7x overnachten in een kerk – hotels & B&B’s

Slapen in een kerk: dat kan op verschillende plekken in Nederland! Ik ging voor jou op jacht en zette 7 kerken in Nederland op een rij waar je kunt overnachten. Van een suite in een klein kerkje op Ameland tot een groot en luxe nieuw kerkhotel in Hoorn. Allemaal bijzondere plekken voor een bijzondere overnachting in een hotel of B&B in een kerk.

Tips voor plekken waar je kunt slapen in een kerk

1. Walburgis Residenties in Arnhem – Gelderland

Walburgis Residenties Arnhem - Overnachten in een kerk in Arnhem
Walburgis Residenties Arnhem - Kroller Muller Suite

Walburgis Residenties is een vrij nieuw hotel in de Walburgiskerk in het centrum van Arnhem. Een perfecte plek voor een weekendje weg met bijvoorbeeld je partner of vriendinnen, omdat het zo centraal in de stad ligt! Mijn ouders zijn hier ook verbleven (zij maakten de foto’s hierboven) en hebben enorm genoten. Er zijn verschillende suites die je kunt boeken, met of zonder bad. Sonja, de eigenaresse, staat graag voor je klaar en het ontbijt in de ochtend is een aanrader!

Walburgis Residenties kun je boeken bij Booking.com.

2. B&B De Kerk in Doorwerth – Gelderland

B&B De Kerk in Doorwerth - overnachten in een kerk
B&B De Kerk in Doorwerth - hotelkamer

In deze B&B in de kerk van Doorwerth zie je echt nog veel authentieke elementen terug. Zo zit je tijdens je ontbijt op de originele kerkbanken. Je kunt verschillende soorten luxe hotelkamers boeken om te overnachten. Tip: op een half uur wandelen ligt kasteel Doorwerth, absoluut de moeite van een bezoekje waard, hier ben ik zelf ook meerdere malen geweest! Ook is de omgeving natuurlijk prachtig, zo aan de rand van de Veluwe.

B&B De Kerk in Doorwerth kun je boeken bij Booking.com.

3. Heavens Hotel Hoorn in Hoorn – Noord-Holland

Heaven Hotel Hoorn - Hotelkamer in Kerk
Heavens Hotel Hoorn - Luxe hotel in kerk

In Noord-Holland ligt het nieuwe Heavens Hotel Hoorn. Hier kun je overnachten in de Grote Kerk van Hoorn. De kerk is prachtig omgebouwd tot een luxe hotel, waarbij je een mix ziet van moderne en ook originele elementen. In de Kerk zit ook een culinaire restaurant. Sowieso zit je hier qua locatie wel goed: want de kerk ligt middenin Hoorn. Dus ook in de omgeving zijn nog meer leuke restaurantjes te vinden!

Heavens Hotel Hoorn kun je boeken bij Booking.com.

4. Kerkovernachting in Schettens – Friesland

Kerkovernachting in Schettens
Kerkovernachting in Schettens - hotelkamer

In de Kerk van Schettens, in Zuid-West Friesland, kun je bijzonder overnachten. Deze kerk heb je namelijk helemaal voor jezelf. Ook uniek is dat je je eigen muziek kunt afspelen via de speakers van de kerk. Een bijzondere ervaring met de akoestiek die de kerk heeft! De kerk is echt mooi gerestaureerd, met veel aandacht voor details. Slapen doe je in de nok van de kerk.

Deze kerkovernachting kun je boeken bij Booking.com.

5. KerkHotel Biervliet in Biervliet – Zeeland

Kerkhotel Biervliet - vooraanzicht
Kerkhotel Biervliet - slapen in een kerk

Aan de andere kant van Nederland, in het Zeeuwse Biervliet, vind je KerkHotel Biervliet. Deze kerk uit 1880 is in 2021 volledig verbouwd tot hotel. De kamers zijn luxe en stijlvol ingericht. Je hebt de keuze uit kamers op de begane grond met een eigen terras, en kamers op de eerste verdieping met uitzicht op de tuin, waarbij je meer het kerkgevoel ervaart met glas-in-lood ramen en hoge plafonds.

Kerkhotel Biervliet kun je boeken bij Booking.com.

6. Nobel Kerksuites in Ballum op Ameland

Nobel Suites Ameland - Overnachten in een kerk
Nobel Suites - Slapen in een kerk op Ameland - Luxe met sauna

In het kerkje van Ballum op Ameland, kun je slapen in twee kerksuites. De kerksuites horen bij het hotel dat ertegenover ligt. De ruime kerksuites zijn geschikt voor 6 personen en sfeervol ingericht in warme tinten. De ene suite heeft een bubbelbad, de andere een sauna. In het dorpje vind je een paar restaurants en op Ameland is het strand natuurlijk nooit ver weg!

Nobel Kerksuites kun je boeken bij Booking.com.

7. Mauritiuskerk Studio’s in Jirnsum – Friesland

Mauritiuskerk in Irnsum - overnachten in een kerk
Mauritiuskerk in Irnsum - hotelkamer in kerk

In het Friese Jirnsum kun je overnachten in de verbouwde Mauritiuskerk, een voormalige Nederlands Hervormde Kerk uit 1877. Je slaapt in een fijne tweepersoonskamer met eigen badkamer, waarin je nog echt de sfeer van de kerk ervaart. De kerk ligt in een klein dorpjes, met leuke dorpjes in de buurt. Een goede plek om het waterrijke Friesland te ontdekken!

De Mauritiuskerk Studio’s kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips om in een kerk te overnachten

Heb jij een tip voor een mooi hotel of B&B in een kerk, die echt in dit lijstje hoort? Stuur me jouw tip heel graag door via lieke@reisjager.nl. Je kunt me ook een berichtje sturen via Facebook.

Tip: check ook eens mijn tips voor overnachten in een klooster in Nederland of in een kasteel.

Meer bijzondere overnachtingen:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *