5x de leukste glampings in de Achterhoek

Zoek je een glamping in de Achterhoek? Check mijn 5 tips voor de leukste glampings in de Achterhoek! De glampings liggen verspreid door de Achterhoek. En de Achterhoek is leuk, kan ik je vertellen! Al ben ik een beetje bevooroordeeld, want ik woon er zelf.. Er is in de Achterhoek meer dan genoeg te doen voor alle leeftijden. Van waterfietsen tot grote binnen- en buitenspeeltuinen, fantastische subtropische zwembaden, interessante musea en natuurlijk de mooie natuur!

Bij alle glampings in dit overzicht kun je overnachten in luxe glampingtenten, bijvoorbeeld in safaritenten met eigen sanitair. De charme van kamperen, maar dan wel lekker luxe. Check de tips voor Achterhoekse glampings hieronder:

Verkort overzicht tips glampings in de Achterhoek:

Glamping AchterhoekBijzonderheden Glamping
1. Vakantiepark de Twee Bruggen5-sterrenpark met binnen- en buitenzwembaden met glijbanen
2. Camping Vreehorst (4,5*)Rustige camping met binnen- en buitenzwembad
3. FarmCamps den BranderhorstGlamping op een melkveeboerderij
4. Recreatiepark de WrangeGemoedelijke camping met buitenzwembad
5. Boerenbed het BoshuisGlamping bij een fruitteeltbedrijf

5x tips voor een glamping in de Achterhoek

1. Vakantiepark de Twee Bruggen in Winterswijk

Glamping Achterhoek - Twee Bruggen - Safaritenten met speeltuintje

Vakantiepark De Twee Bruggen is een uitgebreid vakantiepark in het Achterhoekse Winterswijk. Het park heeft een binnen- en buitenbad met glijbanen, een wellness en nog veel meer leuks! Je kunt hier verblijven in luxe lodgetenten voor 6 personen, met een badkamer in de tent. Deze lodgetenten liggen rondom een veldje met een speeltuintje. De Twee Bruggen is de ideale optie als je een wat grotere glamping in de Achterhoek met veel faciliteiten zoekt. Ik ga hier zelf ook regelmatig zwemmen met mijn dochter (als daggast), omdat ik vlakbij woon! De foto heb ik trouwens zelf gemaakt in de winter, vandaar dat het er wat grauw uitziet :).

De lodgetenten op Camping De Twee Bruggen kun je boeken op de website van de Twee Bruggen.

2. Camping Vreehorst(4,5*) in Winterswijk

Glamping Achterhoek Safaritenten op Camping Vreehorst

Camping Vreehorst is een rustige, kleinschalige camping in de Achterhoek. De camping heeft een binnen- en buitenzwembad en een sauna. Je kunt hier luxe safaritenten en lodgetenten met een hangmat. Alle tenten hebben een eigen badkamer én een keuken met vaatwasser!

De safaritenten en lodgetenten op camping Vreehorst kun je boeken op de website van Camping Vreehorst.

3. Farmcamps den Branderhorst in Hengelo (Gld)

Glamping Achterhoek - Farmcamps Den Branderhorst in Hengelo

Wil je het Achterhoekse Platteland ervaren? Boek dan je glampingtent bij FarmCamps Den Branderhorst. Je overnacht dan op een melkveeboerderij, waar je zelfs een workshop koeknuffelen kunt boeken. Er zijn ook drie verzorgpony’s, waarmee je ponyritjes kunt maken. Je kunt hier verschillende soorten glampingtenten boeken met een eigen badkamer.

De glampingtenten op Farmcamps Den Branderhorst kun je boeken bij FarmCamps.

4. Recreatiepark de Wrange in Doetinchem

Recreatiepark de Wrange Doetinchem - Glamping Achterhoek Vodatent

Recreatiepark de Wrange is een gemoedelijke, rustige camping in de Achterhoek. De camping heeft onder andere een buitenzwembad met peuterbad en en een brasserie. Je kunt hier Vodatent safaritenten boeken met en zonder eigen sanitair.

De glampingtenten op Recreatiepark de Wrange kun je boeken bij Vodatent.

5. Boerenbed het Boshuis in Vierakker

Glamping Achterhoek - Boerenbed het Boshuis

Hoe leuk is dit? In het Achterhoekse Vierakker kun je overnachten bij een kleinschalig fruitteeltbedrijf. Denk je dat dat saai is? Helemaal niet! Je kunt bijvoorbeeld een lekker potje boerengolven, ontspannen in de hottub of sauna. En je eigen groenten oogsten en deze grillen op je eigen barbecue. Je slaapt in een tenthuisje met je eigen douche direct naast de tent.

De tenthuisjes bij Boerenbed ’t Boshuis kun je boeken bij Boerenbed.

Meer tips voor een leuke glamping

Heb jij een tip voor een glamping in de Achterhoek die eigenlijk echt in dit lijstje moet? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Check ook mijn tips voor de leukste vakantieparken in de Achterhoek en de leukste glampings in Twente.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *