Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden

Zoek je een bijzondere overnachting op de Waddeneilanden? Ik heb 6 tips voor bijzondere accommodaties op Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog voor je op een rij gezet. Zo kun je op Texel slapen in een Yurt en op Ameland in een kerkje. Van luxe overnachting tot back to basic: voor ieder wat wils.

Bijzonder overnachten op Ameland

1. Slapen in een kerk bij Nobel kerksuites in Ballum – Ameland

Bijzonder overnachten Ameland - Nobel Suites - Slapeni n een kerk

Het kerkje in Ballum is niet meer in dienst als kerkje. Het kerkje is opgesplitst in de lengte, waardoor er nu twee luxe suites gevestigd zijn. De suites horen bij het vier-sterren Nobel hotel, dat tegenover de kerk ligt.

De kerksuites van het Nobel hotel kun je op twee verschillende manieren boeken bij Booking.com: Nobel hotel (kies voor appartement met 3 slaapkamers) en Nobel Suites.

Bijzonder overnachten op Texel

2. Slapen in een Yurt op Texel

Bijzonder overnachten Texel - Texel Yurts

Slapen in een authentieke Mongoolse yurt: het kan op Texel. Een yurt is een ruime nomadentent met een bijzondere sfeer. Je kunt hier ook goed in het voorjaar of najaar in overnachten, want er een is een fijne houtkachel. De yurts liggen vlakbij de duinen in het zuiden van Texel.

De Mongoolse Yurts op Texel kun je boeken op texel.net (VVV Texel).

3. Overnachten in een pipowagen op Texel

Bijzonder overnachten Waddeneilanden - Pipowagen op Texel

Altijd al eens willen slapen in een echte pipowagen? Op Texel kun je slapen in een bijzondere pipowagen. Geen luxe, wél een bijzondere ervaring. In de pipowagen is een kleine houtkachel, dus het is ook mogelijk om hier te overnachten als het wat kouder is. Het is dan alleen wel wat kouder op de wc, want het privé-sanitair zo’n 70 meter afstand van de pipowagen en is niet verwarmd. De pipowagen ligt in de weilanden, op het erf van een boerderij, met veel privacy. Een hele leuke optie als je bijzonder wilt overnachten op Texel.

De pipowagen op Texel kun je boeken bij Natuurhuisje.

Bijzonder overnachten op Terschelling

4. Glamping bij Boerenbed de Zeekraal op Terschelling

Bijzonder overnachten Terschelling - Boerenbed de Zeekraal

Slapen tussen de schapen kan bij Boerderij de Zeekraal op Terschelling. Je kunt hier slapen in luxe BoerenBed-tenten met een privédouche: glamping op de boerderij dus! De boerderij heeft 250 Friese melkschapen rondlopen, die twee keer per dag worden gemolken. Je kunt hier dan ook lekkere schapenkaas en schapenroomijs proeven! Ook voor de kinderen is er genoeg te doen in de speelschuur.

Boerenbed de Zeekraal kun je boeken bij Boerenbed.

5. Overnachten in een Tipi-tent in West-Terschelling

Bijzonder overnachten op Terschelling - Tipi Halfweg

In West-Terschelling kun je slapen in Tipi-tenten op de actieve schapen- en koeienboerderij Halfweg. De tipitenten zijn geschikt voor 4 personen en op een paar meter van je tent kun je gebruikmaken van je privé-sanitair. Een leuke optie als je een bijzondere overnachting op Terschelling zoekt!

Tipi Halfweg kun je boeken bij Booking.com.

Bijzonder overnachten op Schiermonnikoog

6. Slapen in een safaritent bij Country Camp de Kooiplaats op Schiermonnikoog

Bijzonder overnachten Schiermonnikoog - Safaritent Country Camping de Kooiplaats

Ook op Schiermonnikoog kun je bijzonder overnachten. Country Camp camping de Kooiplaats is een camping op een melkveebedrijf met 8 luxe safaritenten. De Kooiplaats grenst direct aan een natuurgebied en ligt op een paar honderd meter ligt de Waddenzee. Hier kun je regelmatig zeehonden spotten!

De safaritenten bij Country Camp Camping de Kooiplaats kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor bijzondere overnachtingen op de Waddeneilanden

Ik heb nog meer tips voor bijzondere accommodaties op de Waddeneilanden voor je op een rij gezet. Check bijvoorbeeld mijn tips voor:


Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe tips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. En als je zelf een leuke tip hebt, stuur ‘m dan naar lieke@reisjager.nl of stuur een berichtje via Instagram of Facebook.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *