Home // Vakantietips // Weekendje weg // Weekendje weg Nederland // Bijzonder overnachten // Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden

Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden

Zoek je een bijzondere overnachting op de Waddeneilanden? Ik heb 7 tips voor bijzondere accommodaties op Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog voor je op een rij gezet. Zo kun je op Ameland slapen in een watertoren en op Texel in een Yurt. Van luxe overnachting tot back to basic: voor ieder wat wils.

Bijzonder overnachten op Ameland

Bijzonder overnachten Ameland - Watertorenhotel Nes - Slapen in een watertoren

Op Ameland kun je erg bijzonder overnachten, namelijk in de watertoren van Nes. Een aantal jaren geleden is de watertoren verbouwd tot een hotel met twee luxe suites. Deze suites zijn erg luxe ingericht, met bijvoorbeeld een tweepersoons bubbelbad. En vergeet ook het uitzicht niet! De gemiddelde beoordeling is een 8,4.

Watertorenhotel Nes kun je boeken bij Booking.com.

Bijzonder overnachten Ameland - Nobel Suites - Slapeni n een kerk

Het kerkje in Ballum is niet meer in dienst als kerkje. Het kerkje is opgesplitst in de lengte, waardoor er nu twee luxe suites gevestigd zijn. De suites horen bij het vier-sterren Nobel hotel, dat tegenover de kerk ligt. Het Nobel hotel heeft een 8,8 beoordeling.

De kerksuites van het Nobel hotel kun je op twee verschillende manieren boeken bij Booking.com: Nobel hotel (kies voor appartement met 3 slaapkamers) en Nobel Suites.

Bijzonder overnachten op Texel

Bijzonder overnachten Texel - Texel Yurts

Slapen in een authentieke Mongoolse yurt: het kan op Texel. Een yurt is een ruime nomadentent met een bijzondere sfeer. Je kunt hier ook goed in het voorjaar of najaar in overnachten, want er een is een fijne houtkachel. De yurts liggen vlakbij de duinen in het zuiden van Texel.

De Mongoolse Yurts op Texel kun je boeken op texel.net (VVV Texel).

Bijzonder overnachten op Texel - Pipowagen in het groen

Altijd al eens willen slapen in een echte pipowagen? Op Texel kun je slapen in de fantastische ‘pipowagen in het groen.’ Geen luxe, wél een bijzondere ervaring. Zo slaap je in de bedstee. De pipowagen ligt in het groen, met veel privacy. Een goede optie als je bijzonder wilt overnachten op Texel.

De Pipowagen in het groen kun je boeken op Booking.com.

Bijzonder overnachten op Terschelling

Bijzonder overnachten Terschelling - Boerenbed de Zeekraal

Slapen tussen de schapen kan bij Boerderij de Zeekraal op Terschelling. Je kunt hier slapen in luxe BoerenBed-tenten met een privédouche: glamping op de boerderij dus! De boerderij heeft 250 Friese melkschapen rondlopen, die twee keer per dag worden gemolken. Je kunt hier dan ook lekkere schapenkaas en schapenroomijs proeven! Ook voor de kinderen is er genoeg te doen in de speelschuur.

Boerenbed de Zeekraal kun je boeken bij Boerenbed.

Bijzonder overnachten op Terschelling - Tipi Halfweg

In West-Terschelling kun je slapen in Tipi-tenten op een actieve schapen- en koeienboerderij. De tipitenten zijn geschikt voor 4 personen en op een paar meter van je tent kun je gebruikmaken van je privé-sanitair. Een leuke optie als je een bijzondere overnachting op Terschelling zoekt!

Tipi Halfweg kun je boeken bij Booking.com.

Bijzonder overnachten op Schiermonnikoog

Bijzonder overnachten Schiermonnikoog - Safaritent Country Camping de Kooiplaats

Ook op Schiermonnikoog kun je bijzonder overnachten. Country Camp camping de Kooiplaats is een camping op een melkveebedrijf met 8 luxe safaritenten. De Kooiplaats grens direct aan een natuurgebied en ligt op een paar honderd meter ligt de Waddenzee. Hier kun je misschien wel zeehonden spotten!

De safaritenten bij Country Camp Camping de Kooiplaats kun je boeken bij Booking.com.

Extra tips voor bijzondere overnachtingen op de Waddeneilanden

Ik heb nog meer tips voor accommodaties op de Waddeneilanden voor je op een rij gezet. Check bijvoorbeeld mijn overzicht met tips voor glamping op de Waddeneilanden, boutique hotels op Texel en boutique hotels op Ameland.

Ook interessant voor jou:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.