8x de leukste glampings op de Waddeneilanden

Zoek je een glamping op de Waddeneilanden? Ik heb de leukste glampings op Texel, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog voor je op een rij gezet! Je verblijft in een luxe glampingtent, van alle gemakken voorzien. De glampingtenten zijn op verschillende plekken te vinden: van glamping op een familiecamping op Ameland tot aan een glamping op een schapenboerderij in Terschelling. En het fijnste: bij deze glampings op de Waddeneilanden is de zee nooit ver weg.

Glamping op Texel

1. Camping ’t Woutershok in Den Burg op Texel

Glamping Texel - Safaritent Camping 't Woutershok

Camping ’t Woutershok is een rustige glamping op Texel. Hier staat het genieten van de natuur staat hier voorop. De camping ligt vlakbij de duinen, op 10 minuten fietsen van het strand. Je kunt hier luxe lodgetenten boeken tot maximaal 7 personen en er zijn ook tenten met eigen badkamer.

De glampingtenten bij Camping ’t Woutershok kun je boeken op Texel.net (website van VVV Texel)

2. Landal Camping Sluftervallei in De Cocksdorp – Texel

Glamping Camping Landal Sluftervallei Texel Safaritent

Bij Landal denk je misschien aan bungalowparken, maar wist je dat er ook Landal Campings zijn? Camping Landal Sluftervallei is een apart gedeelte van het vakantiepark met stacaravans, kampeerplekken en safaritenten. In de nieuwe safaritenten van Landal Sluftervallei kun je verblijven met 6 personen en ze hebben een eigen badkamer. Je mag gebruik maken van de faciliteiten van het bungalowpark, zoals het overdekte zwembad, midgetgolfbanen en het animatieprogramma.

De glampingtenten bij Camping Landal Sluftervallei kun je boeken bij Landal Campings.

3. Camping Coogherveld in De Koog – Texel

Glamping Texel - Camping Coogherveld - Safaritent

Camping Coogherveld op Texel is een leuke camping vlakbij het strand. En ook de gezellige plaats de Koog ligt vlakbij (200 meter). De camping  is kleinschalig en heeft een leuke speeltuin voor kinderen. Het is een echte familiecamping! Je kunt hier luxe lodgetenten voor 5 personen boeken met een eigen badkamer.

De glampingtenten bij Camping ’t Coogherveld kun je boeken op Texel.net (website van VVV Texel)

Glamping op Ameland

4. Boerenbed Boerderij Ameland in Hollum – Ameland

Glamping Boerderij Ameland - Boerenbed luxe tent

Boerderij Ameland is een schapen- en paardenhouderij op Ameland met luxe glampingtenten met erg mooi uitzicht. Je verblijft hier in Boerenbed Tenten (type Plus) voor zes personen, met je eigen douche in de tent en een warme privé douche direct naar je tent. Glamping op de boerderij is erg leuk: je kunt knuffelen met de boerderijdieren, spelen op het erf en er worden pizza-avonden georganiseerd.

De glampingtenten bij Boerderij Ameland kun je boeken bij Boerenbed.

5. Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren – Ameland

Glamping Ameland - Vakantiepark Klein Vaarwater - Glampingtent

Vakantiepark Klein Vaarwater is een vakantiepark met veel faciliteiten. Deze glamping op Ameland is ideaal met kinderen! Zo zijn er namelijk een leuk binnenzwembad met glijbaan en kinderbad, maar ook een binnenspeeltuin en een animatieteam. En het is maar 5 minuten fietsen naar het strand! Je kunt hier verschillende soorten luxe safaritenten boeken.

De glampingtenten bij Vakantiepark Klein Vaarwater kun je boeken bij Allcamps en Villatent.

Glamping op Terschelling

6. Boerenbed de Zeekraal in Oosterend – Terschelling

Glamping Boerderij De Zeekraal op Terschelling- Boerenbed luxe tent

Nog zo’n leuke boerderijglamping, maar dan op Terschelling: De Zeekraal. De Zeekraal is een biologische melkschapenhouderij waar je ook heerlijke verse schapenkaas en schapenroomijs kunt krijgen. Bij De Zeekraal kun je met 6 personen slapen in een luxe Heerenboer Tent met toilet en aparte douche, van alle gemakken voorzien.

De glampingtenten bij De Zeekraal kun je boeken bij Boerenbed.

Glamping op Schiermonnikoog

7. Glampingtenten op een rustige plek op Schiermonnikoog

Glamping Schiermonnikoog - Glampingtent via natuurhuisje

Op een rustige plek in Schiermonnikoog staan op het erf van een boerderij twee safaritenten voor acht personen. Middenin de natuur ervaar je hier het boerenleven. Geniet bijvoorbeeld van de verse melk van de boer of help mee met het voeren van de kalfjes. Op een kwartiertje fietsen vind je de zee en het dorp.

Deze safaritenten kun je boeken bij Natuurhuisje.

8. Country Camp de Kooiplaats op Schiermonnikoog

Country Camp Camping de Kooiplaats - Glamping Schiermonnikoog

Country Camp de Kooiplaats is een heerlijke glamping op Schiermonnikoog om helemaal te ontspannen. Op het erf van een melkveeboerderij staan namelijk acht luxe glampingtenten, die van alle gemakken zijn voorzien. Het is ontzettend leuk dat je hier alles mee kunt krijgen van het boerenleven. En als je dat wilt, kun je opgehaald worden in de haven.

De safaritenten van Country Camp de Kooiplaats kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor glampings op de waddeneilanden

Er komen soms nieuwe glampings op de Waddeneilanden bij. Ik werk dit overzicht met glampings op o.a. Texel, Terschelling en Ameland dan ook regelmatig bij. Heb je een tip voor een leuke glamping? Stuur me een berichtje via lieke@reisjager.nl! Je kunt ook een berichtje in mijn Facebookgroep ‘Ik zoek een vakantie’ plaatsen.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *