8x bijzonder overnachten in Friesland

Zoek je een bijzondere overnachting in Friesland? Bijvoorbeeld om samen met je partner iets te vieren of voor een gezellig vriendenuitje?

Hieronder heb ik 8 bijzondere overnachtingen in Friesland voor je verzameld: van slapen op hoogte in een havenkraan tot een huisje op een eilandje waar je alleen met een bootje kunt komen!

Bijzonder overnachten op hoogte in Friesland

1. Bijzonder watertorenhotel in Nes (bij Akkrum)

Bijzonder overnachten Friesland - Watertorenhotel Nes

Het Watertorenhotel in Nes (bij het Friese Akkrum, niet Nes op Ameland) is een bijzondere plek voor een nachtje weg. Je slaapt hier in één van de twee luxe suites met een 2-persoonsbubbelbad. Geniet van het unieke uitzicht over de groene omgeving en in de ochtend van het ambachtelijke ontbijt!

Het Watertorenhotel in Nes kun je boeken bij Booking.com.

2. Slapen op hoogte in de Havenkraan van Harlingen

Bijzonder overnachten Friesland - Havenkraan van Harlingen

Nog zo’n bijzondere overnachting in Friesland: slapen in de Havenkraan in Harlingen. Je hebt de hele kraan voor jezelf. Met de lift ga je naar boven en slaap je in het voormalige machinehuis. Natuurlijk lekker comfortabel met je eigen douche en een goed bed. Eén trap omhoog en je staat in de draaibare cabine die je zélf kunt besturen. 360 graden rond, hoe gaaf is dat!

De Havenkraan in Harlingen kun je boeken bij Booking.com.

Bijzonder overnachten in Friesland in de natuur

3. Overnachten in een Yurt in Boijl

Bijzonder overnachten in een Yurt in Boijl

Juist niet op hoogte maar middenin de natuur vind je in het Friese Boijl deze yurt. Een yurt is een traditionele Mongoolse tent, die je kunt opwarmen met de houtkachel. Hier geniet je echt van de natuur en de rust. Naast de yurt staat een badkamer met douche én bad én sauna.

De yurt in Boijl kun je boeken bij Natuurhuisje.

4. Boomhut in Easterein (bij Oosterend)

Bijzonder overnachten in een boomhut in Easterein - Friesland

Nog zo’n bijzonder plekje in de natuur: deze boomhut in Easterein. Hier slaap je met maximaal 2 personen tussen de bomen. De boomhut heeft alles wat je nodig hebt: van een kachel tot een fijn opgemaakt bed.

De Boomhut in Easterein kun je boeken bij Natuurhuisje.

5. Natuurhuisje op een eilandje in Eernewoude

Bijzonder overnachten Friesland - Natuurhuisje op een eilandje

In Nationaal Park Alde Feanen ligt op een eilandje dit bijzondere huisje. Hier kun je alleen met een bootje komen. Er ligt een roei/motorbootje voor je klaar, waarmee je in vijf minuten naar het eiland vaart. Sowieso kun je hier echt van het water genieten: zo zijn er ook kajaks die je kunt gebruiken. Je kunt hier met maximaal 10 personen slapen, ook een fijne plek dus als je met een groepje een bijzondere overnachting in Friesland zoekt!

Het bijzondere huisje op een eilandje kun je boeken bij Natuurhuisje.

6. Dome met eigen hottub in Boelenslaan

Slapen in een Dome in Boelenslaan - Bijzonder overnachten Friesland

Vanuit deze dome, een soort koepeltent, geniet je bij helder weer ’s nachts van de sterren. Een heerlijke plek in de natuur voor een bijzondere overnachting in Friesland. De dome heeft een eigen badkamer en ’s ochtends wordt het ontbijt in een picknickmand bij je gebracht. Of als je dat liever hebt, kun je ook ontbijten in de theeschenkerij.

Deze dome kun je boeken bij Natuurhuisje.

Nog meer bijzondere overnachtingen in Friesland

7. Kerkovernachting in Schettens

Bijzonder overnachten in de kerk in Schettens in Friesland

Slapen in een kerk, dat is toch wel heel bijzonder! En deze kerk heb je ook nog eens helemaal voor jezelf. In de kerk in Schettens slaap je in de nok van de kerk. Beneden vind je de kerkzaal, waar je je eigen muziek kunt afspelen via de speakers. Zo kun je genieten van de unieke akoestiek van de kerk.

De kerkovernachting in Schettens kun je boeken bij Booking.com.

8. Tenthuisje op de boerderij in Echtenerbrug

Tenthuisje bij Boerenbed de Waterschap - Bijzondere overnachting in Friesland

Tot slot nog een kleinschalige bijzondere overnachting in Friesland: een tenthuisje bij Hoeve Waterschap in Echtenerbrug. Dit is ook een goede optie als je een bijzondere overnachting met kinderen zoekt. Je slaapt namelijk in een 6-persoons tenthuisje op een boerderij! Pony’s borstelen, lekker spelen in de strobalen of op het erf: dit is echt een walhalla voor kinderen! Tip: je kunt ook een hot tub bij je tenthuisje huren!

Je tenthuisje bij Hoeve Waterschap kun je boeken bij Boerenbed.

Meer tips voor bijzondere overnachting in Friesland

Heb jij een tip voor een bijzondere overnachting in Friesland, die echt in dit lijstje hoort? Stuur me een berichtje via Facebook of Instagram.

Check ook eens mijn tips voor de leukste natuurhuisjes in Friesland en overnachten in een kerk (in heel Nederland).

Nog meer bijzondere overnachtingen:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *