4 personen

Tiny Float Andijk - Luxe huisje aan het water

In de haven van het Andijk ligt Tiny Float Andijk. Een drijvend tiny house op het IJsselmeer met een bijzondere architectuur. De Tiny Float ligt op een geweldige locatie: een topper als je een huisje aan het water zoekt!

Tiny Float Andijk kun je boeken bij Booking.com.

15. Havenhuisjes bij Zwier aan de Vinkeveense Plassen – 2/3 personen

Havenhuisjes Zwier - Huisjes aan het water

Bij Zwier aan de Vinkeveense Plassen kom je echt tot rust. Je geniet hier van het buiten zijn, de sfeervol ingerichte accommodaties en het even weg zijn van de drukte. Je gaat helemaal opgeladen weer naar huis. Bij Zwier kun je verschillende soorten huisjes boeken, waarbij de Havenhuisjes mijn favoriet zijn. Ook kun je hier overnachten op een boot of op een eilandje.

De havenhuisjes bij Zwier kun je boeken op de website van Zwier.

Meer tips voor vakantiehuisjes aan het water:

Heb jij een tip voor een huisje aan het water dat eigenlijk echt in dit overzicht hoort? Stuur me een berichtje via Facebook, Instagram of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor de leukste vakantieparken aan het water en vakantiehuizen met een eigen sloep.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: