6x de mooiste boutique hotels op Texel

Zoek je een boutique hotel op Texel? Een fijn en luxe hotel, met een persoonlijke sfeer? Met mooi ingerichte kamers met veel aandacht voor hotel? Ik heb hieronder 6 tips voor een boutique hotel op Texel voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk fijne adresjes voor een vakantie naar Texel, met minimaal een 9,0 beoordeling.

Mooie en luxe boutique hotels op Texel

1. Op Oost Suites in Oosterend op Texel

B&B Texel Op Oost in Oosterend op Texel - Bed & Breakfast Texel
Badkamer Op Oost Suites - Boutique hotel Texel

Op nummer 1 in dit overzicht van de mooiste boutique hotels op Texel: Op Oost Suites & Restaurant het Kook Atelier in het plaatsje Oost, bij Oosterend. Dit prachtige boutique hotel op Texel ligt vlakbij de zee. Je hoeft namelijk maar 150 meter te lopen naar de Waddenzee. Aan deze kant van het eiland vind je geen grote stranden, maar wel oesterrotsen waar je zelf oesters kunt vinden bij laagwater.

Het boutique hotel zelf is ook een heel fijne plek op Texel. De eigenaren hebben de voormalige boerenhoeve omgebouwd tot een prachtige accommodatie met een luxe restaurant. De kamers van Op Oost zijn sfeervol en luxe ingericht, in strandtinten. Aan alles is gedacht: van goede koffie tot lekkere shampoo op de kamer. Je voelt je hier echt welkom. Als je aankomt staat de verwarming op de kamer al lekker aan en het ruikt er heerlijk. En ik kan het weten, want ik heb hier zelf ook overnacht.

Ook het uitzicht vanuit Op Oost is fantastisch Je kijkt uit over de weides en ziet de dijk liggen. Ook de tuin is idyllisch: er scharrelen pauwen rond en er is een pluktuin. Kortom: een topper als je een boutique hotel op Texel zoekt. Het hotel valt dan ook niet voor niets onder ‘small luxury hotels of the world’.

Op Oost Suites kun je boeken op de website van Op Oost.

2. Boutique Hotel Texel in De Cocksdorp op Texel

Boutique Hotel Texel De Cocksdorp - Luxe hotel Texel

Boutique hotel Texel is een bekend boutique hotel op Texel. Een fijne plek om te verblijven, op zo’n 2km van de zee. Je kunt hier fietsen huren, dus dan ben je er echt zo! Boutique hotel Texel heeft onder andere een verwarmd binnenzwembad, een sauna en een stoombad. Liefhebbers kunnen hier ook yogalessen volgen. De gemiddelde beoordeling is een 9,0.

Boutique Hotel Texel kun je boeken bij Booking.com.

3. Just Texel Suites & Apartments in Den Burg op Texel

Just Texel Suites Apartments - Boutique hotel Texel

Wat een plaatje, deze luxe suites op Texel! Just Texel Suites & Apartments is een luxe boutique accommodatie vlakbij het centrum van Den Burg. Je kunt hier o.a. in een luxe suite met sauna verblijven. De Rituals producten staan voor je klaar! De gemiddelde beoordeling is een 9,4: top dus.

Just Texel Suites & Apartments kun je boeken bij Booking.com.

4. Boutique hotel de Smulpot in Den Burg op Texel

Boutique hotel de Smulpot - Boetiekhotel Texel

Middenin het gezellige centrum van Den Burg ligt Boutique Hotel de Smulpot. Een kleinschalig boutique hotel met een gezellig restaurant in bistrostijl. De kamers zijn mooi ingericht en in de badkamer staan Rituals producten voor je klaar. De gemiddelde beoordeling is een 9,2.

Boutique Hotel de Smulpot kun je boeken op Booking.com.

5. Texel Suites in Oudeschild op Texel

Texel suites - Boutique Hotel op Texel

Texel Suites is een kleinschalig en luxe hotel op Texel met 4-sterren. Dit boutique hotel ligt in de haven op Oudeschild en je kunt hier slapen in luxe hotelkamers met zeezicht. Ook een aanrader als je met kinderen naar Texel gaat, want je kunt hier ook grotere suites boeken. De gemiddelde beoordeling is een 9,1.

Texel Suites kun je boeken op Booking.com.

6. Nieuw Leven in Den Burg op Texel

Nieuw leven - Boutique hotel op Texel

Nieuw Leven Texel is een fijn boutique hotel op een rustige locatie. Je kunt hier genieten van de prachtige kamers, die je ook met bubbelbad en sauna kunt boeken! Het hotel is gebouwd in Texelse stijl en ze hebben hier echt aan alle details gedacht. De gemiddelde beoordeling is dan ook niet voor niets een 9,2.

Nieuw Leven kun je boeken bij Booking.com.


Extra tips voor boutique accommodaties op Texel

Tip: op de Waddeneilanden kun je ook verblijven in luxe glampingtenten. Check mijn overzicht met tips voor glamping op de Waddeneilanden, o.a. op Texel.

Heb jij  een tip voor fantastisch boutique hotel op Texel dat eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: